Ανακαίνιση σπιτιού Γιατί να την κάνεις τους θερινούς μήνες

Ανακαίνιση σπιτιού: Γιατί να την κάνετε τους θερινούς μήνες

Το πιο σύνηθες όταν σκεφτόμαστε να κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού είναι να αναρωτιόμαστε πότε είναι τελικά η καλύτερη περίοδος για να την πραγματοποιήσουμε. Η απορία μας αυτή συνοδεύεται με μια αναβλητικότητα, αφού ποτέ δεν βρίσκουμε την «ιδανική» εποχή για το make over του σπιτιού μας.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να βάλουμε ένα τέλος στην αναβλητικότητα και να καλωσορίσουμε την άνοιξη. Θα μας πείτε, πώς συσχετίζεται το ένα με το άλλο; Συσχετίζονται και άμεσα μάλιστα, αφού από την άνοιξη ξεκινά η καλύτερη περίοδος για κάθε είδους ανακαίνιση σπιτιού. Από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο κάθε σπίτι μπορεί να ανανεωθεί με τον πιο εύκολο τρόπο. Θα έχετε τις λιγότερες δυνατές καθυστερήσει καθότι τότε επικρατούν οι ευνοϊκότερες συνθήκες.

Ας δούμε όλους τους λόγους για να κάνετε ανακαίνιση σπιτιού τώρα (και μέχρι τον Σεπτέμβριο).

  1. Δεν υπάρχει ο μεγάλος εχθρός: η υγρασία

Κάθε εποχή θα ήταν ιδανική για ανακαίνιση σπιτιού, αν δεν υπήρχε ο μεγάλος εχθρός. Αυτός ο εχθρός δεν είναι άλλος από την υγρασία, που καθυστερεί κάθε εργασία ανακαίνισης. Το χρώμα στους τοίχους δεν στεγνώνει εύκολα, ενώ εργασίες που απαιτούν τη χρήση κόλλας είναι λίγο πιο δύσκολο να έχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το ίδιο συμβαίνει και με το βερνίκι στα ξύλινα δάπεδα, που, εκτός από την υγρασία, έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμη εχθρό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μιλάμε για τον αέρα, που δυσχεραίνει και όλες τις εργασίες εξωτερικής ανακαίνισης σπιτιού.

Οι θερινοί μήνες ελαχιστοποιούν την πιθανότητα εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, που θα έχουν αντίκτυπο στην ανακαίνιση που τόσο καιρό σχεδιάζατε.

  1. Μπορείτε να συνδυάσετε εσωτερική και εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού

Αν είστε από αυτούς που αναβάλλουν κάθε χρονιά την ανακαίνιση σπιτιού, τότε μάλλον έχει αυξηθεί το κεφάλαιο για αυτήν. Γιατί, λοιπόν, να μην αξιοποιήσετε το πλεονάζον κεφάλαιο για μία καλή εξωτερική ανακαίνιση; Θερμομόνωση, στεγανοποίηση, έλεγχος κι επισκευή υδρορροών είναι must για τους θερινούς μήνες, που δεν θα έχετε καμία απρόοπτη βροχόπτωση για να σας χαλάσει τα σχέδια. Ειδικά αν μιλάμε για εξοχική κατοικία, η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι καλύτερες εποχές για να κάνετε επισκευές στη σκέπη σας. Έτσι, ο χειμώνας θα σας βρει σε ένα πλήρως ανανεωμένο κι ενεργειακά αναβαθμισμένο σπίτι.

  1. Διακοπές και ανακαίνιση σπιτιού: ο καλύτερος συνδυασμός

Είτε κάνετε ολική ανακαίνιση σπιτιού είτε μερική, μπορείτε να είστε απόντες σε αυτήν, χαλαρώνοντας. Η πιο «επίπονη» ανακαίνιση μάλιστα, αυτή του μπάνιου, χρειάζεται αρκετές μέρες για να ολοκληρωθεί, από 5 έως 10 μέρες. Για αυτόν τον λόγο, καλό είναι να έχετε ένα plan b για τη διαμονή σας. Συγχρονίστε τις διακοπές σας με την ανακαίνιση και βρείτε το σπίτι σας έτοιμο να σας υποδεχτεί, πιο ξεκούραστους κι ενθουσιασμένους από ποτέ. Θέμα εμπιστοσύνης δεν τίθεται, αν αναλάβει την ανακαίνιση σπιτιού μια αξιόπιστη εταιρεία, που θα φέρει εις πέρας όλες τις συμφωνημένες εργασίες, χωρίς να κινδυνεύει η περιουσία σας.

  1. Οι επιλογές σας θα είναι ανοιξιάτικες

Πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες των καιρικών συνθηκών, ο χειμώνας έχει και το άλλο μειονέκτημα. Οι επιλογές διακόσμησης, στιλ και design είναι περιορισμένες, αφού αυτό απαιτεί η εποχή. Την άνοιξη και καθ’ όλη τη διάρκεια των θερινών μηνών, υπάρχουν νέες συλλογές επίπλων που υπακούν σε μια πιο «χαρούμενη» χρωματική παλέτα. Επίσης, όσον αφορά τους ελαιοχρωματισμούς, θα αισθάνεστε μεγαλύτερη σιγουριά στο να επιλέξετε εξίσου φωτεινά και χαρούμενα χρώματα. Θυμηθείτε ότι τα «ανοιξιάτικα» χρώματα τον χειμώνα θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο εύθυμο, ενώ τα «χειμωνιάτικα» χρώματα την άνοιξη και το καλοκαίρι θα βαραίνουν κατά πολύ το συνολικό design του σπιτιού. Για αυτό και μια ανακαίνιση σπιτιού θέλει ένα πιο «ηλιόλουστο» mindset.

Θέληση και budget μπορεί να υπάρχουν, όμως, δεν είναι τα μόνα που χρειάζονται. Οι καιρικές συνθήκες κρίνουν εξίσου το αποτέλεσμα μιας ανακαίνισης σπιτιού. Φροντίστε, λοιπόν, η επιλογή σας, να είναι υποστηρικτική των σχεδίων σας.

5/5 (2 Reviews)