Ανακαίνιση Πολυκατοικίας Αλλαγή στα κάγκελα των

Ανακαίνιση Πολυκατοικίας: Αλλαγή στα κάγκελα των μπαλκονιών, τι να διαλέξω;

Η ύπαρξη κάγκελων στις πολυκατοικίες είναι πλέον αυτονόητη. Για την αλλαγή τους, όταν θα υπάρξει μια ανακαίνιση πολυκατοικίας, καλό θα ήταν να διεξάγουμε μια έρευνα αγοράς. Υπάρχουν πολλών ειδών κάγκελα, και πέρα από το design και την αισθητική είναι σοφό να κοιτάξουμε και άλλες παραμέτρους όπως είναι το κόστος και το κυριότερο, η ασφάλεια. Εξίσου σημαντικό είναι να γίνει η εγκατάσταση από επαγγελματίες ώστε να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές και να αποφευχθούν εν δυνάμει ατυχήματα.

Γιατί είναι σημαντική η ύπαρξη σταθερών κάγκελων στην πολυκατοικία;

Η ύπαρξη κάγκελων στα μπαλκόνια και τις ταράτσες των διαμερισμάτων έχουν ως σκοπό να προστατεύουν τους ενοίκους από πιθανούς κινδύνους που μπορούν να προκύψουν από το ύψος και την κλίση του δαπέδου ή από διάφορα καιρικά φαινόμενα όπως η βροχή, ο πάγος κτλ. Δημιουργούν έναν φραγμό ανάμεσα στο διαμέρισμα και τον έξω κόσμο.

Είδη κάγκελων για μια ποιοτική ανακαίνιση πολυκατοικίας.

Για μια εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας μπορούμε να διαλέξουμε κάγκελα ανάμεσα από μια πληθώρα υλικών και στυλ, και καλούμαστε να επιλέξουμε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο χώρο και τις ανάγκες του οικοδομήματος.

  1. Γυάλινα κάγκελα

Αρχικά θα μιλήσουμε για τα κάγκελα τα οποία είναι φτιαγμένα από γυαλί. Τα γυάλινα κάγκελα έχουν μοντέρνο χαρακτήρα και προσφέρουν θέα χωρίς διακοπές όπως γίνεται με τα παραδοσιακά κάγκελα.

Τα κύρια ερωτήματα για τα κάγκελα αυτά είναι το κατά πόσο μπορούν να αντέξουν το βάρος, πόσο σταθερά είναι και πόσο αντέχουν στις καιρικές συνθήκες.

Τα γυάλινα κάγκελα, είναι φτιαγμένα από ανθεκτικό γυαλί ασφαλείας το οποίο δεν πρόκειται να σπάσει από κάποιο μικρό χτύπημα, από τις καιρικές συνθήκες ή από την πίεση του ανθρώπινου σώματος. Στην περίπτωση βέβαια που για οποιοδήποτε λόγο το τζάμι σπάσει, είναι ειδικά φτιαγμένο να μετατρέπεται σε μικρότερα ακίνδυνα κομμάτια. Επιπλέον, τα γυάλινα τζάμια δεν έχουν ενδιάμεσα κενά από τα οποία μπορούν να περάσουν ή να σκαρφαλώσουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια εξασφαλίζοντας έτσι ένα μεγαλύτερο ποσοστό ασφάλειας.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως τα γυάλινα κάγκελα δεν χρειάζονται συντήρηση και αντέχουν πολύ περισσότερα χρόνια σε σχέση με τα παραδοσιακά σιδερένια κάγκελα γλυτώνοντάς τους ενοίκους από ώρες δουλειάς και επιπλέον κόστος.

Στα αρνητικά βλέπουμε πως τα γυάλινα κάγκελα λερώνονται αρκετά εύκολα και χρειάζονται πλύσιμο τακτικά ώστε να παραμένουν ευκρινή.

  1. Σιδηροκατασκευή από αλουμίνιο inox

Ο συγκεκριμένος τύπος κάγκελων επιλέγεται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια. Το μινιμαλιστικό στυλ που προσδίδουν σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποικιλία σχεδίων αλλά και το χαμηλό κόστος συντήρησης, καθιστούν ιδανικά σε μία ανακαίνιση πολυκατοικίας.

Τα κάγκελα inox είναι ανοδιωμένα και πολύ ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Χρειάζονται ελάχιστο καθάρισμα και από άποψη συντήρησης είναι καλό να γίνεται επιθεώρηση μία φορά το χρόνο για να αναφέρονται τυχόν ζημιές.

Σε γενικές γραμμές τα κάγκελα αλουμινίου είναι μία αρκετά «ασφαλής επιλογή» για την εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας τόσο από άποψη κόστους όσο και από άποψη αισθητικής αφού ταιριάζουν σε όλα τα κτήρια και με όλα τα χρώματα λόγω του μινιμαλιστικού τους ύφους.

  1. Σιδερένια Κάγκελα

Τα σιδερένια κάγκελα αποτελούν μια αρκετά μεγάλη κατηγορία, καθώς υπάρχουν πολλά σχέδια από τα οποία μπορεί κανείς να επιλέξει. Μπορούν εύκολα να βαφτούν στο χρώμα επιλογής και το κόστος τους ποικίλει ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σχεδίου και το πόσο υλικό θα χρησιμοποιηθεί. Το αρνητικό με τα σιδερένια κάγκελα είναι πως ακόμα και αν έχουν βαφτεί, σκουριάζουν και απαιτούν πολύ συχνά τρίψιμο και βάψιμο. Βέβαια αν οι ένοικοι του συγκροτήματος είναι θαυμαστές των σιδερένιων κάγκελων και επιθυμούν ένα κλασικό στυλ, υπάρχουν ειδικές διαδικασίες που μπορούν να προστατεύσουν τα σιδερένια κάγκελα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 Ανεξάρτητα από τον τύπο κάγκελων που θα επιλεχθεί, καλό είναι να παίρνουμε υπόψιν τη γνώμη των ειδικών για να έχουμε μια επιτυχημένη ανακαίνιση πολυκατοικίας.

5/5 (8 Reviews)