ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ | Γρ. Αυξεντιου 26, Αλιμος Αττικης | ΤΗΛ: (+30) 211 014 3003

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «Dynamic Group»


Ποιοί είμαστε;

Η τεχνική εταιρεία για ανακαινίσεις σπιτιών, πολυκατοικιών, διαμερισμάτων Dynamic Group ιδρύθηκε το έτος 2011 και ανήκει στην οικογένεια Μαθιουλάκη. Αποτελεί την συνένωση δύο εταιρειών του ίδιου ομίλου, της Bright Dome Group η οποία δραστηριοποιούταν στην κατασκευή κατοικίας και στην ανακαίνιση σπιτιού, από το έτος 2000 και της Dynamic Sun που κυρίως δραστηριοποιούταν στον τομέα της ενέργειας, από το έτος 2007.

Τι κάνουμε;

Η Dynamic Group εξειδικεύεται στην κατασκευή κατοικίας, στην ανακαίνιση σπιτιού, στην ανακαίνιση πολυκατοικίας, στην ανακαίνιση μαγαζιού, στην έκδοση οικοδομικών αδειών, καθώς και στην έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων.

Πως το κάνουμε;

Η Dynamic Group μέσα σε όλη αυτή την διάρκεια, εξέλιξε τις συνεργασίες της με τους μεγαλύτερους προμηθευτές, τους τεχνίτες και τα συνεργεία της, καθώς και το επιστημονικό προσωπικό της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πετύχει την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών της, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους των εργασιών.

Σε ποιούς απευθυνόμαστε;

Η Dynamic Group απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας και όχι μόνο, που επιθυμούν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, να πραγματοποιήσουν το όνειρο για ποιοτικότερη διαβίωση, μέσα από μια νέα, μοντέρνα, άνετη και αναβαθμισμένη ενεργειακά κατοικία.

Γιατί να προτιμήσετε εμάς;

Μέσα σε αυτά τα χρόνια εργασίας και εμπειρίας, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 800 έργα, που είναι και η παρακαταθήκη μας για ένα εξίσου πετυχημένο μέλλον. Στην προσπάθεια μας μάλιστα να δώσουμε κίνητρο στους συμπολίτες μας να πραγματοποιήσουν τις εργασίες που επιθυμούν, παρ' όλες τις οικονομικές αντιξοότητες που βιώνουν καθημερινά, επεξεργαζόμαστε και δημιουργούμε συνεχώς νέα προγράμματα οικονομικών διευκολύνσεων. Επιπλέον Διαθέτουμε δικά μας συνεργεία, χωρίς ενδιάμεσους και μπορούμε να διατηρούμε το κόστος χαμηλό. Μιλάτε προσωπικά με τον επιβλέπον μηχανικό του έργου και όχι με διαφόρους "ειδικούς". Είμαστε κοντά σας για να σας προτείνουμε τις ορθότερες τεχνικά λύσεις. Γνωρίζετε το κόστος της εργασίας μας από την αρχή χωρίς να υπάρχουν κρυφές χρεώσεις. Η φιλοσοφία μας είναι πολλές δουλειές με μικρό κέρδος και όχι λίγες δουλειές με μεγάλο κέρδος. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα κατασκευής, την επιστημονική και τεχνική κατάρτιση του προσωπικού μας, μας βοηθάει να ξεχωρίζουμε στον δύσκολο και ανταγωνιστικό τομέα των ανακαινίσεων και κατασκευών.

Δείτε επίσης:

ανακαινίσεις σπιτιών, ανακαίνιση πολυκατοικίας, ανακαίνιση μπάνιου, ανακαίνιση κουζίνας, ανακαίνιση σπιτιού

 

Τι πρέπει να προσέχετε σε μία ανακαίνιση σπιτιού;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε σε μία ανακαίνιση σπιτιού, είναι η όλη διαδικασία να διέπεται από απόλυτη νομιμότητα. Αυτό σημαίνει να έχει εκδοθεί η κατάλληλη άδεια εργασιών από την πολεοδομία, όπως και η άδεια κατάληψης πεζοδρομίου από τον εκάστοτε Δήμο. Ένα ακόμα σημαντικό θέμα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων ως προς το ΙΚΑ, που υπολογίζονται κατά την έκδοση της άδειας εργασιών από την πολεοδομία. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι πολλές εταιρείες ανακαίνισης αποφεύγουν να ενημερώσουν τους πελάτες τους για όλα ή μέρος από τα παραπάνω, προκειμένου οι προσφορές τους να δείχνουν οικονομικότερες και πιο ελκυστικές. Πιο συγκεκριμένα, σε προτρέπουν να βγάλεις εσύ και όχι αυτοί την άδεια εργασιών, πράγμα που αυτομάτως κάνει οικονομικότερη την προσφορά τους και επιπλέον τους δίνει το πρόσχημα να αποφύγουν την κουβέντα και το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους τους. Συνήθως δεν αναφέρουν καθόλου για την άδεια κατάληψης πεζοδρομίου, είτε γιατί δεν γνωρίζουν ότι χρειάζεται, ή γιατί δεν έχουν γνώση των διαδικασιών που απαιτούνται για να εκδοθεί από τον Δήμο (μέσα σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, είναι και η κατάθεση στον Δήμο εγγυητικής τραπεζικής επιστολής από την εταιρεία ανακαίνισης).

Οι “εκπτώσεις” που θα γίνουν στα παραπάνω, θα επιφέρουν προβλήματα και πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των κατοικιών οι οποίοι έχουν και την ευθύνη όλων των παραπάνω, ανεξάρτητα του τι έχουν υπογράψει με την εταιρεία της ανακαίνισης και αν γνώριζαν ή όχι τις παραπάνω διαδικασίες.

Ακόμα και όλα τα παραπάνω να γίνουν, θα πρέπει αυτός που θα αναλάβει να τα κάνει να έχει εμπειρία, επιστημονική κατάρτιση και να γνωρίζει πολύ καλά σε βάθος το αντικείμενο. Σε αντίθετη περίπτωση από τις μελλοντικές διασταυρώσεις που θα γίνουν, ειδικά μεταξύ πολεοδομίας και ΙΚΑ, θα προκύψουν ελλείψεις και παραβάσεις που θα επιφέρουν ποινές και πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των κατοικιών. Αυτές οι ποινές και τα πρόστιμα που αναφέρουμε είναι σημαντικά ποσά που μπορεί να φθάσουν και να ξεπεράσουν το κόστος μίας ανακαίνισης σπιτιού.

Τι πρέπει να προσέχετε στην επιλογή ενός συνεργείου ανακαίνισης σπιτιού;

Αυτό που πρέπει κάποιος να προσέξει σε μια επιλογή ενός συνεργείου ανακαίνισης, είναι κυρίως ο επαγγελματισμός τους από την πρώτη τους επαφή μέχρι και το κλείσιμο της συμφωνίας τους. Πιο συγκεκριμένα πρέπει να δείχνουν σοβαροί, μεθοδικοί, ευγενικοί, ειλικρινείς, συνεπείς στα ραντεβού τους και στους χρόνους που δίνουν σχετικά με την ολοκλήρωση της προσφοράς τους. Να είναι εταιρείες με πολύχρονη εμπειρία και δράση. Να είναι σε θέση να σε πάνε σ' έργα που ήδη έχουν σε εξέλιξη, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουν δουλειές και δεν κάθονται. Να είναι ευέλικτοι στα θέματα του κοστολογίου και των πληρωμών (όχι απαραιτήτως να είναι οι φθηνότεροι). Να προσφέρουν εγγύηση εργασιών και να έχουν επιστημονική κατάρτιση σ' αυτές τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Τώρα αν σε κάτι από τα παραπάνω έχετε ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτείτε την επιλογή σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την συσχέτιση κόστους και ποιότητας εργασιών, στην ανακαίνιση σπιτιού;

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος μια τέτοια συσχέτιση. Ο λόγος είναι, ότι οι εργασίες σε μία ανακαίνιση σπιτιού θα αποδείξουν την ποιότητά τους σε βάθος χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι σε μία αρχική προσφορά μιας εταιρείας δεν μπορώ να αξιολογήσω κάτι τέτοιο. Σίγουρα όμως το κόστος στις προσφορές δεν θα είναι ίδιο, όπως και η ποιότητα εργασίας της κάθε εταιρείας δεν θα είναι ίδια. Εδώ λοιπόν γεννιέται ένα ερώτημα πως θα πρέπει να συγκρίνω την παραπάνω συσχέτιση.

Η απάντηση είναι: "διαισθητικά". Δεν μπορεί μια εταιρεία η οποία δείχνει πιο σοβαρή και πιο αξιόπιστη να κοστολογεί το ίδιο με μια εταιρεία που έχει έλλειψη στα παραπάνω, ούτε και θα πρέπει να απαιτεί κάποιος να εξομοιωθούν τα κοστολόγια, αλλά αντιθέτως να κρίνει αν το επιπλέον κόστος αξίζει για να έχει το “κεφάλι του” ήσυχο. Η καλύτερη στρατηγική που μπορεί να έχει κάποιος είναι να διαλέξει την εταιρεία που του εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά ότι θα γίνουν οι εργασίες σωστά και με την λιγότερη ψυχοφθορά και ύστερα να προσπαθήσει να κατεβάσει το κόστος εκεί που θα του επιτρέπουν οι οικονομικές του δυνατότητες.