Ανακαίνιση σπιτιού & Airbnb

Ανακαίνιση σπιτιού & Airbnb: 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Αν έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε κάποιο ακίνητό σας για μίσθωση μέσω του Airbnb είναι απαραίτητο να το ανακαινίσετε. Σίγουρα γνωρίζετε ότι τα σπίτια που χρησιμοποιούνται για τέτοιες υπηρεσίες πρέπει να είναι περιποιημένα, μοντέρνα και άρτια εξοπλισμένα. Για αυτό είναι απαραίτητο να προχωρήσετε σε μια τέτοια ανακαίνιση σπιτιού.

Τι πρέπει όμως να προσέξετε σε μια ανακαίνιση σπιτιού που θα χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα βραχύχρονης μίσθωσης; Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε;

Πάμε λοιπόν να δούμε παρακάτω, τι πρέπει να προσέξετε σε μια ανακαίνιση Airbnb.

Τι να προσέξετε κατά την ανακαίνιση σπιτιού για χρήση μέσω του Airbnb

  1. Ζητήστε καθοδήγηση από ειδικούς

Η αλήθεια είναι ότι μόνοι σας δύσκολα θα μπορέσετε να οργανώστε σωστά μια τέτοια ανακαίνιση σπιτιού.

Μια ανακαίνιση σπιτιού που αφορά κάποιο σπίτι για προσωπική σας χρήση, δεν έχει καμία σχέση με την ανακαίνιση Airbnb.

Ο ανταγωνισμός είναι πλέον μεγάλος και οι πελάτες έχουν γίνει πιο απαιτητικοί. Οι ειδικοί γνωρίζουν ακριβώς όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα σπίτι Airbnb.

Πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικό και μοντέρνο, ώστε να προσφέρει άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας.

Φυσικά, εσείς θα καταθέσετε τις ιδέες σας και όλα όσα έχετε φανταστεί να δημιουργήσετε, αλλά χωρίς τη βοήθεια των ειδικών ενδέχεται να παρουσιαστούν βασικές ελλείψεις.

Εννοείται ότι εσείς θα επιβλέπετε και θα παρακολουθείτε τις εργασίες, αλλά με ένα ειδικό συνεργείο θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

  1. Αξιολόγηση υφιστάμενης κατάστασης του σπιτιού

Καταρχάς, για να βρείτε τις εργασίες και βελτιώσεις που χρειάζεται το σπίτι πρέπει να εκτιμήσετε την κατάστασή του. Η συμβολή των ειδικών θα ήταν σωτήρια.

Πρέπει εξ αρχής να εντοπίσετε όλα τα προβλήματα του σπιτιού και να τα διορθώσετε.

Συνήθως, τα σπίτια που χρησιμοποιούνται ως σπίτια Airbnb είναι σπίτια τα οποία δεν κατοικούνταν ή δεν χρησιμοποιούνταν από κανέναν στο πρόσφατο παρελθόν.

Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση.

  1. Καθορισμός αναγκαίων διεργασιών ή διορθώσεων

Αφού λοιπόν γνωρίζετε ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκεται το σπίτι, πρέπει να καθορίσετε με ακρίβεια ποιες θα είναι οι εργασίες που θα χρειαστούν.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει ανάγκη για ολική ανακαίνιση σπιτιού.

Κάποιες από τις βασικές εργασίες είναι οι εξής:

  • Έλεγχος υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων: Είναι απαραίτητο να ελέγξετε αν υπάρχουν βλάβες και δυσλειτουργίες στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αλλά και στο σύστημα αποχέτευσης. Αυτού του είδους οι βλάβες πρέπει να αποκατασταθούν εξ αρχής.
  • Καθαρισμός εξωτερικού και εσωτερικού χώρου: Αν πρόκειται για παλιό σπίτι σίγουρα θα χρειαστεί ένα καθάρισμα σε μπαλκόνια, κήπους, βεράντες κ.λπ. Η εικόνα του σπιτιού πρέπει να είναι καθαρή.
  • Βάψιμο: Αδιαμφισβήτητα, ένα περιποιημένο σπίτι για Airbnb πρέπει να είναι φρεσκοβαμμένο. Το βάψιμο δίνει την αίσθηση του καινούριο και ενισχύει την καθαρή εικόνα του σπιτιού.
  • Αντικατάσταση ή προσθήκη κουφωμάτων: Αυτή είναι μια πολύτιμη προσθήκη. Όχι μόνο βελτιώνει την αισθητική του σπιτιού, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τον θόρυβο στο σπίτι, να μειώσει τους λογαριασμούς και να αυξήσει το φυσικό φως μέσα στο σπίτι.

Αν τα κουφώματα είναι παλιά και φθαρμένα από τον χρόνο, κανείς δεν θα επιλέξει να μείνει σε ένα τέτοιο σπίτι. Ο επισκέπτης θέλει να νιώθει ασφάλεια.

  • Αλλαγή δαπέδων: Τα παλιομοδίτικα και φθαρμένα δάπεδα είναι απαγορευτικά σε ένα σπίτι Airbnb. Είτε πρόκειται για laminate είτε παρκέ είτε πλακιδίων, είναι σίγουρο ότι η ανανέωση αυτή προσθέτει αξία σε μια ιδιοκτησία.
  • Ανακαίνιση κουζίνας ή μπάνιου: Μια ανακαίνιση στη κουζίνα ή στο μπάνιο μπορεί να είναι είτε ολική είτε μερική. Το πιθανότερο είναι ότι πρέπει να αλλάξετε τα ντουλάπια και τους πάγκους. Στο μπάνιο καλό είναι να αντικαταστήσετε όλα τα είδη υγιεινής και τα φθαρμένα πλακάκια.

 

Στόχος είναι να γίνουν άνετα και λειτουργικά δωμάτια.

Προκειμένου να μην χαθείτε και να μην αγχωθείτε, ζητήστε από τους ειδικούς να σας καθοδηγήσουν.

  1. Επιλέξτε ποιοτικά υλικά

Αναρωτιέστε αν αξίζει να επενδύσετε σε ποιοτικά υλικά αφού το σπίτι δεν θα χρησιμοποιείται από εσάς; Να είστε σίγουροι ότι μια τέτοια κίνηση είναι 100% λανθασμένη.

Ακριβώς σε μια τέτοια ανακαίνιση σπιτιού πρέπει να επενδύσετε στα υλικά.

Το σπίτι πρέπει να ανακαινιστεί με υλικά τα οποία θα αντέχουν στον χρόνο και θα είναι ανθεκτικά σε πολλές χρήσεις.

  1. Το σπίτι απευθύνεται σε τουρίστες

Τέλος, αυτό που πρέπει να θυμάστε σε όλη τη διαδικασία της ανακαίνισης είναι ότι το σπίτι απευθύνεται σε τουρίστες τόσο του εξωτερικού όσο και από την Ελλάδα. Οι δικές σας προτιμήσεις πρέπει να μείνουν στην άκρη.

Στόχος είναι να προσφέρετε στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις που θα θέλουν.

Επίσης, θυμηθείτε ότι τουρίστες θα αποφασίσουν αν θα επιλέξουν ένα σπίτι για διαμονή από τις φωτογραφίες και τις κριτικές που θα δουν στο Airbnb.

Οργανώστε τα βήματα για μια ανακαίνιση σπιτιού Airbnb και είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι θα φιλοξενηθούν σε αυτό θα το λατρέψουν!

5/5 (6 Reviews)