Αξιοποιήστε τα Laminate δάπεδα κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Αξιοποιήστε τα δάπεδα Laminate κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Αν έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση σπιτιού επειδή τα πατώματα του σπιτιού σας έχουν φθαρεί με το πέρασμα των χρόνων ή απλώς γιατί χρειάζεστε μια ανανέωση, τα laminate δάπεδα είναι μια καλή λύση.

Πρόκειται για μια λύση πολύ εύκολη και αρκετά οικονομική σε σχέση με άλλες.

Υπάρχουν πολλά μοντέρνα σχέδια και χρώματα που θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα του σπιτιού σας.

Για μια επιτυχημένη ανακαίνιση σπιτιού επιλέξτε laminate δάπεδα.

Τι είναι τα laminate δάπεδα

Πρόκειται για ελασματοποιημένα δάπεδα που διατίθενται σε μικρές σανίδες και αποτελούνται από τέσσερα στρώματα.

Το πρώτο και κατώτερο είναι μια διάφανη βάση ρητίνης μελαμίνης που προσφέρει δομική σταθερότητα και την ιδιότητα της αντοχής στην υγρασία.

Το δεύτερο και κυριότερο είναι ο πυρήνας υψηλής πυκνότητας (HDF) που δημιουργεί αντοχή σε κρούση και σταθερότητα. Το ίδιο στρώμα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλη την ποσότητα αληθινού ξύλου.

Το τρίτο κατά σειρά στρώμα είναι το διακοσμητικό, αυτό δηλαδή που απεικονίζει και προσομοιώνει με λεπτομέρεια το επιλεγόμενο υλικό. Αυτό μπορεί να είναι ξύλο, μάρμαρο ή πέτρα και προσδίδει την αισθητική που θέλετε να έχει ο χώρος.

Άλλωστε, αυτό είναι και το στοιχείο που κάνει το laminate να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πατώματα.

Τέλος, η ανώτερη στρώση είναι διάφανη και προστατευτική ενάντια σε κατοικίδια και χτυπήματα όπως από τακούνια και καρέκλες.

Κατηγορίες Laminate: ποια να διαλέξετε κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα υλικά ταξινομούνται  σε κατηγορίες χρήσεως, σύμφωνα με την ανθεκτικότητα και την αντοχή τους. Η ταξινόμηση αυτή γίνεται με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα για την απόδοσή τους.

Έτσι, εσείς πρέπει να ενημερωθείτε από τους ειδικούς για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο κατά την ανακαίνιση σπιτιού.

Ανάλογα με τη χρήση που θα έχουν και το σημείο που θα τοποθετηθούν, υπάρχουν διάφορες κλάσεις, οι οποίες καθοδηγούν κατασκευαστές, επαγγελματίες τεχνίτες και καταναλωτές, ώστε να μπορούν να επιλέξουν το καταλληλότερο δάπεδο.

Για παράδειγμα, αν αλλάξετε το δάπεδο του μπάνιου, χρειάζεστε ένα ανθεκτικό δάπεδο σε συνθήκες υγρασίας ή τυχόν διαρροές.

Υπάρχουν λύσεις για όλες τις περιπτώσεις.

Τοποθέτηση Laminate δαπέδου

Η τοποθέτηση του laminate δαπέδου είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία που μπορεί να γίνει και από κάποιον μη ειδικό, εάν έχει κάποιες βασικές γνώσεις. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι που το κάνει τόσο δημοφιλές.

Παρ’ όλα αυτά, το καλύτερο είναι να μην κάνετε τέτοιου είδους πειράματα κατά την ανακαίνιση σπιτιού και να το αναθέσετε σε έναν επαγγελματία. Οι τρόποι τοποθέτησης είναι δύο.

Ο πρώτος αφορά στη χρήση ειδικής κόλλας και ο δεύτερος στην επιπλέουσα τοποθέτηση, δηλαδή απλώς κουμπώνοντας τα κομμάτια του υλικού μεταξύ τους με ειδικές γλώσσες σύνδεσης. Ένα μολύβι, ένας χάρακας και ένα πριόνι είναι όλα όσα θα χρειαστείτε.

Γιατί να επιλέξετε Laminate δάπεδα

Στην ανακαίνιση σπιτιού η επιλογή των laminate δαπέδων είναι σίγουρα μια επιλογή που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

Πάμε να δούμε παρακάτω, μερικά από αυτά συνοπτικά.

  1. Value for money επιλογή και αντοχή: Το κόστος, αλλά και η ανθεκτικότητα είναι οι δύο σημαντικότεροι παράμετροι που θα αξιολογήσει κανείς. Τα δάπεδα αυτά αποτελούν ανθεκτικές επιλογές που θα διαρκέσουν περισσότερο από άλλες λύσεις και σίγουρα κοστίζουν λιγότερο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο προτιμώνται.
  2. Εύκολη τοποθέτηση: Όπως προαναφέρθηκε η διαδικασία της τοποθέτησης είναι εύκολη και γρήγορη. Αποτελεί ένα πραγματικό πακέτο Do – It – Yourself.
  3. Προσφέρει κομψό και μοντέρνο αποτέλεσμα: Διαθέτει διάφορα δημοφιλή στυλ όπως σφενδάμι, κερασιά, μαύρη σχιστόλιθο, καρυδιά και πολλά ακόμα. Έχει διάφορα σχέδια, μοτίβα και χρώματα. Με ένα δάπεδο από laminate έχετε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, μοτίβων και χρωμάτων που ταιριάζουν στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.
  4. Συνδυάζει την επίδραση του πραγματικού ξύλου: Επιλέγοντας ένα laminate δάπεδο, τότε θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, αφού αξιοποιείτε τον λαμπερό σχεδιασμό του ξύλου σε συνδυασμό με μια πολύ απλή διαδικασία συντήρησης.
  5. Εύκολο καθάρισμα: Η καθημερινή φροντίδα του laminate πατώματος είναι αρκετά εύκολη, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Καθαρίζετε κανονικά όπως τα υπόλοιπα πατώματα είτε με ηλεκτρική είτε με κανονική σκούπα και σφουγγαρίζετε κανονικά. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι το καθαριστικό που πρέπει να είναι ηπιότερο (π.χ. όχι χλωρίνη).

Η ανακαίνιση σπιτιού με laminate δάπεδα σίγουρα είναι μια κίνηση που δεν θα μετανιώσετε σε βάθος χρόνου.

5/5 (6 Reviews)