Κατασκευή σπιτιού 3 Λόγοι για να χτίσετε αντί να αγοράσετε σπίτι

Κατασκευή σπιτιού: 3 Λόγοι για να χτίσετε αντί να αγοράσετε σπίτι

Το ζήτημα του σπιτιού και μιας μόνιμης κατοικίας είναι πραγματικά ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ κόσμο. Τα διαθέσιμα σπίτια για ενοικίαση είναι πραγματικά ελάχιστα και οι τιμές του ασύμφορες.

Χωρίς καμία αμφιβολία, η κατασκευή σπιτιού από την αρχή είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει κανείς.

Φυσικά, δεν είναι μια απλή διαδικασία, ούτε και άμεση, όμως μακροπρόθεσμα θα λύσει ένα από τα βασικότερα προβλήματα κάθε ανθρώπου.

Το να φτιάξετε από το μηδέν το σπίτι των ονείρων σας, εκτός από ότι θα σας λύσει πρακτικά και δύσκολα προβλήματα, θα βελτιώσει και την ποιότητας της ζωής σας.

Η κατασκευή σπιτιού έχει πραγματικά πολλά και σημαντικότατα θετικά στοιχεία, αφού ουσιαστικά αποτελεί μια επένδυση ζωής. Πάμε λοιπόν να δούμε παρακάτω, μερικά από αυτά που πρέπει να γνωρίζετε. 

Κατασκευή σπιτιού από την αρχή: Πλεονεκτήματα

Πριν πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις, καλό είναι να σκεφτείτε καλά και να αποκτήσετε με ξεκάθαρη εικόνα, για όλα τα οφέλη που έχει μια κατασκευή σπιτιού από την αρχή.

«Πράσινο» – Ενεργειακό σπίτι

Καταρχάς, με την κατασκευή μιας κατοικίας τα θετικά θα αποδειχθούν  σημαντικά, αν αποφασίσετε να λειτουργήσετε επενδύοντας με γνώμονα το μέλλον. Τι σημαίνει αυτό;

Με το χτίσιμο μιας κατοικίας από την αρχή έχετε τη δυνατότητα να σχεδιάσετε ένα σπίτι το οποίο θα είναι ενεργειακά αποδοτικό. Βρίσκοντας την κατάλληλη εταιρεία που θα σας συμβουλέψει και θα σας καθοδηγήσει, θα φτιάξετε ένα «πράσινο» σπίτι, το οποίο μελλοντικά θα σας σώσει από πολλά έξοδα.

Η ενεργειακή κρίση, αλλά και οι τάσεις των τελευταίων ετών απαιτούν πλέον τέτοια είδη σπιτιών.

Έτσι λοιπόν, αφού βρείτε τους κατάλληλους επαγγελματίες, θα σχεδιάσετε μαζί ένα σπίτι όπως το έχετε φανταστεί. Οι ειδικοί θα βρουν για εσάς τις καλύτερες λύσεις που συμβαδίζουν με τις ανάγκες σας.

Θα εντάξετε εξαρχής στο σπίτι στοιχεία τα οποία δύσκολα μπορούν να προστεθούν αργότερα. Για παράδειγμα, μπορείτε να εφαρμόσετε θερμοπρόσοψη στο σπίτι σας, τα βάλετε ποιοτικά κουφώματα και πόρτες μειώνοντας τις θερμικές απώλειες, αλλά και ηλιακούς θερμοσίφωνες ή αντλίες θερμότητας.

Επενδύοντας σε τέτοιες εργασίες κατά την κατασκευή σπιτιού είναι βέβαιο πως μελλοντικά θα γλιτώσετε πολλά, ξαφνικά και υψηλά έξοδα.

Εννοείται βέβαια, πως με τον τρόπο αυτόν ανεβάζετε και την αξία του ακινήτου σας.

Επιλογή τοποθεσίας

Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κατασκευή σπιτιού, είναι ότι μπορεί να χτιστεί στο σημείο που εσείς επιθυμείτε και θα επιλέξετε.

Φυσικά, δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολα στη διαδικασία αναζήτησης της ιδανικής για εσάς τοποθεσίας, όμως είναι βέβαιο πως στο τέλος θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Με την κατασκευή του σπιτιού από την αρχή, μπορείτε να βρείτε εσείς μια περιοχή που σας εξυπηρετεί, ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας και θα σας λύσει τα χέρια μελλοντικά.

Αν για παράδειγμα σχεδιάζετε να μείνετε εκεί με την οικογένειά σας ή σκοπεύετε στο μέλλον να κάνετε οικογένεια, μπορείτε να επιλέξετε μια περιοχή με σχολεία με κοντινή απόσταση. Να είστε σίγουροι πως αυτή η κίνηση, θα αποδειχθεί σωτήρια.

Βέβαια, μπορεί να έχετε και εσείς ήδη κάποιο δικό σας οικόπεδο και να το αξιοποιήσετε χτίζοντας εκεί το σπίτι των ονείρων σας.

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μια περιοχή που διαφαίνεται πως θα έχει σημαντική ανάπτυξη, ώστε να αυξήσετε την αξία του ακινήτου. Τα ακίνητα με το πέρασμα των χρόνων αποκτούν μεγαλύτερη αξία.

Ορισμός budget

Το budget για την κατασκευή σπιτιού μπορεί ίσως να σας τρομάζει. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε, ότι εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Ένα σημαντικό όφελος για εσάς από την κατασκευή μιας κατοικίας από την αρχή είναι ότι εσείς θα είστε εκείνοι που θα ορίσετε το διαθέσιμο budget.

Όλα τα υλικά θα επιλεχτούν από εσάς και μάλιστα θα γνωρίζετε ακριβώς και την ποιότητά τους. Κάθε χώρος θα είναι μελετημένος. Σε συνεργασία με τους υπευθύνους μηχανικούς, θα έχετε την πλήρη εικόνα για την πορεία όλων των εργασιών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, η κατασκευή σπιτιού από την αρχή δεν πρέπει να σας τρομάζει. Αντίθετα, πρέπει να το δείτε σαν μια απολύτως δημιουργική διαδικασία, η οποία θα σας εξασφαλίσει μια ποιοτικότερη ζωή.

5/5 (9 Reviews)