Εγκατάσταση πισίνας κατά την ανακαίνιση πολυκατοικίας

Εγκατάσταση πισίνας κατά την ανακαίνιση πολυκατοικίας

Σίγουρα είναι κάτι που περνάει από το μυαλό σας εδώ και πολλά χρόνια. Επιθυμείτε διακαώς να φτιάξετε μια πισίνα στην πολυκατοικία σας, αλλά φοβάστε την πιθανή φασαρία που μπορεί να περιλαμβάνει η εργασία αυτή.

Μήπως όμως είστε κοντά στην απόφαση για να προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας; Να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει καλύτερο timing.

Αν λοιπόν οργανώνετε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας, ήρθε η στιγμή να φτιάξετε και την πισίνα των ονείρων σας.

Γνωρίζετε όμως τι θα χρειαστείτε για να την εγκαταστήσετε; Σε αυτό το κείμενο θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε.

Ανακαίνιση πολυκατοικίας και ειδικό συνεργείο

Καταρχάς, εφόσον είστε ένα στάδιο πριν προχωρήσετε στην ανακαίνιση της πολυκατοικίας σας είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείτε ένα έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο να αναλάβει τις εργασίες.

Τόσο μια ανακαίνιση πολυκατοικίας όσο και η εγκατάσταση της πισίνας για να υλοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χρειάζονται την έμπειρη ματιά, αλλά και τη γνώση των επαγγελματιών.

Αν θέλετε να έχετε ένα σωστό και λειτουργικό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να βρείτε τους κατάλληλους επαγγελματίες.

Άλλωστε, ένα εξίσου σημαντικό γεγονός είναι πως θα αναλάβουν να σας ενημερώσουν πλήρως για όλα τα είδη των αδειών που πιθανόν να απαιτηθούν.

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις που θα εμποδίσουν την ομαλή εξέλιξη των εργασιών, είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να αποφύγετε σε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας.

Οι ειδικοί θα σας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, σχετικά με το που μπορεί να εγκατασταθεί μια πισίνα στον χώρο σας, το μέγεθός της, όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας κ.λπ.

Εγκατάσταση πισίνας: όσα θα χρειαστείτε

Η προσθήκη πισίνας μετά την εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας θα αλλάξει ριζικά την όψη του κτιρίου. Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστεί.

Κάθε πισίνα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι, χρειάζεται κάποια βασικά αξεσουάρ. Επομένως, πριν από την εγκατάσταση, καλό είναι να γνωρίζετε τι θα χρειαστεί, ώστε να ορίσετε και το budget σας.

Φυσικά, υπάρχουν κάποια που είναι απαραίτητα, ενώ άλλα απλώς ενισχύουν την άνεση κατά την χρήση της πισίνας.

  1. Αντλία φίλτρου

Μια αντλία φίλτρου είναι απαραίτητη για να διατηρεί το νερό καθαρό και όχι θολό. Στην αγορά διατίθενται διάφορες αντλίες φιλτραρίσματος οι οποίες διαφέρουν ως προς την τιμή, την ισχύ και την τεχνολογία.

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, θα πρέπει πρώτα να δώσετε προσοχή στην ισχύ της. Μια μεγαλύτερη πισίνα απαιτεί μια πιο ισχυρή αντλία.

Οι αντλίες φιλτραρίσματος νερού μπορούν να είναι είτε με φίλτρο πίεσης είτε με σύστημα ροής νερού.

  1. Σκάλες

Οι σκάλες εξασφαλίζουν ασφάλεια κατά τη χρήση της πισίνας, διευκολύνοντας την είσοδο και την έξοδο.

Συνήθως, η σκάλα της πισίνας συμπεριλαμβάνεται στο σετ, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Το ειδικό συνεργείο θα σας ενημερώσει ανάλογα.

Βρείτε ένα ολοκληρωμένο πακέτο που να αξίζει. Μην ξεχνάτε να ενημερωθείτε ακριβώς για τις εγγυήσεις που προσφέρει η κάθε εταιρεία.

  1. Κιτ καθαρισμού

Τα κιτ καθαρισμού είναι απαραίτητα σε μεγάλες πισίνες, καθώς τα φίλτρα της αντλίας νερού δεν αφαιρούν όλη τη βρομιά.

Συνήθως, το κιτ καθαρισμού αποτελείται από έναν τηλεσκοπικό στύλο με μια βούρτσα και άλλα ακροφύσια.

Με τη βοήθεια ενός skimmer μπορείτε εύκολα και αποτελεσματικά να καθαρίσετε την επιφάνεια του νερού. Συνδέοντάς το με την αντλία φίλτρου, θα καθαρίσετε και μεγαλύτερες ακαθαρσίες από την επιφάνεια του νερού όπως φύλλα κ.λπ.

  1. Συστήματα θέρμανσης νερού

Τα συστήματα θέρμανσης νερού και συντήρησης θερμοκρασίας λειτουργούν καλύτερα σε μικρότερες πισίνες. Αυτά τα συστήματα μπορεί να κυμαίνονται από ηλιακά στόρια μέχρι θερμάστρες.

 Όταν θερμαίνετε το νερό της πισίνας, να θυμάστε ότι η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι αρκετούς βαθμούς υψηλότερη.

  1. Γεννήτριες όζοντος και χλωρίου

Οι γεννήτριες όζοντος και χλωρίου διασφαλίζουν την καθαριότητα της πισίνας. Αν και οι γεννήτριες είναι αρκετά χρήσιμες, αφού μελλοντικά θα χρειαστούν πολύ λιγότερα χημικά καθαριστικά.

Οι γεννήτριες όζοντος και χλωρίου απομακρύνουν ιούς, βακτήρια και άλλες επιβλαβείς ενώσεις από το νερό. Αυτές οι συσκευές είναι εύκολες στη χρήση και το νερό γίνεται καθαρό, ενώ διώχνει και τη μυρωδιά του χλωρίου.

Και τώρα είστε έτοιμοι να δώσετε άλλη αξία στο ακίνητο μετά από μια τέτοια ανακαίνιση πολυκατοικίας! Η εγκατάσταση πισίνας στην πολυκατοικίας σας, εκτός του ότι θα σας προσφέρει χαλαρωτικές στιγμές, χωρίς να χρειάζεται να φεύγετε από το σπίτι σας, θα ανεβάσει κατακόρυφα την αξία του κτιρίου!

5/5 (8 Reviews)