Ανακαίνιση Κουζίνας

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η ανακαίνιση μιας κουζίνας όπως και άλλων μεμονωμένων χώρων του κάθε σπιτιού έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Δεν θα λέγαμε ότι υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα μειονεκτήματα αφού τέτοιου τύπου αλλαγές μόνο ως ευχάριστες μπορούν να εκληφθούν από τον ιδιοκτήτη της οικίας και τα υπόλοιπα μέλη μιας οικογένειας. Τι ποιο ωραίο από ένα ανανεωμένο σπίτι, έτσι δεν είναι; Εδώ θα ασχοληθούμε βέβαια αποκλειστικά με ανακαινίσεις κουζίνας. Μπορεί να μοιάζει ως ένα μικρό και ασήμαντο σημείο του σπιτιού αλλά αν το καλοσκεφτείτε δεν είναι. Είναι ο χώρος όπου παίρνουμε όλα τα γεύματα της ημέρας αλλά και συζητάμε με τα υπόλοιπα μέλη για τα νέα από τη δουλειά και επιλύουμε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά. Επίσης, πολλοί συνηθίζουν να παρακολουθούν και τηλεόραση καθισμένοι σε μια καρέκλα της κουζίνας ή της τραπεζαρίας. Κατά συνέπεια, αξίζει τον κόπο να αφιερώσουμε χρόνο και χρήμα για ένα τέλειο αποτέλεσμα που θα χαιρόμαστε καθημερινώς.

ΜΗΠΩΣ ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΛΙΓΟ;

Χωρίς να θέλουμε να παρεξηγήσουμε ή να θίξουμε κανέναν, μιας και βιώνουμε χαλεπούς καιρούς από οικονομικής άποψης, πολλοί από εμάς τους Έλληνες είμαστε της τελευταίας στιγμής και κυριολεκτικά αμελούμε τις υποχρεώσεις φτάνοντας πολλές φορές στο «και πέντε». Δηλαδή ενώ παραδείγματος χάριν παρατηρούμε τα πρώτα σημάδια φθοράς στην κουζίνα μας-στον πάγκο, στους τοίχους, στα έπιπλα- εμείς συνεχίζουμε κανονικά τη ζωή μας σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Έτσι, κάποιες μικρές ζημιές που θα μπορούσαν να επιδιορθωθούν άμεσα και με μικρό κόστος τελικά κρίνονται ως μη επισκευάσιμες και χρειαζόμαστε πλέον μια ολική αναμόρφωση και ανακαίνιση του χώρου που φυσικά θα κοστίσει κάτι παραπάνω.

ανακαίνιση κουζίνας

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Όπως ισχύει για όλες τις ανακαινίσεις έτσι και η ανακαίνιση μιας κουζίνας μπορεί να φαντάζει «παιχνιδάκι» αλλά πρέπει να δώσουμε έμφαση σε ορισμένα σημεία για να μην απογοητευτούμε στο τέλος.
 Πολύ μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε κατά την παραλαβή του νέου πάγκου καθώς αν είναι γρατζουνισμένος, πρέπει να επιστραφεί και να αντικατασταθεί.
 Ακόμη, θα ήταν φρόνιμο να είμαστε παρόντες και κατά την τοποθέτησή του έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα προκληθούν φθορές προτού καν τον χρησιμοποιήσουμε.
 Η τοποθέτηση των διάφορων οικιακών συσκευών όπως η κουζίνα, το ψυγείο και ο φούρνος μικροκυμάτων πρέπει να γίνει συνετά έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες και μόνο.
 Μην ενδίδετε σε πιέσεις για τοποθέτηση ηλεκτρικών συσκευών όπως το πλυντήριο πιάτων ή μία ακόμη τηλεόραση αν δεν σκοπεύετε να τις χρησιμοποιήσετε. Αντί αυτών, εκμεταλλευτείτε το χώρο με επιπλέον ράφια ή ντουλάπια κουζίνας.
 Δεν είναι απαραίτητο να διαλέξετε χρώματα που είδατε σε σπίτια συγγενών και φίλων και σας άρεσαν. Ίσως να μην ταιριάζουν τελικά στο χώρο σας.
 Το μοντέρνο δεν είναι πάντα και το καλύτερο. Αν είστε πιο παραδοσιακός τύπος κινηθείτε σε vintage στυλ και δεν θα το μετανιώσετε μιας και το κλασσικό είναι πάντοτε στη μόδα!

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ

Αν πιστεύετε ότι το παν σε μια ανακαίνιση κουζίνας είναι τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε ή οι καλές σας σχέσεις με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, κάνετε μεγάλο λάθος. Για την ακρίβεια είναι σαν έχετε λύσει τη μισή εξίσωση, το μισό παζλ της ανακαίνισης. Σίγουρα τα καλά υλικά θα φέρουν ένα πιο αναβαθμισμένο αποτέλεσμα. Επίσης, είναι βέβαιο πως αν γνωρίζουμε προσωπικά τον άνθρωπο-κλειδί της επιχείρησης ανακαίνισης, θα ωφεληθούμε ως προς το οικονομικό κομμάτι και την τελική συμφωνία. Παρόλο αυτά, την τοποθέτηση θα την κάνουν οι εργάτες και αντιλαμβάνεστε πως ο ρόλος τους είναι νευραλγικός. Αν αυτοί δεν είναι έμπειροι και εξειδικευμένοι, ο τελικός καταναλωτής-δηλαδή εσείς-θα βρεθείτε αντιμέτωποι με κακοτεχνίες και προχειροδουλειά. Είναι πάρα πολύ καίριο να έχουμε μια πρώτη επαφή με το προσωπικό και να συζητήσουμε ορισμένες παραμέτρους.

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Μιας και όλοι μας βιώνουμε μια συνεχιζόμενη υγειονομική αλλά και οικονομική κρίση εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία οι επιλογές μας νιώθουμε να περιορίζονται και αναζητούμε διακαώς τα πιο φτηνά προϊόντα και υπηρεσίες σε κάθε τομέα της ζωής. Ο οικονομικός παράγοντας δηλαδή κυριαρχεί όλων των άλλων και πολλές φορές φαίνεται σαν να μην μας ενδιαφέρει η ποιότητα. Αυτό είναι όμως ένα τεράστιο λάθος. Πώς είναι δυνατόν να μην ασχοληθούμε με το τι είδους υλικά ή συσκευές θα κοσμήσουν την κουζίνα μας; Οι ποιοτικές επιλογές δεν είναι πάντα οι οικονομικότερες αλλά εν τέλει αποδεικνύονται οι πλέον συμφέρουσες αφού μας αποζημιώνουν με την αντοχή τους. Πραγματικά, σας συνιστούμε να προβείτε σε δανεισμό και να εκμεταλλευτείτε διάφορα προγράμματα στήριξης των νοικοκυριών όπως το «Εξ’ Οικονομώ κατ’ Οίκον» ούτως ώστε η πρόσκαιρη έλλειψη ρευστότητας να μην υπονομεύσει τα όνειρά σας για ένα καλύτερο και ομορφότερο σπιτικό.

Ζητήστε προσφορά

4.1/5 (14 Reviews)