Φάκελος Σαλόνι Οι κινήσεις «ματ» που διαμορφώνουν την ανακαίνιση σπιτιού

Φάκελος Σαλόνι: Κινήσεις «ματ» που διαμορφώνουν την ανακαίνιση σπιτιού

Σαλόνι, καθιστικό, κύριος χώρος. Όπως κι αν το λέμε, ένα είναι το σίγουρο. Ότι είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε για κάθε σπίτι στο οποίο μπαίνουμε. Είναι ο χώρος που μπορεί να φανεί πιο ευέλικτος στη διαρρύθμισή του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το προσωπικό στιλ του ιδιοκτήτη του. Δεν είναι τυχαίο που κάθε ανακαίνιση σπιτιού «εξαρτάται» από το σαλόνι, αφού αυτό είναι το δωμάτιο που δείχνει τη συνολική «κατεύθυνση» της ανακαίνισης.

Εμείς, θα σας πούμε ποια είναι αυτά τα στοιχεία που με μία ματιά και μόνο αποδεικνύουν ότι έχει γίνει μία σωστή ανακαίνιση σπιτιού.

  1. Χρώμα τοίχων

Πιστέψτε μας, και το λιγότερο παρατηρητικό άτομο θα διαπιστώσει τη μεγάλη αλλαγή από το χρώμα των τοίχων. Καθώς πρόκειται για το «πρωταγωνιστικό» δωμάτιο του σπιτιού, φροντίστε να αναδείξετε το σαλόνι σας με όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά χρώματα. Οι σύγχρονες τάσεις θέλουν έως και κατάλευκους τοίχους σαλονιού, ή έστω με έναν τοίχο διαφορετικού χρώματος.

Όποια χρώματα κι αν επιλέξετε για τους τοίχους, έχετε στον νου σας ότι μιλάμε για τον «καμβά» του χώρου σας. Συνεπώς, η όποια επιλογή σας θα είναι καθοριστική για τις μετέπειτα προσθήκες (επίπλων, κουρτίνας, κλπ).

  1. Αντικατάσταση δαπέδου

Ένα συχνά παραμελημένο στοιχείο του καθιστικού, που γίνεται προτεραιότητα σε κάθε οργανωμένη ανακαίνιση σπιτιού, είναι το δάπεδο. Αν το σκεφτείτε και πιο δημιουργικά, το δάπεδο είναι ένας ακόμη τοίχος για κάθε δωμάτιο. Στην περίπτωση του σαλονιού, για το δάπεδο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Το ξύλινο δάπεδο «ζεσταίνει» τον χώρο και συμπληρώνει αρμονικά τους λευκούς τοίχους. Το μάρμαρο δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας, ενώ το πλακάκι είναι η πιο συμβατική επιλογή. Μια σύγχρονη τάση αποτελεί η τσιμεντοκονία, που δημιουργεί ένα μεγάλο ενδιαφέρον στο design.

Εσείς, βάσει του στιλ που επιθυμείτε να υιοθετήσετε, αλλά και των συμβουλών της εταιρείας που θα αναλάβει την ανακαίνιση σπιτιού, διαλέγετε το κατάλληλο δάπεδο για εσάς.

  1. Διακοσμητικές προσθήκες στο ταβάνι

Ίσως να μην το είχατε σκεφτεί, αλλά τι θα λέγατε να δίνατε έμφαση και στην επιφάνεια του ταβανιού, κατά την ανακαίνιση σπιτιού; Αν θέλετε να αναβαθμίσετε το εύρος των αλλαγών που θα κάνετε στον χώρο του σαλονιού σας, τότε κοιτάξτε ψηλά. Τι οραματίζεστε; Ξύλινες προσθήκες με δοκούς κατά μήκος του ταβανιού; Ένα μοτίβο χρωμάτων που προσθέτει προσωπικότητα στο design του σαλονιού; Μία εξολοκλήρου ξύλινη επίστρωση; Ταβάνι is the limit.

  1. Αλλαγή κουφωμάτων

Η ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει μόνο αλλαγές σε χρώματα και σχέδια. Σημαίνει και αλλαγές στη διαρρύθμιση, όπως και αναβάθμιση σε ενεργειακό επίπεδο. Τα κουφώματα αλουμινίου, ειδικά όταν αντικαθιστούν παλιότερα και φθαρμένα ξύλινα κουφώματα, δίνουν τον αέρα της απόλυτης ανανέωσης. Επίσης, προσφέρουν άπλετο φυσικό φως στον χώρου του καθιστικού σας, ενώ παράλληλα τα ενισχυμένα τζάμια τους το φιλτράρουν από τις υπεριώδεις ακτίνες. Αναδείξτε την ανακαίνιση του χώρου σας με τον πιο εύκολο τρόπο: το φως του ήλιου.

  1. Πίστη στο προσωπικό σας γούστο: Το κλειδί για κάθε ανακαίνιση σπιτιού

Μην ξεχνάτε ποτέ πως όσα σαλόνια κι αν έχετε δει σε περιοδικά και social media, εσείς, με την ανακαίνιση σπιτιού, θα δημιουργήσετε έναν εντελώς δικό σας χώρο. Αυτό σημαίνει πως το σαλόνι σας, είτε αποκτήσει μια open – plan διαρρύθμιση είτε δεχτεί την οποιαδήποτε άλλη δομική αλλαγή, θα εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες.

Ανάγκες προκύπτουν και από αισθητικής άποψης. Αισθάνεστε ότι χρειάζεστε μια πιο minimal αισθητική που θα σας χαλαρώνει με το που μπαίνετε σπίτι; Ή κάτι σε ροκοκό στιλ, ώστε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με την πρώτη ματιά; Πιστέψτε στο γούστο σας και αφουγκραστείτε τις καθημερινές σας ανάγκες, ώστε να κάνετε το σαλόνι των ονείρων σας πραγματικότητα.

Η ανακαίνιση σπιτιού σίγουρα έχει μια μεγάλη προεργασία. Όμως, τα πιο ορατά αποτελέσματά της προκύπτουν από τον χώρο του σαλονιού. Φροντίστε, λοιπόν, ώστε το σαλόνι σας να αντικατοπτρίζει όλες σας τις προσπάθειες για ανανέωση, αλλά και το ίδιο σας το γούστο.

5/5 (2 Reviews)