Ανακαίνιση σπιτιού Αντικαταστήστε τα παλιά κιγκλιδώματα

Ανακαίνιση σπιτιού: Αντικαταστήστε τα παλιά κιγκλιδώματα

Μήπως βρίσκεστε σε φάση ανανέωσης; Έχετε αποφασίσει να κάνετε κάποιες ριζικές αλλαγές στο σπίτι σας; Σκέφτεστε σοβαρά να αντικαταστήσετε τα κιγκλιδώματα του σπιτιού; Και πολύ καλά κάνετε, αφού μια ανακαίνιση σπιτιού είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται συχνά να αντικαταστήσουν τα παλιά κιγκλιδώματα με καινούρια, αλλά φοβούμενοι ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία δεν το προχωρούν.

Φυσικά, δεν είναι η πιο απλή εργασία σε μια ανακαίνιση σπιτιού, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο φαντάζεστε.

Η εξωτερική εικόνα του σπιτιού σας είναι εξίσου σημαντική με την εσωτερική.

Ειδικά, αν έχετε σπίτι κάποιας παλαιότητας, σίγουρα τα κάγκελα θα έχουν φθαρεί από την πάροδο των χρόνων και πιθανόν μια αλλαγή να είναι απαραίτητη και για λόγους ασφαλείας.

Επίσης, το πιθανότερο είναι να μην είναι ιδιαίτερα μοντέρνα  και να μην σας καλύπτουν πλέον.

Τι επιλογές από κιγκλιδώματα υπάρχουν και τι πρέπει να προσέξετε;

Ανακαίνιση σπιτιού: Τι πρέπει να προσέξετε πριν την αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων

Πριν αποφασίσετε το είδος των κιγκλιδωμάτων που θα βάλετε, πρέπει να προσέξετε κάποια σημαντικά σημεία.

Σε μια ανακαίνιση σπιτιού, το οποίο βρίσκεται σε μια πολυκατοικία, η διαδικασία για την αλλαγή των κιγκλιδωμάτων είναι λίγο πιο σύνθετη.

Όπως πιθανόν να γνωρίζετε ήδη, σε μια πολυκατοικία πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία στην εξωτερική εικόνα των σπιτιών. Ο καθένας δεν έχει το δικαίωμα να λειτουργεί αυθαίρετα, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να αλλοιωθεί το αισθητικό αποτέλεσμα.

Για αυτό πρέπει να ενημερωθείτε σωστά για όλα τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις σας (απευθυνθείτε στον διαχειριστή, ελέγξτε το καταστατικό της πολυκατοικίας κ.λπ.).

Επίσης, πρέπει να είστε σίγουροι ότι δεν θα χρειαστείτε κάποιου είδους άδεια από την πολεοδομία κ.λπ.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε ένα συνεργείο ειδικών, οι οποίοι θα σας ενημερώσουν ακριβώς για ό,τι απαιτείται και θα σας απαλλάξουν από άγχη και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δημοφιλείς επιλογές κιγκλιδωμάτων

Αν ξεκινήσετε την αναζήτηση θα δείτε ότι υπάρχουν αρκετές αξιόλογες και πολύ κομψές επιλογές για να ανακαινίσετε τον χώρο σας

Φυσικά, όταν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε τα κάγκελα του σπιτιού σας σε μια μερική ανακαίνιση σπιτιού, πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσετε να επιλέξετε ποιοτικά υλικά υψηλής αντοχής.

Τα κάγκελα δεν αντικαθίστανται συχνά οπότε πρέπει να προσέξετε τι θα επιλέξετε και ποιον θα εμπιστευτείτε.

  1. Σιδερένια κάγκελα

Η διαχρονική αξία στην επιλογή κιγκλιδωμάτων είναι τα σιδερένια.

Η πιο συνηθισμένη επιλογή σε κάγκελα είναι τα σιδερένια λόγω της τεράστιας αντοχής τους, αφού κατασκευάζονται από συμπαγή κομμάτια σιδήρου, για αυτό μπορούν να παραμένουν αναλλοίωτα για αρκετά χρόνια.

Φυσικά, χρειάζονται μια υποτυπώδη συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. βάψιμο ανά πενταετία) για να αποφευχθεί η εμφάνιση σκουριάς και να παραμένουν όμορφα.

Τα σιδερένια κάγκελα μπορούν να είναι σφυρήλατα ή από χυτό σίδηρο και διατίθενται σε αρκετά σχέδια.

Για τους λάτρεις του ρετρό στυλ είναι μια καλή επιλογή.

  1. Κάγκελα αλουμινίου

Τα κάγκελά αυτά κατασκευάζονται από προφίλ αλουμινίου εξαιρετικής σκληρότητας, προσφέροντας μεγάλη αντοχή μέσα στην πάροδο των χρόνων χωρίς να απαιτείται βάψιμο ή συντήρηση όπως στα σιδερένια.

Η σωστή τοποθέτηση είναι απαραίτητη, ενώ τα σχέδια είναι απεριόριστα και καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

  1. Κάγκελα Inox

Τα κάγκελα Inox κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι το οποίο είναι αρκετά ανθεκτικό στη διάβρωση και δεν σκουριάζει εύκολα.

Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και διαθέτουν ανοξείδωτα εξαρτήματα που προσφέρουν μεγάλη λειτουργικότητα. Είναι μια ευέλικτη επιλογή χάρη στα εξαρτήματα που μπορούν να διαμορφώσουν διαφορετικούς σχηματισμούς.

Τα κάγκελα αυτά είναι μοντέρνα, minimal και μπορούν να διατηρηθούν για χρόνια.

  1. Κάγκελα Inox με υαλοπίνακα (τζάμι)

Και για όποιον δεν θέλει να περιορίζει καθόλου τη θέα από το μπαλκόνι του, μπορεί να επιλέξει κάγκελα με υαλοπίνακα.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως μοντέρνα και κομψή επιλογή κιγκλιδωμάτων, ενώ δεν περιορίζουν τη θέα και προστατεύουν από τον αέρα.

Κατασκευάζονται από γυαλί triplex security και διαθέτουν εξαρτήματα που εξασφαλίζουν τη σωστή στήριξή τους.

  1. Ξύλινα κάγκελα

Για τους πολύ παραδοσιακούς τύπους υπάρχει και αυτή η επιλογή. Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή, που προσδίδει στο σπίτι ένα αρχοντικό στυλ.

Βέβαια, τα κάγκελα αυτά απαιτούν συστηματική συντήρηση και περιποίηση, αφού είναι αρκετά ευαίσθητα στις καιρικές συνθήκες.

Τολμήστε να ανανεώσετε την εξωτερική όψη του σπιτιού σας, αλλάζοντας τα παλαιοτέρα κάγκελα και να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε το αποτέλεσμα!

5/5 (7 Reviews)