Ανακαίνιση σπιτιού αλά Airbnb Τι μετατροπές να κάνετε για να γίνετε superhost

Ανακαίνιση σπιτιού αλά Airbnb: Τι μετατροπές να κάνετε για να γίνετε superhost

Με τη ζωή να έχει επανέλθει στην κανονικότητα, έτσι έχει επανέλθει και το πεδίο του Airbnb. Το Airbnb δοκιμάστηκε, όπως κάθε τομέας της οικονομίας, αλλά κατάφερε να βγει πιο δυνατό από ποτέ. Ως σύστημα, το Airbnb έχει αποδειχτεί ασφαλές για τους πελάτες και κερδοφόρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος να απορούμε γιατί μια ανακαίνιση σπιτιού γίνεται σήμερα “Airbnb style”.

Αν είστε κι εσείς στην αναζήτηση αυτού του στιλ, πάμε να δούμε 5 μετατροπές που θα κάνουν όχι μόνο το σπίτι σας fully booked, αλλά κι εσάς superhosts. Το κλειδί είναι στις εργασίες που γίνονται κατά την ανακαίνιση σπιτιού, οπότε και σε αυτές θα επικεντρωθούμε.

  1. Δημιουργήστε ένα target group

Πριν από όλα και πάνω από όλα, θα πρέπει να οραματιστείτε ποιοι θα είναι οι ένοικοι του σπιτιού σας. Θέλετε να έχετε για πελάτες οικογένειες, ζευγάρια, επαγγελματίες που θέλουν απλά να διανυκτερεύσουν ή νέους που ψάχνουν για ένα party house; Ορίστε εσείς σε ποιους θέλετε να απευθύνεστε και πράξτε ανάλογα. Αν για παράδειγμα, θέλετε το σπίτι σας να νοικιάζεται για πάρτι, τότε ίσως σκεφτείτε κατά την ανακαίνιση σπιτιού να ενώσετε δύο χώρους, γκρεμίζοντας έναν τοίχο. Η ομάδα που θα αναλάβει την ανακαίνιση σπιτιού θα σας δώσει στοχευμένες συμβουλές, ανάλογα με τους πελάτες που ψάχνετε.

  1. Ανακαίνιση σπιτιού = ενεργειακή αναβάθμιση

Οι υποψήφιοι πελάτες σας δεν ψάχνουν για Airbnb όπως ψάχνουν για ξενοδοχείο. Σε ένα ξενοδοχείο θα ψάξει κανείς έξτρα παροχές εντός κι εκτός του χώρου του δωματίου, από το απλό πιστολάκι στο μπάνιο έως και την πισίνα. Στο Airbnb αυτό που θέλετε να καταφέρετε ως ιδιοκτήτες είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο που όχι μόνο αποπνέει coziness, αλλά συναγωνίζεται και αρκετά «αστέρια». Για αυτό και σε μία ανακαίνιση σπιτιού που έχει στόχο να διαμορφώσει το σπίτι σε Airbnb, προτεραιότητα έχουν τα κουφώματα, ο κλιματισμός και η θέρμανση. Δεν υπάρχει superhost που να έχει ξύλινα κουφώματα, ούτε κεντρική θέρμανση, που θα εξαρτάται από τα «ωράρια» της πολυκατοικίας.

  1. Όχι στο «ελληνικό» μπάνιο

Πολυκατοικίες από δεκαετίες ’60 έως και ’90 έχουν σπίτια με μπάνια που κάθε άλλο παρά εργονομικά είναι. Μεγάλες μπανιέρες με βαρύ σκελετό που κλείνουν τον χώρο του μπάνιου και δεν αφήνουν ελεύθερο διάδρομο, είναι οι πρωταγωνίστριες. Μαζί τους, παλιού τύπου τουαλέτες με θορυβώδη καζανάκια, συμβάλλουν στην περαιτέρω μείωση του χώρου. Μια ανακαίνιση σπιτιού αλλάζει αυτά τα δεδομένα, αφού σε αυτήν γίνονται οι απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού της διαρρύθμισης. Επιλέξτε φωτεινά χρώματα στα πλακάκια τοίχου, με αντιθετικές «πινελιές» στο δάπεδο, ώστε να δημιουργήσετε ένα πολύ ενδιαφέρον design.

  1. Ενιαίο design

Ο μινιμαλισμός και η λιτότητα είναι πάντα κερδισμένοι στο παιχνίδι του Airbnb. Αν για παράδειγμα ο χώρος σας είναι μικρός, τότε δεν ενδείκνυται να έχετε διαφορετικά στιλ design σε κάθε δωμάτιο. Η ποικιλία σε αυτήν την περίπτωση δεν βγάζει το απαιτούμενο coziness, αλλά αντίθετα μία ένταση. Πρώτον, δώστε έμφαση κατά την ανακαίνιση σπιτιού στις πηγές φωτός, φυσικού και τεχνητού. Προσθέστε απλίκες και φωτιστικά σε σημεία του σπιτιού που θα αξιοποιηθούν από τους ενοίκους για τη χαλάρωσή τους ή την εργασία τους. Ελαφριές, ανοιχτόχρωμες κουρτίνες που απλά θα φιλτράρουν το φως του ήλιου και δεν θα συσκοτίζουν τον χώρο, σας εξασφαλίζουν πολύ καλές αξιολογήσεις.

  1. Smart Home

Τελευταία σχεδόν κάθε ανακαίνιση σπιτιού περιέχει μια εργασία που να σχετίζεται με την αναβάθμιση σε smart home. Ειδικά μετά το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», το concept του smart home έχει μπει για τα καλά σε κάθε είδους ανακαίνιση. Και πώς να μην μπει, όταν μπορεί να παρέχει ασφάλεια για τον ιδιοκτήτη και ψυχαγωγία για τον ένοικο, ταυτόχρονα; Τολμήστε το και δείτε τις αξιολογήσεις σας να παίρνουν φωτιά.

Με τη δυναμική επιστροφή των ιδιοκτητών ακινήτων το Airbnb, οι σημερινές ανακαινίσεις σπιτιών είναι στραμμένες στη δημιουργία cozy χώρων, εναλλακτικές αυτών των ξενοδοχείων. Μήπως αυτή τη φορά είναι η σειρά σας;

5/5 (2 Reviews)