Κατασκευή σπιτιού Ιδέες για το σχεδιασμό της κύριας εισόδου

Κατασκευή σπιτιού: Ιδέες για το σχεδιασμό της κύριας εισόδου

Μία από τις πιο καίριες αποφάσεις που θα κληθείτε να λάβετε προχωρώντας σε κατασκευή σπιτιού είναι η διαμόρφωση της κύριας εισόδου και του περιβάλλοντα χώρου. Όπως είναι κατανοητό, η κύρια είσοδος αποτελεί την πρόσοψη του σπιτιού, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό που βλέπει κανείς όταν εισέρχεται, το οποίο δίνει και τις πρώτες πληροφορίες για τον χαρακτήρα του οικήματος.

Μπορεί να μην περνάμε, απαραίτητα, χρόνο στο εξωτερικό του σπιτιού, επιστρέφοντας όμως σε αυτό είναι σημαντικό να έχουμε μπροστά μας μία είσοδο που να αισθανόμαστε ότι μας καλωσορίζει. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μεγάλη επιτυχία κατά την κατασκευή σπιτιού, γιατί όλα τα στοιχεία μπορούν να δομηθούν με τρόπο τέτοιο ώστε να εναρμονίζονται με τα υπόλοιπα.

Ο αισθητικός παράγοντας είναι, φυσικά, αυτός που μας απασχολεί έντονα στην επιλογή του σχεδιασμού της κύριας εισόδου στη διαδικασία για την κατασκευή σπιτιού. Ωστόσο, πριν φτάσουμε σε αυτόν, είναι εξίσου σημαντικό να έχουμε κατά νου και κάποια σημεία τα οποία προσδίδουν χρηστική αξία στην είσοδο που θα διαμορφωθεί, όπως τα παρακάτω:

  • Η ανθεκτικότητα του δαπέδου
  • Η ευκολία στο καθάρισμα
  • Η αντοχή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στην πόρτα και τα κυγκλιδώματα
  • Η διαχρονικότητα του σχεδιασμού
  • Η δυνατότητα να δημιουργηθεί κάποιος χώρος για κάποιον κήπο ή/και το parking
  • Η ασφάλεια του σπιτιού
  • Η προσβασιμότητα στο σπίτι (για παράδειγμα, σκάλες, ράμπες, κ.ο.κ)
  • Η προστασία του σπιτιού από τις καιρικές συνθήκες, όπως ιδίως η βροχή

Ιδέες για τον σχεδιασμό της κύριας εισόδου σε μια κατασκευή σπιτιού

1.Χρωματιστή πόρτα

Κατασκευή σπιτιού Ιδέες για το σχεδιασμό της κύριας εισόδου

Το να βάζουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην ψυχολογία μας. Επιπλέον, όμως, δίνει μία μοναδική αίσθηση στην κύρια είσοδο του σπιτιού – γεγονός που είναι πιθανό να αποζητάτε από τη στιγμή που επιλέγετε την κατασκευή σπιτιού και όχι την αγορά κάποιου έτοιμου οικήματος.

Επιπλέον, στην περίπτωση που ζείτε σε μία μεγαλούπολη, θα γνωρίζετε σίγουρα ότι αν υπάρχει κάτι που λείπει είναι το χρώμα. Όταν τα πάντα τριγύρω, λοιπόν, είναι γκρι, τότε μια ζωηρή είσοδος για το σπίτι σας μπορεί να φαντάζει σαν την είσοδο σε μία παραμυθούπολη.

2.Μοντέρνο δάπεδο

Κατασκευή σπιτιού Ιδέες για το σχεδιασμό της κύριας εισόδου

Όση σημασία έχει η όψη των στοιχείων που βρίσκονται στο επίπεδο των ματιών, εξ ίσου σημαντική είναι  και η επιλογή του δαπέδου για την κύρια είσοδο του σπιτιού μας. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να προσέξουμε το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή σπιτιού, διότι ανεξαρτήτως του πώς μοιάζει οπτικά, θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι ανθεκτικό και να καθαρίζεται εύκολα.

Ακριβώς, όμως, επειδή υπάρχει πληθώρα επιλογών, το δάπεδο είναι ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να συνδυάσει τη λειτουργικότητα και την αισθητική, ιδίως αν γίνουμε λίγο εφευρετικοί με αυτό. Ο συνδυασμός υλικών ή διαφορετικών υφών και η γεωμετρική τοποθέτηση των πλακιδίων είναι δύο από τις πιο σύγχρονες επιλογές για την κατασκευή σπιτιού, όσον αφορά την κύρια είσοδο.

3.Μικρός κήπος

Κατασκευή σπιτιού Ιδέες για το σχεδιασμό της κύριας εισόδου

Ένας κήπος είναι ένα μέρος γεμάτο ζωή. Στα αστικά κέντρα, η επαφή μας με τη φύση είναι τόσο μικρή που κάθε μικρός πνεύμονας οξυγόνου είναι απαραίτητος για να απεμπλακούμε λίγο από τον ασφυκτικό κλοιό του γκρίζου. Γιατί, λοιπόν, να μη δημιουργήσετε τον δικό σας, έχοντας την ευχέρεια που σας δίνει μια κατασκευή σπιτιού ολόδικού σας;

Ακόμα και αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε το χρόνο ή την τεχνογνωσία να φροντίσετε έναν κήπο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο σε στυλ patio, στον οποίο θα φιλοξενούνται μεγάλες γλάστρες με φυτά, κάτι το οποίο δίνει μία πολύ καλαίσθητη και ρομαντική διάσταση στην υποδοχή του νέου σας σπιτιού.

Αν μη τι άλλο, ένας τέτοιος χώρος μπορεί να γίνει χώρος συνάντησης και καλωσορίσματος όσο κανείς άλλος.

Η κατασκευή σπιτιού δίνει ούτως ή άλλως αμέτρητες δυνατότητες και επιλογές για κάθε προτίμηση, είναι όμως γεγονός ότι η είσοδος ενός σπιτιού είναι από τα στοιχεία εκείνα τα οποία ξεχωρίζουν. Όπως και αν διαμορφωθεί ένας χώρος, ποτέ δεν είναι ολοκληρωμένος χωρίς ένα γλυκό καλωσόρισμα.

5/5 (9 Reviews)