Ανακαίνιση σπιτιού Τα βήματα για μια πετυχημένη ανακαίνιση κουζίνας.

Ανακαίνιση σπιτιού: 7 βήματα για μια πετυχημένη ανακαίνιση κουζίνας

Ετοιμάζεστε να προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση σπιτιού και συγκεκριμένα στο χώρο της κουζίνας; Εδώ θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Μια μερική ανακαίνιση σπιτιού στο χώρο της κουζίνας, είναι μια πολύ σημαντική και value for money κίνηση.

Η κουζίνα είναι ο χώρος που χρησιμοποιείται περισσότερο σε ένα σπίτι, καθημερινά και μάλιστα από όλους. Για αυτό ακριβώς, πρέπει να είναι καλοσχεδιασμένη και περιποιημένη, για να δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα.

Με λίγα λόγια πρέπει να είναι «φιλόξενη» και «ζεστή» για όλους. Πάμε λοιπόν να δούμε τα βήματα για μια πετυχημένη ανακαίνιση.

Ανακαίνιση σπιτιού: 7 Βήματα για μια σωστά ανακαινισμένη κουζίνα

  1. Καθορίστε το budget

Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε κίνηση να «δείτε σε τι φάση βρίσκεστε οικονομικά». Αν δεν γνωρίζετε εξ αρχής τα οικονομικά σας περιθώρια, δεν θα εξελιχθεί σωστά η ανακαίνιση σπιτιού.

Ειδικά σε αυτούς τους δύσκολα οικονομικά καιρούς που διανύουμε, είναι χρήσιμο να ξέρετε ακριβώς τι χρηματικό ποσό διαθέτετε. Έτσι, θα ξέρετε καλύτερα πως να κινηθείτε, ενώ «δεν θα τρενάρετε» συνέχεια την ανακαίνιση.

  1. Αποξηλώσεις, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Αφού αποφασίσατε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας κάντε το σωστά! Τα υδραυλικά και οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις είναι σίγουρα ένα κομμάτι που φέρνει πολλά προβλήματα στον χώρο της κουζίνας.

Ειδικότερα, σε πιο παλιές κουζίνες σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν σιφόνια βουλωμένα ή σιφόνια με άσχημη μυρωδιά, στάζουν νερά από σωλήνες, «σκάνε» τοίχοι από την υγρασία, πρίζες έχουν βραχυκυκλώσει και δεν λειτουργούν και άλλα πολλά.

Μια ανακαίνιση κουζίνας σας δίνει τη δυνατότητα να τα επισκευάσετε ή να τα φτιάξετε από την αρχή. Επίσης, μπορείτε να κάνετε και κάποιες χρήσιμες αλλαγές, όπως να βάλετε περισσότερες πρίζες με προστατευτικό καπάκι για τα νερά κ.λπ.

Οι εργασίες αυτές είναι πολύ σημαντικό να γίνουν από επαγγελματίες, καθώς πρόκειται για πράγματα που δεν γίνεται να αλλάζουν συχνά.

  1. Δάπεδο

Σίγουρα, σε μια ανακαίνιση σπιτιού είναι πολύ καλή εύκαιρα να αλλάξετε το δάπεδο της κουζίνας. Μα καλαίσθητη επιλογή στο πάτωμα της κουζίνας, θα αλλάξει όλο το «πρόσωπο» του σπιτιού.

Το δάπεδο στη κουζίνα, ενδέχεται να είναι «ταλαιπωρημένο», με σπασμένα πλακάκια και στάμπες λόγω της εκτεταμένης χρήσης. Έτσι, είναι μια καλή εύκαιρα να το ξηλώσετε και να βάλετε καινούριο.

Κάντε μια καλή έρευνα, επιλέξτε ποιοτικά υλικά και δημιουργείστε ένα μοντέρνο δάπεδο.

  1. «Πλάτη» κουζίνας

Το ίδιο σημαντικό πρέπει να είναι και το πλακάκι στους τοίχους της κουζίνας. Άλλο ένα σημείο που έχετε την εύκαιρα να αντικαταστήσετε είναι αυτό.

Ο κενός χώρος του τοίχου μεταξύ ντουλαπιών και πάγκου συνήθως «ντύνεται» με πλακάκι για ευκολότερο καθάρισμα. Αντικαταστήσετε τα φθαρμένα από το χρόνο πλακάκια και ανανεώστε το χώρο.

Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό χρώμα από τον πάγκο για να κάνει «αντίθεση».

  1. Πάγκοι κουζίνας

Άλλο ένα κρίσιμο σημείο που χρειάζεται ανακαίνιση στην κουζίνα είναι σίγουρα οι πάγκοι. Με την πολλή χρήση για την προετοιμασία των γευμάτων, είναι βέβαιο ότι θα έχουν αλλοιωθεί και θα χρειάζονται αλλαγή.

Αναζητήστε μοντέρνους πάγκους και αλλάξτε την κουζίνα σας. Μια πολύ καλή επιλογή είναι το μάρμαρο. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό επιλέγεται πάρα πολύ, αφού προσδίδει κομψότητα και ένας ύφος πολυτέλειας.

Μερικές επιπλέον επιλογές είναι ο γρανίτης και το άβαφο ξύλο.

  1. Ντουλάπια κουζίνας

Το ίδιο σημαντικό είναι να αλλάξετε και όλα τα ντουλάπια και συρτάρια της κουζίνας. Απομακρύνετε τα παλιά φθαρμένα, βάζοντας καινούρια και μοντέρνα.

Μια καλή επιλογή είναι να βάλετε στα γωνιακά ντουλάπια ειδικό μηχανισμό περιστρεφόμενο για να «κερδίσετε» χώρο. Ταυτόχρονα είναι και πολύ λειτουργικό, αφού δεν θα χρειάζεται να σκύβετε.

  1. Χρώματα και σχεδιασμοί

Εννοείται ότι τα χρώματα που θα επιλέξετε, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα. Το χρώμα είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς σε έναν χώρο.

Ανανεώστε τη διάθεσή σας αλλάζοντας ριζικά τις αποχρώσεις της κουζίνας σας. Για μια πιο σύγχρονη και «καθαρή» κουζίνα, επιλέξτε απλούς σχεδιασμούς με ήπιες αποχρώσεις. Δίνουν μια αίσθηση κομψότητας και ταιριάζουν πιο εύκολα με τους υπόλοιπους χώρους.

Για μια πιο «ζεστή» κουζίνα, επιλέξτε πιο έντονα χρώματα, αλλά χωρίς υπερβολές.

Η ανακαίνιση της κουζίνας είναι σίγουρο ότι θα τονώσει και θα αλλάξει τη διάθεσή σας! Για ένα καλύτερο και πετυχημένο αποτέλεσμα βρείτε ειδικούς επαγγελματίες να σας καθοδηγήσουν.

5/5 (6 Reviews)