Ανακαίνιση πολυκατοικίας Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε την εφαρμογή θερμοπρόσοψης;

Ανακαίνιση πολυκατοικίας: Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε την εφαρμογή θερμοπρόσοψης;

Αν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας, σκεφτείτε πολύ σοβαρά την εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης ή θερμοπρόσοψης.

Χωρίς καμία αμφιβολία αυτή η εργασία πρέπει να αποτελεί πλέον, μια από τις βασικές εφαρμογές σε όλα τα κτίρια.

Σε περίπτωση λοιπόν, που η δική σας πολυκατοικία δεν διαθέτει, η στιγμή της ανακαίνισης είναι η πιο κατάλληλη για να την εφαρμόσετε.

Πάμε λοιπόν, να δούμε παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζετε για την θερμοπρόσοψη.

Εφαρμογή θερμοπρόσοψης κατά την ανακαίνιση πολυκατοικίας

Τι ακριβώς είναι

Η εξωτερική θερμομόνωση ή θερμοπρόσοψη περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες με σκοπό τη μόνωση των εξωτερικών όψεων ενός κτιρίου με τη χρήση εξειδικευμένων υλικών και μεθόδων.

Πλέον, αποτελεί ένα σημαντικό και βασικό κομμάτι του σύγχρονου τρόπου δόμησης, αφού προστατεύει το κτίριο από τις καιρικές συνθήκες, τις συνέπειες της υγρασίας και φυσικά, ελαχιστοποιεί ενεργειακές απώλειες.

Σε βάθος χρόνου, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις όλων των παραπάνω είναι σίγουρο ότι το κόστος αποκατάστασης θα είναι τεράστιο και ασύμφορο.

Εφόσον κανείς αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας, δεν πρέπει να αμελήσει αυτήν την εργασία.

Ποια πλεονεκτήματα έχει

Με μια ανακαίνιση πολυκατοικίας, αυτόματα ανεβαίνει και η αξία του ακινήτου. Αν μάλιστα, η ανακαίνιση περιλαμβάνει και θερμοπρόσοψη, τότε αυξάνεται η αξία ακόμα περισσότερο.

Φυσικά, το όφελος της θερμοπρόσοψης δεν είναι μόνο αυτό. Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, άμεση εφαρμογή, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ευελιξία είναι τα βασικά οφέλη της εφαρμογής της σε ένα κτίριο.

Πάμε όμως να δούμε, πιο αναλυτικά όλα τα οφέλη από την εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης σε ένα κτίριο.

  1. Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας

Μια σύγχρονη και λειτουργική πολυκατοικία δεν πρέπει να έχει ενεργειακές απώλειες.

Η θερμοπρόσοψη κέλυφος (η ολική εξωτερική θερμομόνωση) δεν επιτρέπει τη δημιουργία θερμογέφυρων. Αυτό πρακτικά, σημαίνει ότι δεν επιτρέπει τη διαρροή θερμότητας στα σημεία ένωσης των μονωτικών υλικών, όπως συμβαίνει με άλλες τεχνικές μόνωσης.

Εννοείται πως όταν εξοικονομείται ενέργεια, εξοικονομούνται και χρήματα, αφού μειώνονται τυχόν περιττά επιπλέον έξοδα για θέρμανση ή κλιματισμό του κτιρίου.

Αν διαθέτετε παλαιότερο κτίριο, μια εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι ότι χρειάζεστε.

  1. Αύξηση αξίας ακινήτου

Χωρίς καμία αμφιβολία, με την εφαρμογή της θερμοπρόσοψης, η αξία του κτιρίου ανεβαίνει κατακόρυφα.

Η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης ενισχύει σημαντικά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, για αυτό άλλωστε είναι και μια από τις εργασίες που καλύπτει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ».

Αποτελεί μια μορφή επενδυτικής κίνησης για το μέλλον, καθώς αυξάνεται η εμπορική αξία του κτίσματος.

  1. Προστασία από υγρασία

Για να χαρακτηριστεί πετυχημένη, μια ανακαίνιση πολυκατοικίας, πρέπει απαραιτήτως να γίνουν όλες οι εργασίες για την προστασία από την υγρασία.

Ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός της τοιχοποιίας ενός κτιρίου και ένα μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους του, να είναι η υγρασία (επιβαρύνει την υγεία των ανθρώπων).

Η εφαρμογή θερμοπρόσοψης δημιουργεί ένα προστατευτικό κέλυφος κατά της υγρασίας. Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπεται η εμφάνιση μούχλας και αποφεύγονται τυχόν έξοδα για αφυγραντήρες ή άλλες μεθόδους καταπολέμησης της υγρασίας.

  1. Άμεση εφαρμογή

Η εξωτερική θερμομόνωση εφαρμόζεται άμεσα από εξειδικευμένους επαγγελματίες μονώσεων, χωρίς να ενοχλούνται οι κάτοικοι του κτιρίου ή να διακόπτεται η λειτουργία του, αφού όλες οι εργασίες γίνονται εξωτερικά.

  1. Επιτρέπει αρχιτεκτονικές αλλαγές

Ένα σημαντικό όφελος από την εφαρμογή της θερμοπρόσοψης είναι ότι επιτρέπει μελλοντικά οποιαδήποτε αρχιτεκτονική αλλαγή.

Τα θερμομονωτικά υλικά που εφαρμόζονται στη εξωτερική θερμομόνωση, προσφέρουν τη δυνατότητα για αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις τόσο σε θέματα υλικών όσο και χρωμάτων.

Έτσι, η όψη του κτιρίου δύναται να ανανεωθεί, παράλληλα με την ενεργειακή του απόδοση.

Πως εφαρμόζεται και από ποιους

Η εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης πραγματοποιείται φυσικά από επαγγελματίες.

Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι κατάλληλοι τεχνίτες που θα την εφαρμόσουν, καθώς αποτελεί μια εργασία που πρέπει εξ αρχής και σε όλη τη διάρκειά της να γίνει σωστά.

Η εφαρμογή λοιπόν της θερμοπρόσοψης στους εξωτερικούς κατακόρυφους τοίχους ενός κτιρίου, είναι μια εξειδικευμένη εργασία που απαιτεί μελέτη του κτίσματος και των δομικών υλικών του, καθώς και της περιοχής που βρίσκεται, αλλά και των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτήν.

Κατά την ανακαίνιση πολυκατοικίας φροντίστε να εμπιστευτείτε το κατάλληλο συνεργείο.

Αφού λοιπόν, αποφασίσατε να ανακαινίσετε την πολυκατοικία σας, δεν πρέπει να παραλείψετε την εφαρμογή της θερμοπρόσοψης σε αυτήν. Να είστε σίγουροι πως δεν θα μετανιώσετε που επενδύσατε τα χρήματά σας σε αυτήν την εργασία!

5/5 (8 Reviews)