Ανακαίνιση πολυκατοικίας το σωστό timing για εγκατάσταση ασανσέρ

Ανακαίνιση πολυκατοικίας: το σωστό timing για εγκατάσταση ασανσέρ

Μήπως ψάχνετε εδώ και καιρό το σωστό timing για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση ενός ασανσέρ στην πολυκατοικία σας; Χωρίς αμφιβολία, η πιο κατάλληλη στιγμή θα είναι όταν προγραμματίσετε και την απαραίτητη ανακαίνιση πολυκατοικίας.

Σκέφτεστε όμως ότι πρόκειται για μια εργασία – «φασαρία»; Να είστε σίγουροι πως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ό,τι φαντάζεστε.

Αν κάνετε τη σωστή έρευνα και ενημερωθείτε από εξειδικευμένους επαγγελματίες, θα διαπιστώσετε ότι με ορθή οργάνωση θα αποκτήσετε επιτέλους στην πολυκατοικία σας, το πολυπόθητο ασανσέρ που θα σας λύσει τα χέρια.

Πάμε λοιπόν να δούμε παρακάτω, όλα τα βήματα για την εγκατάσταση ενός ασανσέρ.

Ανακαίνιση πολυκατοικίας και εγκατάσταση ασανσέρ

Βήματα

  1. Ορίστε τι ακριβώς χρειάζεστε

Σε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας, για οποιαδήποτε εργασία και αν ενδιαφέρεστε, είναι απαραίτητο στην αρχή να καθορίστε ακριβώς τις ανάγκες σας. Το ίδιο ισχύει και για την εγκατάσταση ασανσέρ.

Πρώτο βήμα λοιπόν, είναι να κάνετε μια πολύ καλή έρευνα και να επιλέξετε το είδος του ασανσέρ που αντιστοιχεί στις ανάγκες του κτιρίου σας.

Θέστε και απαντήστε με ακρίβεια σε μερικά βασικά ερωτήματα που θα σχετίζονται με τη μελλοντική χρήση του ασανσέρ (π.χ. τι είδους χρήση θα γίνεται, τι διαστάσεις θαλάμου εξυπηρετούν καλύτερα και άλλα).

 Αναλύστε τις απαντήσεις και επιλέξτε ανάλογα.

  1. Αναζητήστε και συμβουλευτείτε έναν αξιόλογο μηχανικό

Για να είναι πετυχημένη μια ανακαίνιση πολυκατοικίας, πρέπει να βρείτε και τους κατάλληλους συνεργάτες. Έτσι, επόμενο βήμα είναι η επιλογή ενός έμπειρου μηχανικού, ο οποίος θα αναλάβει τη μελέτη και σχεδίαση του ανελκυστήρα σας.

Συζητώντας μαζί του και εξηγώντας του τις ανάγκες σας, θα σας κατευθύνει για την ιδανική επιλογή του τύπου του ανελκυστήρα.

  1. Επιλέξτε μια αξιόπιστη εταιρεία εγκατάστασης

Μετά τη μελέτη του ασανσέρ θα πρέπει να επιλέξετε την εταιρεία η οποία θα κάνει την εγκατάσταση. Καλό είναι να επιλέξετε ένα ολοκληρωμένο πακέτο και να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα.

Ενημερωθείτε για τις εγγυήσεις που προσφέρονται, αλλά και για τη συντήρηση που θα απαιτείται.

  1. Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο ασανσέρ

Αφού έχετε κάνει τα προηγούμενα βήματα, ήρθε η ώρα να διαλέξετε την εταιρεία και το μοντέλο της εταιρείας που σας ταιριάζει.

Προτιμήστε καλύτερα μια ελληνική ή ευρωπαϊκή εταιρεία η οποία να έχει after sales service και ανταλλακτικά. Η τιμή του ανελκυστήρα δεν πρέπει να είναι το μοναδικό σας κριτήριο στην επιλογή της, γιατί πολλές εταιρείες δεν προσφέρουν τεχνική υποστήριξη ή ανταλλακτικά.

  1. Επαγγελματική εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του ανελκυστήρα θα πρέπει να γίνει από συνεργείο που διαθέτει άδεια εγκατάστασης ανελκυστήρων. Το συνεργείο εγκατάστασης πρέπει να είναι έμπειρο και εξειδικευμένο, ώστε η εγκατάσταση του ανελκυστήρα να γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατασκευάστριας εταιρείας.

  1. Το μετά την εγκατάσταση

Τελευταίο βήμα, αλλά εξίσου σημαντικό είναι οι ενέργειες που πραγματοποιούνται μετά την εγκατάσταση. Το ασανσέρ θα πρέπει να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο φορέα και να δηλωθεί στα μητρώα του δήμου.

Τέλος, πρέπει να συνάψετε συμβόλαιο συντήρησης με ένα αδειοδοτημένο συνεργείο συντήρησης, το οποίο θα φροντίζει για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του ανελκυστήρα σας.

Πώς γίνεται η ηλεκτροδότηση στην εγκατάσταση του ασανσέρ;

Σε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να αιτηθείτε μερικά πράγματα για τη διεκπεραίωση όλων των εργασιών.

Αν δεν διαθέτετε οικοδομή με εργοταξιακή τριφασική παροχή ρεύματος, πρέπει να κάνετε αίτηση στη ΔΕΗ για προσωρινή ηλεκτροδότηση (για 60 ημέρες).

Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν μέχρι τότε είναι η εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας του ανελκυστήρα και να πιστοποιηθεί από τον αρμόδιο φορέα.

Γιατί είναι άκρως απαραίτητη η συχνή συντήρηση;

Η συντήρηση του ανελκυστήρα είναι υψίστης σημασίας, αφού έτσι εξασφαλίζεται η μέγιστη προστασία.

Στα εγκατεστημένα ασανσέρ είναι υποχρεωτικό (βάσει νόμου) να γίνεται τακτική συντήρηση. Το σύνολο των συντηρήσεων ανά χρόνο πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 / χρόνο για κτίρια με 10.000 πλήρεις διαδρομές την εβδομάδα.

Αν το σκεφτεί κανείς καλά, μια ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι ένα είδος επενδυτικής κίνησης, αφού θα αυξήσει κατά πολύ την εμπορική αξία του κτίσματος.

Δεν είναι μόνο οι ευκολίες που προσφέρει το ασανσέρ, αλλά και η αύξηση της αξίας του ακινήτου. Εγκαταστήστε ένα ασανσέρ στην πολυκατοικία σας και είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθείτε για την απόφασή σας αυτήν.

5/5 (8 Reviews)