Ανακαίνιση Σπιτιού Διαμορφώστε το τέλειο υπνοδωμάτιο

Ανακαίνιση σπιτιού: Διαμορφώστε το τέλειο υπνοδωμάτιο

Μια ανακαίνιση σπιτιού είναι βέβαιο ότι θα σας αλλάξει ριζικά τη διάθεση και πόσο μάλλον μια ανακαίνιση στο υπνοδωμάτιό σας.

Το μάτι του ανθρώπου συνηθίζει πολύ γρήγορα στις ίδιες εικόνες και από ένα σημείο και μετά πολλά πράγματα δεν τα βλέπει καν.

Για αυτό ακριβώς, θα έχετε παρατηρήσει και από τον εαυτό σας ότι μόλις κάνετε μια αλλαγή, απευθείας η ψυχολογία αλλάζει και αποκτάτε μια αίσθηση ανανέωσης και τόνωσης.

Φανταστείτε λοιπόν, πόσο θα αλλάξει τη διάθεσή σας μια ανακαίνιση στο υπνοδωμάτιο σας, αφού πρόκειται για έναν ιδιαίτερο για εσάς χώρο. Πρέπει να αποτελεί το ησυχαστήριό σας.

Πάμε λοιπόν να δούμε παρακάτω, μερικές συμβουλές για μια πετυχημένη αναδιαμόρφωση του υπνοδωματίου σας κατά την ανακαίνιση σπιτιού.

Ανακαίνιση σπιτιού: Συμβουλές για ένα τέλειο υπνοδωμάτιο

  1. Καθορισμός στόχων και αναγκών (ξήλωμα πατώματος κ.λπ.)

Καταρχάς, το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να προσέξετε κατά την ανακαίνιση σπιτιού είναι να καθορίσετε τους στόχους σας, δηλαδή τι ακριβώς θέλετε να αλλάξετε στην κρεβατοκάμαρά σας.

Φυσικά, μια τέτοια κίνηση θα σας βοηθήσει να ορίσετε και το budget το οποίο μπορείτε να διαθέσετε.

Καλό είναι, αν δεν γνωρίζετε το budget σας να μην ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία γιατί δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να μείνει μια ανακαίνιση στη μέση.

Έτσι λοιπόν, θα δείτε τις πραγματικές ανάγκες και τις αλλαγές που χρειάζεται το δωμάτιό σας. Σε αυτό το στάδιο, θα ήταν πολύ χρήσιμο να ζητήσετε και τη βοήθεια κάποιων ειδικών στις ανακαινίσεις.

Αποφασίστε αν θέλετε να ξηλώσετε τα πατώματα, αν χρειάζεται καλύτερη μόνωση το δωμάτιο, αν θα γκρεμίσετε ή θα χτίσετε κάποιους τοίχους, αν θα κάνετε αλλαγές ή βελτιώσεις στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (π.χ. να προσθέσετε πρίζες), αν θα βάψετε εκ νέου τον χώρο κ.ά.

Ακόμα, αν το κρίνετε απαραίτητο μπορείτε να μετακινήσετε την κρεβατοκάμαρά σας σε κάποιο άλλο δωμάτιο (π.χ. αν έχετε κάποιο άλλο μεγαλύτερο).

Αυτές τις αποφάσεις πρέπει να τις πάρετε έγκαιρα.

  1. Εργονομία χώρου

Κατά την ανακαίνιση σπιτιού και στην προκείμενη κατά την ανακαίνιση του υπνοδωματίου, πρέπει να θυμάστε ότι στόχος είναι η εργονομία.

Η διάταξη του χώρου πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να σας διευκολύνει και να κινείστε άνετα μέσα στο δωμάτιο.

Φανταστείτε πόσο άβολο θα είναι να μην μπορείτε να ανοίξετε κάποιο φύλλο ντουλάπας ή ακόμα και την πόρτα. Σίγουρα θα έχετε συναντήσει δωμάτια με τέτοιες δυσλειτουργίες.

Συμβουλευτείτε ειδικούς για να σας καθοδηγήσουν πως βολεύει καλύτερα να γίνει η διάταξη του χώρου όπως που θα μπει το κρεβάτι, τα κομοδίνα κ.λπ.

  1. Σωστά έπιπλα και αποθηκευτικοί χώροι

Κατ’ επέκταση, πρέπει να βρείτε και τα κατάλληλα έπιπλα για το υπνοδωμάτιό σας.

Τα έπιπλα που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Για παράδειγμα, το μέγεθος του κρεβατιού, των κομοδίνων, των ραφιών, ίσως κάποια βιβλιοθήκη και γενικώς όλα τα έπιπλα πρέπει να έχουν σωστές διαστάσεις.

Αν είναι μικρό το υπνοδωμάτιό σας, μπορείτε να κάνετε ειδικές κατασκευές για να δημιουργήσετε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους (υπερυψωμένο κρεβάτι, ανοιχτά ράφια κ.ά.).

  1. Ντουλάπες

Αδιαμφισβήτητα, οι ντουλάπες των υπνοδωματίων αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο σε μια μερική ανακαίνιση σπιτιού.

Ο σχεδιασμός τους γίνεται μόνο από τους ειδικούς και ο στόχος είναι να εξυπηρετούν τις ανάγκες κάθε πελάτη. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να φτιάξετε τη ντουλάπα σας με ειδικούς μηχανισμούς που είναι πιο πρακτικοί και δημιουργούν περισσότερους ελεύθερους χώρους.

Βρείτε την κατάλληλη ομάδα ειδικών για να σχεδιάσει για εσάς την ιδανική ντουλάπα.

Για τους τυχερούς που ίσως έχουν περισσότερο διαθέσιμο χώρο μπορείτε να ζητήσετε να σας φτιάξουν μια ντουλάπα δωμάτιο.

  1. Κουφώματα

Μια μερική ανακαίνιση σπιτιού προσφέρει μια καλή ευκαιρία να αλλάξετε ίσως κάποια παλαιότερα κουφώματα.

Αφού αποφασίσατε να ανακαινίσετε το υπνοδωμάτιό σας μπορείτε να αλλάξετε και τα κουφώματα με νεότερα, πιο σύγχρονα που σας προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και θα περιορίσουν τις θερμικές απώλειες.

Η ποιότητα των κουφωμάτων είναι πολύ σημαντική για ένα σπίτι.   

  1. Φωτισμός – Χρώματα – Διακόσμηση

Οι τρεις αυτοί παράμετροι στη διαμόρφωση ενός δωματίου πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους.

Δώστε προσοχή στους συνδυασμούς και δημιουργήσετε ένα κομψό και μοντέρνο αποτέλεσμα.

Και τώρα είστε πανέτοιμοι να ξεκινήσετε την ανακαίνιση του υπνοδωμάτιου σας και να αλλάξετε τη διάθεσή σας!

5/5 (6 Reviews)