Πατητή τσιμεντοκονία στο μπάνιο πως να την αξιοποιήσετε κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Πατητή τσιμεντοκονία στο μπάνιο: πως να την αξιοποιήσετε κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Θέλετε να φέρετε τον αέρα της πολυτέλειας ενός ξενοδοχείου ή την αύρα των Κυκλαδίτικων νησιών στο σπίτι και το μπάνιο σας; Η τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας είναι αυτό που χρειάζεστε.

Το πιθανότερο είναι πως κάπου έχετε συναντήσει αυτήν την τεχνική διακόσμησης και σίγουρα την έχετε ζηλέψει (με την καλή έννοια). Να είστε βέβαιοι ότι δεν είστε οι μόνοι, αφού πρόκειται για μια πραγματικά εντυπωσιακή τεχνοτροπία.

Αν σκέφτεστε ή οργανώνετε ήδη μια μερική ανακαίνιση σπιτιού, πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθείτε για αυτήν.

Η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε χώρο θέλετε, αλλά ειδικά στον χώρο του μπάνιου μπορεί να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ανακαίνιση σπιτιού: πατητή τσιμεντοκονία στο μπάνιο

Τι είναι η πατητή τσιμεντοκονία

Σε μια μερική ανακαίνιση σπιτιού που θα αφορά στον χώρο του μπάνιου, η τεχνική αυτή πρέπει να αποτελεί σίγουρα μια από τις επιλογές σας.

Η πατητή τσιμεντοκονία (ή τσιμεντοειδές πατητό κονίαμα) είναι μια παραδοσιακή τεχνική διακόσμησης που έχει τις ρίζες της στη Ελλάδα και δημιουργεί μια ενιαία λεία μονόχρωμη επιφάνεια, ιδανική για όλους τους χώρους του σπιτιού.

Η τεχνική του πατήματος προσδίδει στην επιφάνεια απαλές χρωματικές διακυμάνσεις ή αλλιώς φυσικά νερά (όπως λέγονται συνήθως), οδηγώντας σε ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερης αισθητικής.

Πρόκειται για μια τεχνοτροπία πολύ δημοφιλή, που συναντάται κυρίως σε πολυτελή ξενοδοχεία, κέντρα αισθητικής, αλλά και σε πολλά νησιά του Αιγαίου.

Πλέον, λόγω του ιδιαίτερου και τόσο καλαίσθητου αποτελέσματός της χρησιμοποιείται πολύ συχνά και για τη διαμόρφωση του μπάνιου (και όχι μόνο) σε νοικοκυριά.

Παρόλο που ονομάζεται τσιμεντοκονία, δεν περιέχει τσιμέντο, αλλά οικολογικά υλικά της ελληνικής γης.

Με την τεχνοτροπία της πατητής τσιμεντοκονίας στο μπάνιο, συνδυάζεται επιτυχώς η παράδοση με τη μοντέρνα αισθητική.

Οι εφαρμογές της τεχνικής στην ανακαίνιση σπιτιού είναι ποικίλες και προσδίδουν στον χώρο άποψη και στυλ.

Που εφαρμόζεται

Σε μια ανακαίνιση σπιτιού αυτό που σίγουρα χρειάζεται κανείς είναι η ευελιξία. Η τεχνική αυτή διαθέτει το πλεονέκτημα της ευελιξίας, αφού μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς περιορισμούς σε οποιαδήποτε επιφάνεια του μπάνιου.

Δάπεδο

Καταρχάς, η πιο γνωστή εφαρμογή της είναι στο δάπεδο.

Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να εφαρμοσθεί πάνω σε οποιοδήποτε υλικό (ξύλο, μπετόν, πλακάκια, σοβά κ.λπ.), χωρίς να απαιτείται αποξήλωση της προηγούμενης επιφάνειας. Αυτόματα, εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα.

Προσφέρει ένα αρκετά αντιολισθητικό αποτέλεσμα στο δάπεδο του μπάνιου (και αδιάβροχο), ενώ το πάτωμα δεν έχει αρμούς, δηλαδή δεν υπάρχουν κενά ανάμεσα σε πλακίδια.

Αυτό σημαίνει πως το καθάρισμα είναι πιο εύκολο, αφού δεν συσσωρεύεται σκόνη και βρομιά στους αρμούς.

Όσο για τον χρωματισμό, το κεραμάλευρο που περιέχει η τσιμεντοκονία, προσφέρει πολλές επιλογές σε αποχρώσεις. Έτσι, αποκλείεται να μην βρεθεί η ιδανική αισθητική του πατώματος για τον καθένα.

Τοίχοι

Οι λείοι τοίχοι από πατητή τσιμεντοκονία μπορούν να αναδείξουν το μπάνιο σας, κάνοντάς σας να νιώθετε σαν να βρίσκεστε στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο.

Αποτελεί την ιδανική λύση σε μια ανακαίνιση σπιτιού, αφού συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την προσιτή πολυτέλεια. Το κόστος του σε σχέση με αυτό που προσφέρει είναι αρκετά χαμηλό.

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η εφαρμογή της υαλώδους τσιμεντοκονίας στους τοίχους για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που τραβάει τα βλέμματα.

Αν δεν επιθυμείτε να γυαλίζει ο τοίχος του μπάνιου, μπορείτε να επιλέξετε πατητή τσιμεντοκονία με ματ ή και ανάγλυφη επιφάνεια για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Επίσης, επειδή είναι εντελώς αδιάβροχη, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγρασίας, διατηρώντας το επιθυμητό κλίμα στον χώρο του μπάνιου.

Χτιστή ντουζιέρα ή μπανιέρα

Με την προσθήκη αυτής της πινελιάς στο μπάνιο σας είναι βέβαιο ότι η ανακαίνιση του μπάνιου σας θα αποκτήσει άλλη αξία.

Ανάλογα με το μέγεθος του μπάνιου, αλλά και το γούστο σας θα επιλέξετε είτε ντουζιέρα είτε μπανιέρα.

Μια χτιστή ντουζιέρα ή μπανιέρα με πατητή τσιμεντοκονία θα μετατρέψει το μπάνιο σε έναν χώρο πολυτέλειας και κομψότητας.

Πρόκειται για μια άκρως μοντέρνα επιλογή και μπορεί να συνδυαστεί με επένδυση από φυσική πέτρα.

Είδη υγιεινής

Για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα μπορείτε να την εφαρμόσετε και στα είδη υγιεινής.

Συστήνεται τα έπιπλα και τα είδη υγιεινής του μπάνιου να έχουν κοινά χρώματα. Για παράδειγμα, η επένδυση πατητής τσιμεντοκονίας στη μπανιέρα και τον νιπτήρα θα φέρει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα που μπορεί να ικανοποιήσει την αισθητική και των πιο απαιτητικών.

Η αίσθηση πολυτελείας είναι εγγυημένη.

Μια ανακαίνιση στο μπάνιο με την χρήση αυτής της τεχνοτροπίας θα σας ενθουσιάσει. Χρησιμοποιήστε την τεχνική και δημιουργήστε το μπάνιο των ονείρων σας!

5/5 (7 Reviews)