3 στυλ εσωτερικής διακόσμησης που θα σας εμπνεύσουν στην ανακαίνιση σπιτιού

3 στυλ εσωτερικής διακόσμησης που θα σας εμπνεύσουν για την επικείμενη ανακαίνιση σπιτιού

Η ανακαίνιση σπιτιού μπορεί συχνά να εκκινείται από τεχνικές διεργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να αναβαθμιστεί ή να επιδιορθωθεί ένας χώρος, συχνά όμως είναι επίσης μία διαδικασία που ανανεώνει το χώρο και την αρχιτεκτονική του σπιτιού.

Εδώ έχουμε εντοπίσει 3 από τα σύγχρονα trends στην εσωτερική διακόσμηση για να εξοπλιστείτε με ιδέες για την ανακαίνιση σπιτιού που ετοιμάζετε.

3 trending στυλ εσωτερικής διακόσμησης & Ανακαίνιση σπιτιού: Εμπνευστείτε!

  1. Industrial (Βιομηχανικό)

Το industrial στυλ είναι ένα δημοφιλές trend που έχει κερδίσει όλο και περισσότερους οπαδούς στον χώρο του design. Αρχικά εμπνευσμένο από τα εργοστάσια και τους βιομηχανικούς χώρους, έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και πολύ ενδιαφέρον στυλ διακόσμησης που μπορεί να δώσει μια μοντέρνα και μοναδική νότα σε οποιονδήποτε χώρο κατά την ανακαίνιση σπιτιού.

Τα βασικά χαρακτηριστικά μιας industrial εσωτερικής διακόσμησης είναι οι απλές γραμμές, οι ανοιχτοί χώροι σε open plan φιλοσοφία, καθώς και υλικά όπως μέταλλα, σίδερο, ξύλο και τσιμέντο. Συνήθως συνοδεύεται από ανοιχτά τοιχώματα, ορατές σωληνώσεις και μεταλλικές δομές, βιομηχανικά φωτιστικά και κομψές μεταλλικές βιβλιοθήκες.

Ένας τρόπος για να εφαρμόσετε το industrial στυλ στον χώρο σας είναι να επιλέξετε ουδέτερα αλλά ψυχρά χρώματα για τους τοίχους, όπως γκρι, μαύρο και λευκό, και να προσθέσετε μεταλλικά έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε βιομηχανικά φωτιστικά με εκτεθειμένους λαμπτήρες και ανοιχτά από μεταλλικά υλικά.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο του industrial στυλ είναι η χρήση ανοιχτών χώρων και η ανάδειξη των υλικών. Η στροφή σε παρκέ και η χρήση τσιμέντου στους τοίχους μπορεί να δώσει ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην ανακαίνιση σπιτιού.

  1. Art Deco

Το art deco είναι ένα στυλ που γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στην Ευρώπη και έγινε δημοφιλές στις δεκαετίες του 1920 και 1930. Αντιπροσωπεύει την εποχή της μεταπολεμικής αισιοδοξίας και του κοσμικού πνεύματος.

Το art deco στυλ στην εσωτερική διακόσμηση χαρακτηρίζεται από γεωμετρικά σχήματα, λαμπερές επιφάνειες, υψηλής ποιότητας υλικά και πολυτέλεια. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι μαύρο, λευκό, χάλκινο και χρυσό, όπως και άλλα χρώμα πολύτιμων λίθων.

Το στυλ αυτό συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία και δημιουργεί έναν εντυπωσιακό χώρο που αντικατοπτρίζει την πολυτέλεια και την κομψότητα, αν λοιπόν αυτές είναι έννοιες με τις οποίες θέλετε να δείτε τον χώρο σας, αλλά και την καθημερινότητά σας «ντυμένα», τότε μη διστάσετε να το επικοινωνήσετε στους επαγγελματίες που θα αναλάβουν την ανακαίνιση σπιτιού.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του art deco είναι τα γεωμετρικά μοτίβα σε σχήματα όπως τα τρίγωνα, τα κύκλους και οι ρόμβοι. Αυτά τα μοτίβα μπορούν να εμφανιστούν σε ταπετσαρίες, υφάσματα, δάπεδα και επίπλα, δημιουργώντας έναν δυναμικό και μοντέρνο χώρο.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο του art deco είναι οι λαμπερές επιφάνειες και τα μεταλλικά φινιρίσματα όπως ο χαλκός και το χρυσό. Αυτά τα υλικά προσθέτουν λάμψη και πολυτέλεια στον χώρο και δημιουργούν ένα αίσθημα πλούτου και πολυτέλειας.

Τα έπιπλα σε art deco στυλ είναι συνήθως λιτά και λειτουργικά, με καθαρές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα. Η χρήση υψηλής ποιότητας υλικών όπως το ξύλο και το γυαλί υπογραμμίζουν τις κοσμικές συνδηλώσεις αυτού του στυλ αρχιτεκτονικής, και, υποθέτοντας ότι το υπό αναβάθμιση σπίτι σας κινείται σε κλασσικές, αναχρονιστικές γραμμές, τότε η ανακαίνιση σπιτιού σε art deco φιλοσοφία είναι ιδανική!

  1. Boho

Το boho στυλ εσωτερικής διακόσμησης είναι ένα στυλ που έχει κερδίσει την προσοχή πολλών ανθρώπων τα τελευταία χρόνια. Με την χαρακτηριστική του αντισυμβατική, ανεπιτήδευτη και χαλαρή αισθητική, το boho στυλ δημιουργεί ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής του κατοίκου του σπιτιού.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του boho στυλ περιλαμβάνουν τη χρήση φυσικών υλικών όπως ξύλο, καθώς και έντονων χρωμάτων και πολλών μοτίβων. Το boho στυλ επιτρέπει επίσης την ανάμειξη διαφορετικών στιλ και εποχών, δημιουργώντας ένα μοναδικό και ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Ένας τρόπος να εφαρμόσετε το boho στυλ στο χώρο σας όταν προχωρήσετε σε ανακαίνιση σπιτιού, είναι με τη χρήση ζεστών και γήινων τόνων, όπως μπορεί να είναι η τερακότα, το καφέ, το πράσινο, το μπλε και το κίτρινο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα άγγιγμα ποπ χρωμάτων, όπως το πορτοκαλί και το κόκκινο, για ένα πιο ζωντανό αποτέλεσμα.

Τα υφάσματα είναι επίσης σημαντικό μέρος του boho στυλ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερλί, μαξιλάρια και κουρτίνες με έντονα μοτίβα και χρώματα για να προσθέσετε ζεστασιά και χρώμα στο χώρο σας. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του boho στυλ είναι η χρήση φυτών και φυσικών στοιχείων στη διακόσμηση.

Μπορείτε να τοποθετήσετε μπαμπού καναπέδες και τραπέζια για έναν πιο φυσικό και οργανικό χαρακτήρα. Αν αυτό σας φαίνεται υπερβολικό μέσα στο σπίτι, μια ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να φροντίσει και τη δημιουργία ενός εξωτερικού χώρου με τέτοια στοιχεία και κατασκευές.

Ο,τι κι αν επιλέξετε, αυτός είναι ο δημιουργικός νοερός και κυριολεκτικός χώρος που σας προσφέρει μία ανακαίνιση σπιτιού για να φτιάξετε το σπίτι των ονείρων σας!

5/5 (10 Reviews)