Ανακαίνιση AIRBNB

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ AIRBNB: ΣΗΜΕΙΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Συχνά επικρατεί η άποψη πως οι ανακαινίσεις είναι πολλές φορές τόσο ίδιες αλλά συνάμα τόσο διαφορετικές. Τι εννοούν άραγε όσοι διατυπώνουν κάτι τέτοιο; Προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε κάποιες υποθέσεις. Καταρχήν, ας μιλήσουμε για τα κοινά σημεία και παραμέτρους μεταξύ των διαφορετικών ανακαινίσεων. Όλες σίγουρα απαιτούν από μέρος του ενδιαφερόμενου, εκτός από χρήμα, προσωπικό χρόνο και αρκετή φαιά ουσία(!) Ο πελάτης είναι αυτός που θα σχεδιάσει αρχικά την αναβάθμιση του χώρου στο μυαλό του και ίσως και σε μια κόλλα χαρτί. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που θα κληθεί μέσα από μία μακροχρόνια ή έστω σύντομη αναζήτηση να καταλήξει σε δύο ή 3 εταιρείες ανακαίνισης και να πάρει τις αντίστοιχες προσφορές για να τις μελετήσει. Θα πρέπει να σκεφτεί όχι μόνο το κόστος αυτό καθαυτό αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και να δει ποιος μπορεί να προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο ανακαίνισης με ειλικρίνεια, σεβασμό, επαγγελματισμό και το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα. Ας δούμε τώρα τις διαφορές από περίπτωση σε περίπτωση. Αρχικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τοποθεσία του εκάστοτε σπιτιού είναι άλλοτε βολική και άλλοτε όχι. Αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τόσο το τελικό κόστος των εργασιών όσο και το ρυθμό που θα προχωρήσουν αυτές έως την περάτωση τους. Ακόμη, το είδος και η υφή των υλικών που θα επιλέξει κανείς μπορεί να κάνει τη διαφορά. Παραδείγματος χάρη τα ντουλάπια με ματ επίστρωση είναι πολύ πιο διαφορετικά από αυτά που είναι γυαλιστερά. Τα πρώτα αποπνέουν μια πιο κλασσική ομορφιά ενώ τα δεύτερα είναι πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά.

ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η AIRBNB;

Η Airbnb είναι στην ουσία μια πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορεί ο οποιοσδήποτε να «κλείσει» για σύντομο χρονικό διάστημα ένα σπίτι ή ένα στούντιο που ανήκει σε έναν ιδιώτη. Ουσιαστικά πρόκειται για μία βραχυχρόνια μίσθωση, η κράτηση της οποίας γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω Ίντερνετ. Μαζί λοιπόν με τη μαζικοποίηση της χρήσης του διαδικτύου πλέον απολαμβάνουμε και τη δυνατότητα του να ενοικιάζουμε ένα χώρο για τις διακοπές μας χωρίς να χανόμαστε αναζητώντας σε διάφορα sites που μπορεί στο τέλος να μας μπερδέψουν περισσότερο αντί να μας βοηθήσουν πραγματικά να βρούμε αυτό που ψάχνουμε. Όπως και να έχει δεν χρειάζεται πλέον να αναζητούμε πληροφορίες σε τηλεφωνικούς καταλόγους ή αλλού χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

ΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ;

Μια ανακαίνιση Airbnb είναι σίγουρα διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, σίγουρα άλλες προτεραιότητες θέτεις όταν ανακαινίζεις το δικό σου χώρο και άλλες όταν ανακαινίζεις πχ. ένα διαμέρισμα που προβλέπεται να φιλοξενήσει τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην πρώτη περίπτωση, σε ενδιαφέρουν αποκλειστικά τα δικά σου «θέλω» και μάλλον απλοποιούνται κάπως τα πράγματα και απλά περνάμε από τη θεωρία στην πράξη και από την ιδέα στην υλοποίηση. Στη δεύτερη περίπτωση όμως η «υπόθεση» είναι πιο μπλεγμένη. Βλέπετε, οι μελλοντικοί ενοικιαστές του χώρου δεν είναι παρόντες για να ερωτηθούν και να πουν τη γνώμη τους και έτσι το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι να μαντέψουμε τις ανάγκες τους και να σκεφτούμε τι θα εκτιμούσαμε εμείς ως φιλοξενούμενοι ενός αντίστοιχου καταλύματος.

ανακαίνιση airbnb

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ;

Έρχεται λοιπόν η ώρα των αποφάσεων. Μήπως μιας και δεν πρόκειται να μείνουμε εμείς οι ίδιοι εκεί να βάλουμε φτηνότερα υλικά κατά την ανακαίνιση Airbnb; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να είναι κατηγορηματικά «όχι». Είναι ξεκάθαρο πως αργά ή γρήγορα οι φιλοξενούμενοί μας θα αντιληφθούν την προχειρότητα της κατασκευής και τη φτήνια των υλικών ή των αξεσουάρ και μοιραία λόγω άσχημων αξιολογήσεων θα έχουμε όλο και λιγότερους πελάτες οι οποίοι εν τέλει θα προτιμήσουν τους παρεχόμενους χώρους των ανταγωνιστών μας. Η ελεύθερη αγορά δεν συγχωρεί τέτοια λάθη, παραλείψεις και επιπολαιότητες.

3 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ AIRBNB

Ας δούμε τώρα κάποια πράγματα που ίσως σας κάνουν να ασχοληθείτε πιο ενεργά με την ανακαίνιση ενός πχ. δωματίου ή στούντιο που προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί και να προσφερθεί για βραχυχρόνια μίσθωση.
 Μία από τις βασικότερες αιτίες είναι το κέρδος. Σίγουρα μια τέτοια ανακαίνιση θα σας αποφέρει άμεσα πολύ περισσότερα χρήματα από όσα θα δαπανήσετε για να την υλοποιήσετε.
 Αν για κάποιο λόγο κάποια στιγμή διακόψετε την ενοικίαση του χώρου και αρχίσετε να τον κατοικείτε εσείς ως ιδιοκτήτης αλλά και ως ένοικος θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα πραγματικό σπίτι και όχι μια πρόχειρη κατασκευή φιλοξενίας ανθρώπων.
 Η πώληση-μεταβίβαση της οικίας σίγουρα θα διευκολυνθεί αν αποφασίσετε βέβαια να προβείτε σε αυτήν. Τα σπίτια που είναι προσφάτως ανακαινισμένα έχουν πολύ μεγαλύτερη ζήτηση από αυτά που δεν είναι. Μπορεί να μην είναι καινούρια αλλά η εικόνα τους είναι πραγματικά ξεχωριστή και η τιμή πώλησης ανεβαίνει κατακόρυφα.

ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Αν θέλετε πραγματικά να ξεχωρίσετε και να αναρριχηθείτε στην κορυφή όσον αφορά στις αξιολογήσεις πελατών Airbnb θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του χώρου σας και αν δεν υπάρχουν να τα δημιουργήσετε εσείς. Πιο συγκεκριμένα, αν το διαμέρισμα που βάζουμε αγγελία είναι δίπλα στη θάλασσα, πρέπει να στοχεύσουμε σε πελάτες που αναζητούν το απέραντο γαλάζιο και να διαφημίσουμε αυτή την ιδιαιτερότητα. Αντίστοιχα, εάν το σπίτι είναι μια μονοκατοικία δίπλα στο δάσος, οφείλουμε να προωθήσουμε το γεγονός πως δεν υπάρχουν ενοχλητικοί γείτονες και ότι ο ενοικιαστής θα είναι δίπλα στη φύση με τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ποικίλες δραστηριότητες εξωτερικού χώρου όπως τρέξιμο, κυνήγι, εξερεύνηση κλπ. Αν ωστόσο η θέση του διαμερίσματος δεν είναι μοναδική μπορούμε βάφοντας με έντονα χρώματα τους τοίχους ή με το να τοποθετήσουμε πίνακες υψηλής αισθητικής στους τοίχους να τους δώσουμε αυτό που του λείπει.

Ζητήστε προσφορά

3.7/5 (12 Reviews)