Εσωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας Σε ποιες εργασίες να προχωρήσετε

Εσωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας: Σε ποιες εργασίες να προχωρήσετε

Μήπως σκέφτεστε ότι το εσωτερικό της πολυκατοικία σας χρειάζεται μια ανανέωση; Διαπιστώνετε ότι έχει υποστεί φθορές οι οποίες δημιουργούν λειτουργικά προβλήματα; Δεν σας ικανοποιεί πλέον το αισθητικό κομμάτι; Μια εσωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε! Ειδικά αν πρόκειται για πολυκατοικία κάποιας παλαιότητας, είναι σίγουρο ότι μια ανακαίνιση είναι αναγκαία.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποιες εργασίες μπορείτε να συμπεριλάβετε στην ανακαίνιση, ώστε να αλλάξετε ριζικά την εικόνα του εσωτερικού της πολυκατοικίας, σε αυτό το άρθρο θα μάθετε όλα όσα αναζητάτε.

Εργασίες που μπορεί να περιλαμβάνει μια εσωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας

  1. Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων

Μια εσωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή, να προχωρήσετε στην αποξήλωση των παλαιών κουφωμάτων, αντικαθιστώντας τα με σύγχρονα και πιο λειτουργικά.

Η τοποθέτηση σύγχρονων κουφωμάτων είναι απαραίτητη σε μια πολυκατοικία, καθώς εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια. Με τα χαρακτηριστικά των νεότερων κουφωμάτων μειώνονται οι πιθανότητες να παραβιαστούν από επιτήδειους.

Αντίστοιχα, είναι πολύ κρίσιμο να εγκατασταθεί πόρτα ασφαλείας στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας. 

Επιπλέον, εκτός από το ζήτημα ασφάλειας, με την εργασία αυτήν εξασφαλίζονται η στεγανότητα της πολυκατοικίας και οι ενεργειακές απώλειες μειώνονται.

Ταυτόχρονα, εννοείται πως αναβαθμίζεται και το αισθητικό κομμάτι, αφού τα σύγχρονα κουφώματα δημιουργούν ένα πιο κομψό και μοντέρνο αποτέλεσμα.

  1. Αλλαγή ή συντήρηση κιγκλιδωμάτων στο κλιμακοστάσιο

Μια εργασία που μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί σε μια εσωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι η αλλαγή των κιγκλιδωμάτων του κλιμακοστασίου.

Σίγουρα θα το έχετε σκεφτεί αρκετές φορές ότι τα κιγκλιδώματα χρειάζονται αλλαγή, αλλά επειδή θεωρείτε ότι πρόκειται για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία το τρενάρετε. Αυτή είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να το προγραμματίσετε.

Τα κιγκλιδώματα αν και έχουν υψηλή αντοχή (ανάλογα βέβαια και το υλικό) φθείρονται με τον καιρό και χρειάζονται αλλαγή ή συντήρηση.

Αν πρόκειται για πολύ παλιά πολυκατοικία, καλό είναι να τα αντικαταστήσετε εντελώς, ώστε να τοποθετήσετε πιο σύγχρονα που θα διαθέτουν πιο ανθεκτικά υλικά και φυσικά θα σας ικανοποιούν περισσότερο αισθητικά.

  1. Ολική αλλαγή ή συντήρηση δαπέδου

Ένα σημείο στο οποίο παρατηρούνται αρκετά συχνά φθορές και αλλοιώσεις στο εσωτερικό μιας πολυκατοικίας είναι το δάπεδο. Με το πέρασμα του χρόνου και λόγω της χρήσης του χώρου από πολλά άτομα, πολύ συχνά το δάπεδο αποκτά ζημιές.

Σε μια εσωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι μια καλή ιδέα, να αλλάξετε το δάπεδο ή έστω να το συντηρήσετε ή να αποκαταστήσετε τις ζημιές (αποξήλωση δαπέδου, γυάλισμα μαρμάρων και πλακιδίων κ.ά.).

  1. Αντικατάσταση ή συντήρηση ασανσέρ

Το ασανσέρ σε μια πολυκατοικία είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το ελέγχετε τακτικά για λόγους ασφάλειας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ασανσέρ χρειάζεται απαραιτήτως συντήρηση, ώστε να είναι σίγουρο πως δεν θα προκληθεί κάποιο δυσάρεστο ατύχημα.

Βέβαια, αν θέλετε να το αντικαταστήσετε η στιγμή της ανακαίνισης είναι η πιο κατάλληλη.

  1. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης

Ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα σε μια πολυκατοικία είναι η απόδοση της θέρμανσης. Με μια ανακαίνιση θα μπορέσετε να αποκαταστήσετε βλάβες ή και να φτιάξετε από την αρχή, ένα αποδοτικό σύστημα θέρμανσης.

  1. Έλεγχος και εκσυγχρονισμός ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων

Μια επίσης σημαντική εργασία η οποία δεν μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, είναι η αποκατάσταση προβλημάτων στις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Σε μια πολυκατοικία οι εγκαταστάσεις αυτές πρέπει να είναι 100% λειτουργικές.

Έτσι, θα εξασφαλίσετε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους κατοίκους της πολυκατοικίας.

  1. Ελαιοχρωματισμός κοινοχρήστων χώρων

Μια εργασία που σίγουρα θα γίνει σε μια εσωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι το βάψιμο όλων των χώρων. Ο ελαιοχρωματισμός των κοινόχρηστων χώρων στο εσωτερικό μιας πολυκατοικίας, θα ανανεώσει χωρίς αμφιβολία την εικόνα του.

Επιλέξετε χρώματα καλής ποιότητας, τα οποία θα έχουν αντοχή στον χρόνο και αποχρώσεις που ταιριάζουν με το ύφος του κτιρίου.

  1. Αναβάθμιση φωτισμού

Τέλος, η στιγμή της ανακαίνισης είναι μια καλή ευκαιρία να βελτιωθεί και ο φωτισμός στο εσωτερικό μιας πολυκατοικίας. Για περισσότερη άνεση μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτόματα συστήματα φωτισμού.

Και τώρα είστε έτοιμοι να αλλάξετε ριζικά το εσωτερικό της πολυκατοικίας σας! Πραγματοποιώντας αυτές τις εργασίες, θα διευκολύνετε την καθημερινότητά σας, θα απολαμβάνετε ένα ευχάριστο αισθητικά αποτέλεσμα και φυσικά θα αυξήσετε την αξία του κτιρίου.

5/5 (8 Reviews)