Ανακαίνιση σπιτιού με κατοικίδιο 8 ιδέες, αλλά και τι να προσέξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με κατοικίδιο: 8 ιδέες, αλλά και τι να προσέξεις

Ένα κατοικίδιο είναι μέρος της οικογένειας σου, και το κατάλληλο συνεργείο που θα αναλάβει την ανακαίνιση σπιτιού το ξέρει.

Μιλώντας, ειδικότερα, για τετράποδα κατοικίδια τα οποία κυκλοφορούν (φυσικά!) ελεύθερα μέσα στο σπίτι, υπάρχουν πράγματα τα οποία θα πρέπει να φροντίσεις σε μία ανακαίνιση σπιτιού έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι δε θα ταλαιπωρηθεί κανείς, ούτε πριν, ούτε μετά. Ταυτόχρονα, μπορείς να εκμεταλλευτείς τις εργασίες στο έπακρο, έτσι ώστε το σπίτι σου να γίνει πιο φιλικό για το ζωάκι σου.

Εδώ θα μιλήσουμε και για τις δύο όψεις του νομίσματος.

Τι να προσέξεις στην ανακαίνιση σπιτιού όταν έχεις κατοικίδιο στην οικογένεια

Ένα έμπειρο συνεργείο που αναλαμβάνει την ανακαίνιση σπιτιού κατά πάσα πιθανότητα έχει αρκετή εμπερία σε σπίτια με κατοικίδιο. Ωστόσο, για να αισθανθείς πιο άνετα με τη διαδικασία, μπορείς να ρωτήσεις κάποιες πληροφορίες για την ασφάλεια των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν, ιδίως όταν αυτά είναι ρευστά, όπως οι βαφές των τοίχων, ή ανοίκεια σε εσένα.

Επιπλέον, επειδή η επικοινωνία είναι το Α και το Ω, είναι επίσης σημαντικό να προγραμματίσετε συνεργατικά τις ημέρες και τις ώρες στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία για την ανακαίνιση σπιτιού που μπορεί να είναι θορυβώδη και να ταράξουν το κατοικίδιο, έτσι ώστε να υπάρχει το περιθώριο να το απομονώσεις για την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων.

Εξ ίσου σημαντικός είναι ο καθαρισμός και η τακτοποίηση των αιχμηρών, βαρέων ή επιβλαβών αντικειμένων, όπως τα καρφιά, τα εργαλεία ή ακόμα και είδη κόλλας τα οποία ένα κατοικίδιο μπορεί να καταναλώσει και να δεχθεί σημαντικές συνέπειες στην υγεία του. Πάντοτε στρέφουμε την προσοχή μας σε αυτές τις λεπτομέρειες όταν βρισκόμαστε σε διαδικασία για ανακαίνιση σπιτιού.

Ακόμα, μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στην πόρτα. Σίγουρα όταν γίνονται εργασίες που απαιτούν τη συχνή είσοδο και έξοδο αγνώστων προς το κατοικίδιό μας, είναι σημαντικό να το απομονώσουμε. Πολλές φορές, όμως, όπως θα ξέρεις και εσύ, τα πράγματα είναι απρόβλεπτα. Γι’αυτό και μία μικρή γραπτή επιγραφή για να δίνεται προσοχή στην πόρτα μπορεί να σε γλιτώσει από επιπλοκές.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί και στην ίδια την ανακαίνιση σπιτιού, σε επίπεδο επιλογών και περιεχομένου. Κάποια σημεία στο σπίτι θα χρειαστεί να επενδυθούν από υλικά αντοχής, έτσι ώστε να αντέξουν τις φθορές που ίσως κάνει ένα κατοικίδιο. Για παράδειγμα, γνωρίζοντας ότι το κατοικίδιο έχει αιχμηρά νύχια, το παρκέ θα πρέπει να αποφευχθεί, κ.ο.κ.

Οι δυνατότητες που μπορείς να παράσχεις στο κατοικίδιό σου μέσα από μία ανακαίνιση σπιτιού

Μπορεί να απαιτεί προσοχή, αλλά μία ανακαίνιση σπιτιού σε μία οικογένεια με κατοικίδιο μπορεί να δώσει και υπέροχες δυνατότητες για τη δημιουργία χώρων και διευκολύνσεων που θα κάνουν τη συμβίωση πιο ποιοτική. Ορισμένες ιδέες μπορεί να είναι:

  1. Η δημιουργία ενός εντοιχισμένου συστήματος ταΐσματος και ποτίσματος στην κουζίνα
  2. Η δημιουργία ενός κήπου φιλικού προς το κατοικίδιο
  3. Το χτίσιμο μιας μικρής φωλιάς για το κατοικίδιο, κάτω από τη σκάλα ή το παράθυρο
  4. Η δημιουργία ενός ξεχωριστού ντους ή ενός grooming spot για να μπορείς να περιποιείσαι το ζωάκι
  5. Η κατασκευή γωνιακών ή εναέριων διαδρομών για να παίζουν οι γάτες σου (και ίσως να μην ανεβαίνουν στα ντουλάπια της κουζίνας!)
  6. Το χτίσιμο ενός εντοιχισμένου κρεβατιού
  7. Η κατασκευή ράμπας για να διευκολύνεται ένα πιο μικρόσωμο κατοικίδιο που δεν μπορεί να ανέβει και να κατέβει τα σκαλιά
  8. Η αναδιαμόρφωση ενός δωματίου για να μετατραπεί εξ ολοκλήρου σε ένα δωμάτιο για το κατοικίδιο
  9. Η τοποθέτηση μιας μικρής πόρτας για να μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται το κατοικίδιο

Αυτό που αξίζει να θυμάσαι είναι ότι ένα κατοικίδιο δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την ανακαίνιση σπιτιού που θέλεις να πραγματοποιήσεις. Όπως όταν υπάρχουν στο χώρο παιδιά, έτσι και το κατοικίδιο χρειάζεται τη δική του επιμέλεια για να εξομαλυνθεί κάθε πιθανή δυσκολία που θα μπορούσε να προκύψει. Σε κάθε περίπτωση, η επικοινωνία με τους επαγγελματίες είναι το κλειδί!

5/5 (9 Reviews)