Ανακαίνιση σπιτιού και παιδικό δωμάτιο Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα

Ανακαίνιση σπιτιού και παιδικό δωμάτιο: Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα

Οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουν με ελαφρά την καρδία μια ανακαίνιση σπιτιού. Ένα σπίτι αλλάζει ριζικά μετά από μεγάλα χρονικά διαστήματα, είτε για να αναβαθμιστεί ενεργειακά, είτε για να αλλάξει η χρήση του (π.χ. να δοθεί προς ενοικίαση). Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει ένας παράγοντας που καθορίζει κατά πολύ την κατεύθυνση της ίδιας της ανακαίνισης. Αυτός ο παράγοντας ονομάζεται «παιδί». Μπορεί να το αναμένετε τους επόμενους μήνες, μπορεί να το έχετε αποκτήσει και να θέλετε να βρείτε τον καταλληλότερο χώρο για αυτό. Όποιο κι αν είναι το σενάριο που σας εξυπηρετεί, θα πρέπει, πριν κάνετε την όποια μετατροπή, να λάβετε κάποια θέματα υπόψη.

Πάμε να δούμε τι θα πρέπει να σκεφτείτε πριν την ανακαίνιση σπιτιού που συμπεριλαμβάνει και παιδικό δωμάτιο.

  1. Το παιδί σας δεν θα είναι για πάντα παιδί

Ακούγεται σκληρό, κι όμως, είναι η αλήθεια. Από αυτήν την αλήθεια κρατήστε το εξής. Θα πρέπει να διαμορφώσετε έναν χώρο που θα είναι επαρκής και για ένα 4χρονο, αλλά και για ένα 15χρονο παιδί. Και όχι, δεν εννοούμε το design, που προφανώς αλλάζει πανεύκολα στο πέρας του χρόνου. Εννοούμε το δωμάτιο που θα επιλέξετε για να μένει το παιδί σας. Πριν, λοιπόν, σκεφτείτε να γκρεμίσετε τοίχους ή να χτίσετε νέους, σκεφτείτε την οικογένειά σας σε 10 χρόνια από τώρα μέσα στον χώρο. Τη βλέπετε να νιώθει άνετα ή να χρειάζεται χώρο; Μεριμνήστε για αυτό, δημιουργώντας κατά την ανακαίνιση σπιτιού χώρους αποθήκευσης που, πιστέψτε μας, δεν πρόκειται να πάνε χαμένοι.

  1. Περισσότερο φως είναι πάντα μια καλή ιδέα

Επιμένοντας στο ότι το παιδί σας δεν θα μείνει για πάντα στην παιδική του φάση, σας υπενθυμίζουμε ότι θα έχει αργά ή γρήγορα πολύ διάβασμα και γράψιμο για το σχολείο. Από τις πρώτες του ασκήσεις στο Δημοτικό έως και τα ξενύχτια για τις Πανελλήνιες, το παιδί σας χρειάζεται πολλαπλές πηγές φωτός για τις σχολικές του υποχρεώσεις. Αν ετοιμάζεστε για μια ανακαίνιση σπιτιού, θέστε ως προτεραιότητα την ένταξη διαφορετικών επιτοίχιων και επιτραπέζιων φωτιστικών, που θα διευκολύνουν το παιδί σας στο διάβασμά του.

  1. Πείτε «ναι» στις εντοιχισμένες ντουλάπες

Μπορεί τώρα να μη σας φαίνεται αναγκαίο, αλλά θα σας φανεί μετά. Μια εντοιχισμένη ντουλάπα ρούχων εξοικονομεί ζωτικής σημασίας χώρο για το παιδικό δωμάτιο. Όταν αργότερα θα χρειαστεί να προστεθούν γραφεία, ραφιέρες και βιβλιοθήκες, θα διαπιστώσετε ότι ξεμένετε από χώρο. Κι επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν ξεμείνουν από χώρο κάνουν σωστή ανακαίνιση σπιτιού, φροντίστε να μην έχετε τέτοια έλλειψη στο μέλλον. Η εντοιχισμένη ντουλάπα, επίσης, δεν είναι μόνο για ρούχα. Όσο περνούν τα χρόνια, θα βρίσκετε περαιτέρω τρόπους να την αξιοποιείτε κατάλληλα.

  1. Ανακαίνιση σπιτιού εστιασμένη στο παιδικό δωμάτιο; Ξανασκεφτείτε το

Το παιδί σας, πάλι καλά δεν θα μένει μόνο του. Θα έχει εσάς στο πλευρό του. Συνεπώς, σε μια ανακαίνιση σπιτιού, δεν θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημά σας μόνο το παιδικό δωμάτιο αλλά ολόκληρο το σπίτι. Οραματιστείτε την οικογένειά σας σε βάθος δεκαετίας. Δεν θα αλλάξει μόνο το παιδί σας, αλλά κι εσείς, όπως και οι ανάγκες σας. Μην παραλείψετε, λοιπόν, να κάνετε τις απαιτούμενες αλλαγές σε κουζίνα, μπάνιο και σαλόνι, σκεπτόμενοι ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Δείτε το σπίτι σας συνολικά, και συνολικά προχωρήστε στις αλλαγές του, με στοχευμένες κινήσεις. Η ομάδα που θα αναλάβει την ανακαίνιση σπιτιού θα σας δώσει συμβουλές κομμένες και ραμμένες στην περίπτωσή σας.

Tip: Όλα εξαρτώνται από τον αρχικό προϋπολογισμό σας. Οργανώστε τον σωστά, ώστε να μην επενδυθούν όλα τα χρήματα στο παιδικό δωμάτιο. Γνωρίζουμε πως είναι σημαντικό να διαμορφώσετε έναν ιδανικό χώρο για το παιδί σας, όμως, αυτή δεν είναι η μόνη παράμετρος για μια πετυχημένη ανακαίνιση σπιτιού.

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι συνώνυμη μιας νέας φάσης ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτό. Οι προσεκτικές αλλαγές που γίνονται στο πλαίσιο αυτής, διασφαλίζουν το καλύτερο φόντο για την οικογένειά σας.

5/5 (2 Reviews)