Ανακαίνιση σπιτιού Πως να μετατρέψουμε το υπογειο μας σε playroom 1

Πως να μετατρέψουμε το υπογειο μας σε playroom κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από διασκέδαση και παιχνίδι. Στις σύγχρονες πόλεις δεν είναι εύκολο, να βρούμε ένα ασφαλές μέρος όπου να μπορούν να παίξουν χωρίς κινδύνους, ούτε έχουμε συνέχεια τον χρόνο και την ενέργεια να τα πάμε στην παιδική χαρά. Η ανακαίνιση σπιτιού μας δίνει την τέλεια ευκαιρία, να τους δώσουμε το δικό τους playroom, εκμεταλλευόμενοι το υπόγειο μας. Αρκεί να απευθυνθούμε στην κατάλληλη ομάδα ειδικών.

Απαραίτητες εργασίες για τη δημιουργία Playroom κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Η μετατροπή ενός υπογείου σε playroom δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται και απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες.

Μόνωση

Το υπόγειο είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που συγκεντρώνουν την περισσότερη υγρασία. Ειδικά στα παλιά σπίτια, δύσκολα θα συναντήσουμε επαρκή μόνωση στο υπόγειο. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να παίζουν σε μια ανθυγιεινή ατμόσφαιρα, όπου κυριαρχεί η υγρασία, το κρύο και η μούχλα. Συν τοις άλλοις, το καλοκαίρι μια καλή θερμομόνωση στο υπόγειο θα μας προσφέρει ένα δωμάτιο, όπου υπάρχει αρκετή δροσιά, για να αντέξουμε την ανυπόφορη ζέστη. Η μόνωση των τοίχων άλλωστε είναι απαραίτητη για την αποδοτική εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.

Ανανέωση δαπέδου

Τα παιδιά, ειδικά στις μικρές ηλικίες, είναι γεμάτα ενέργεια και πολλές φορές οδηγούνται σε ατυχήματα. Για αυτό, συνίσταται η κάλυψη του δαπέδου με μοκέτα, ώστε να σιγουρέψουμε πως δεν θα έχουμε αχρείαστους τραυματισμούς στην διάρκεια του παιχνιδιού. Μια ακόμα καλή ιδέα για το πάτωμα του playroom είναι το σκληρό ξύλο (hardwood), το οποίο είναι ιδανικό για παιδιά με αλλεργίες, αφού δεν παγιδεύει την σκόνη και την βρωμιά. Μια τελευταία επιλογή, είναι το laminate δάπεδο, το οποίο πέρα από αισθητικά ωραίο είναι επίσης καλό για παιδιά που υποφέρουν από αλλεργίες και συνδυάζεται άψογα με τα έντονα χρώματα των τοίχων.

Βάψιμο τοίχων

Για ένα παιδικό δωμάτιο πάντα μια καλή επιλογή είναι τα έντονα και ανοιχτά χρώματα. Κατά την ανακαίνιση σπιτιού έχουμε την δυνατότητα να βάψουμε τους τοίχους του υπογείου σε χρώματα που αρέσουν στα παιδιά. Ή ακόμη και να βάλουμε ταπετσαρίες ή αυτοκόλλητα τοίχου. Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα την ηλικία των παιδιών, μπορούμε να βρούμε κάτι που να τους αρέσει και να μπορεί να τροποποιηθεί αργότερα, καθώς μεγαλώνουν.

Υδραυλικές / ηλεκτρολογικές εργασίες

Η μετατροπή του υπογείου σε playroom σίγουρα θα απαιτήσει την εγκατάσταση κάποιας πρίζας (π.χ. για να παίξουν τα παιδιά ηλεκτρονικά παιχνίδια) ή την δημιουργία ενός WC. Δεν αρκεί να διαμορφώσουμε τον χώρο αισθησιακά και να τον γεμίσουμε με παιχνίδια, αλλά οφείλουμε να τον καταστήσουμε και πρακτικό.

Επίπλωση

Αφού η ομάδα των ειδικών ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την μετατροπή του υπογείου σε δωμάτιο για παιχνίδια, θα χρειαστεί και η επίπλωση του χώρου. Ένας ανθεκτικός καναπές, ικανός να αντέξει τα άλματα και την ενέργεια των παιδιών, είναι απαραίτητος. Εκεί μπορούν να κάθονται για να παίζουν playstation, xbox ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό παιχνίδι, ενώ εσύ μπορείς να τα επιτηρείς, ώστε να διασφαλίσεις την ασφάλειά τους. Αν το υπόγειο είναι ευρύχωρο, τότε μπορούμε και εμείς να εκμεταλλευτούμε τον χώρο με ένα τραπεζάκι για πινγκ-πονγκ ή ένα μπιλιάρδο για να παίζουμε με τους φίλους μας. Τα πουφ και τα beans συγκαταλέγονται επίσης στα αγαπημένα των παιδιών.

Φωτισμός

Το υπόγειο είναι, ίσως, ο χώρος που φωτίζεται λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο με φυσικό φως. Για αυτό θα χρειαστεί οπωσδήποτε να επενδύσουμε στον φωτισμό του δωματίου. Η καλύτερη επιλογή κατά την ανακαίνιση σπιτιού, είναι να τοποθετήσουμε τα φώτα σε ένα ψηλό σημείο. Κατά προτίμηση στην οροφή, ώστε να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα ή σπασμένες λάμπες.

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι η ιδανική ευκαιρία για την μετατροπή του υπογείου μας σε playroom. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από παιχνίδι και μπορούμε να τους δώσουμε έναν χώρο, όπου μπορούν να διασκεδάσουν χωρίς να «καταστρέψουν» το σπίτι.  

5/5 (2 Reviews)