Εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας 4 ιδέες για να αλλάξετε την όψη της πολυκατοικίας σας 1

Εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας: 4 ιδέες για να αλλάξετε την όψη της πολυκατοικίας σας

Αν θέλετε να αλλάξετε ριζικά την εξωτερική όψη της πολυκατοικίας σας, μια ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε! Η εικόνα που αντικρίζετε καθημερινά ερχόμενοι στο σπίτι σας, πρέπει να είναι μια ευχάριστη εικόνα, που θα σας δίνει θετικά οπτικά ερεθίσματα.

Μια τέτοια συνθήκη είναι πολύ σημαντική για τη ψυχολογία σας, αφού η καθημερινότητα είναι τόσο δύσκολη, που η επιστροφή στο σπίτι είναι απαραίτητο να σας γεμίζει με χαρά.

Ειδικά αν πρόκειται για πολυκατοικία κάποιας παλαιότητας, μια εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι μάλλον μονόδρομος! Και ας μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι συμβάλει στην διατήρηση, αν όχι στην αύξηση, της αξίας του ακινήτου σας.

Αν σκέφτεστε λοιπόν, να προχωρήσετε σε μια τέτοια ανακαίνιση, σίγουρα χρειάζεστε μερικές ωραίες ιδέες για να αξιοποιήσετε. Πάμε λοιπόν να δούμε παρακάτω, μερικές από αυτές.

Εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας: 4 Ιδέες ανακαίνισης

  1. Δημιουργία ενός πανέμορφου κήπου

Μπορεί το σπίτι σας να βρίσκεστε στο κέντρο μιας πόλης, αλλά προχωρώντας σε μια εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας, μπορείτε να φέρετε μια νότα εξοχής και φύσης λίγο πιο κοντά σας.

Αν η πολυκατοικία σας έχει διαθέσιμα τετραγωνικά, μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε έναν πολύ όμορφο πράσινο χώρο.

Αναζητήστε και επιλέξτε μια έμπειρη εταιρεία που θα αναλάβει να κάνει μια ολοκληρωμένη μελέτη για να την ανακαίνιση του χώρου αυτού. Μια ομάδα ειδικών μπορεί να κάνει θαύματα σε τέτοιους χώρους.

Ξεκινήστε από την χωροταξική διαμόρφωση του χώρου, σκεπτόμενοι πάντα τη θέση του φωτός. Αυτό θα λειτουργήσει θετικά και για σας, αλλά και για τα φυτά σας.

Εκτός από λουλούδια και δέντρα, μπορείτε να προσθέσετε και γκαζόν. Το γκαζόν είναι εύκολο και οικονομικό στην συντήρησή του και προσφέρει την αίσθηση μιας απέραντης εξοχής.

Για τους πιο τυχερούς, που έχουν περισσότερο χώρο, μπορούν να προσθέσουν κάποιο σιντριβάνι ή και μερικά παγκάκια και τραπεζάκια.

Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρούς χώρους με διαφορετικές λειτουργιές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι η δημιουργία ενός χώρου για BBQ ή και stands για ποδήλατα.

  1. Σωστός σχεδιασμός διαδρόμων

Κατά την ανακαίνιση, είναι καλό να επενδύσετε στη δημιουργία διαδρόμων κίνησης που είναι πρακτικοί και χωροταξικά σωστοί.

Άλλωστε, για να είναι σωστή και επιτυχημένη η ανακαίνιση, πρέπει να μπορείτε να απολαμβάνετε μια μικρή «εξόρμηση» στον κήπο της πολυκατοικίας σας, όλους τους μήνες του χρόνου.

Ακόμα, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή και στην ασφάλεια, καθώς πολλά παιδιά συνηθίζουν παίζουν στις αυλές των πολυκατοικιών.

Αν για παράδειγμα, υπάρχει πυλωτή με γκαράζ, πρέπει να γίνει προσεκτικός διαχωρισμός των χώρων.

Σχετικά με τα υλικά των διαδρόμων, μπορείτε να αξιοποιήσετε το ξύλο ή και την πέτρα. Πρόκειται για διαχρονικά στοιχεία, που προσδίδουν αξεπέραστη ομορφιά στον χώρο σας.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα θέματα προσβασιμότητας όταν μιλάμε για διαδρόμους!

  1. Περιφράξεις – οριοθετήσεις

Αφού, λοιπόν, πήρατε την απόφαση να κάνετε μια εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας, είναι η σωστή στιγμή να διορθώσετε λάθη, ζημιές και να φροντίσετε για την ασφάλιση του κτιρίου.

Ειδικά αν πρόκειται για παλιά πολυκατοικία, είναι βέβαιο πως με το πέρασμα των χρόνων οι περιφράξεις θα έχουν υποστεί ζημιές, αλλοιώνοντας και την αισθητική του κτιρίου, αλλά και μειώνοντας την ασφάλειά του.

Μπορείτε με την κατάλληλη επιλογή σε κάγκελα με όμορφα σχεδία, πέργκολες, φράχτες και ζαρντινιέρες, να οριοθετήσετε τον εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου σας.

Μια βαριά και θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας είναι επίσης, μια πολύ χρήσιμη επένδυση σε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας.

Ακόμη, μπορείτε να προσθέσετε υπόστεγα, ώστε να μειώσετε τις ζημιές από τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες, αλλά και αυξήσετε την ασφάλεια του χώρου.

Επίσης, μία γκαραζόπορτα που να λειτουργεί με τηλεκοντρόλ θα αποδειχθεί σωτήρια για όλους τους ενοίκους.

  1. Σωστό βάψιμο πολυκατοικίας & Θερμοπρόσοψη

Χωρίς καμία αμφιβολία, αν κάτι αλλάξει ριζικά την εικόνα του κτιρίου σας, είναι το εξωτερικό του βάψιμο. Μια ολοκληρωμένη εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας περιλαμβάνει σίγουρα και τον ελαιοχρωματισμό της.

Αναζητήστε τη βοήθεια των ειδικών και βρείτε τα κατάλληλα χρώματα που ταιριάζουν με το ύφος του κτιρίου, αλλά και στυλ της περιοχής. Είναι απαραίτητο να υπάρχει χρωματική αρμονία, χωρίς υπερβολές. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποιοτικά υλικά με αντοχή.

Κι επειδή η αρμονία σε όλα είναι το παν όταν μιλάμε για την εμφάνιση ενός κτηρίου, ίσως είναι η ώρα να μπουν και ίδιες τέντες σε όλα τα διαμερίσματα. Μία μαζική προσφορά γι’ αυτή την εργασία θα ρίξει το κόστος πολύ χαμηλά.

Τέλος, για να αναβαθμίσετε ακόμη περισσότερο την αξία της ανακαίνισης, κάντε μια καλή έρευνα, ώστε να βρείτε το κατάλληλο συνεργείο που θα εφαρμόσει στο κτίριό σας θερμοπρόσοψη.

Και τώρα είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μια νέα εικόνα για την πολυκατοικία σας! Να είστε βέβαιοι, πως δεν θα μετανιώσετε για την επιλογή σας αυτήν!

5/5 (8 Reviews)