Ανακαίνιση σπιτιού Πώς να ανακαινίσετε το σπίτι σας για να καλωσορίσετε το νεογέννητο μωρό σας

Ανακαίνιση σπιτιού: 10 tips για να καλωσορίσετε το νεογέννητο μωρό σας

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια σημαντική διαδικασία, ιδιαίτερα όταν ετοιμάζεστε να υποδεχθείτε ένα νεογέννητο μωρό. Με τις κατάλληλες προετοιμασίες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές, άνετο και λειτουργικό περιβάλλον για το νέο μέλος της οικογένειάς σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για μια ανακαίνιση σπιτιού πριν από την άφιξη του μωρού.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να εξετάσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας. Αυτό περιλαμβάνει την τοποθέτηση προσωρινών συρόμενων πορτών ασφαλείας στις σκάλες, την τοποθέτηση προστατευτικών καλυμμάτων στις ηλεκτρικές πρίζες και την αφαίρεση οποιωνδήποτε επικίνδυνων αντικειμένων από τον χώρο, μια διαδικασία που μπορεί να διευκολυνθεί κατά την ανακαίνιση σπιτιού.

Αντίστοιχα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η διακόσμηση του σπιτιού σας είναι φτιαγμένη από υλικά φιλικά για ένα παιδί, και ότι τα έπιπλα είναι ασφαλή και δεν μπορούν να πέσουν ή να τραυματίσουν το μωρό.

Έπειτα, θα ήταν καλή ιδέα να προσαρμόσετε τον χώρο σας ώστε να είναι πιο λειτουργικός για τις ανάγκες του νεογέννητου μωρού. Μπορείτε να εγκαταστήσετε αποθηκευτικούς χώρους για τα απαραίτητα αντικείμενα του μωρού, όπως πάνες, ρούχα και παιχνίδια. Επίσης, μπορείτε να αναβαθμίσετε τον χώρο της κουζίνας σας και να διευκολύνετε την πρόσβασή σας σε βρεφικά βοηθήματα και εξοπλισμό.

Επιπλέον, η αλλαγή της χρήσης κάποιων δωματίων μπορεί να είναι απαραίτητη. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν κατά την ανακαίνιση σπιτιού να επεκτείνουν το υπνοδωμάτιό τους για να έχουν κοντά τους το νεογέννητο, στους πρώτους μήνες της συνύπαρξής τους. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε ένα γραφείο ή ένα έξτρα δωμάτιο σε ένα βρεφικό δωμάτιο.

Εκτός από τις αλλαγές στη διαμόρφωση του χώρου, η ανακαίνιση σπιτιού για την άφιξη του μωρού σας μπορεί να περιλαμβάνει επίσης τη βαφή των τοίχων με ασφαλή, μη τοξικά χρώματα, την αφαίρεση της μοκέτας (που συνήθως αποτελεί ένα από τα πιο βρώμικα στοιχεία στο σπίτι) ή την αντικατάσταση του δαπέδου με ένα εύκολο στον καθαρισμό υλικό και την αγορά και τοποθέτηση νέων επίπλων, όπως και επιτοίχιων βρεφικών παιχνιδιών.

Τέλος, μην ξεχνάτε να προετοιμάσετε σωστά τον εαυτό σας για την άφιξη του μωρού. Διατηρήστε έναν οργανωμένο χώρο και δημιουργήστε μια μικρή γωνιά χαλάρωσης και για εσάς. Μια ακόμη καλή ιδέα είναι η δημιουργία ενός χώρου φτιαγμένου για να σας υποστηρίζει στο να διαχειρίζεστε τις απαιτήσεις του νεογέννητου, όπως την αλλαγή πάνας και το τάισμα.

10 tips στην ανακαίνιση σπιτιού για να καλωσορίσετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας:

  1. Σχεδιάστε ένα προσωπικό χώρο: Δημιουργήστε ένα χώρο στο σπίτι σας που θα είναι αποκλειστικά για το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Μπορεί να είναι ένα δωμάτιο, μια γωνία ή ακόμα και ένας μικρός χώρος στο υπνοδωμάτιο σας. Παράλληλα, επικοινωνήστε την επικείμενη άφιξη ενός βρέφους στο συνεργείο που θα αναλάβει την ανακαίνιση σπιτιού, έτσι ώστε να αναλάβει με υπευθυνότητα το έργο.
  2. Επιλέξτε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά: Επενδύστε σε υλικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και χαμηλής τοξικότητας. Αυτό θα προστατεύσει το νέο μέλος από την έκθεση σε υλικά που μπορεί να είναι επισφαλή για τον ευαίσθητο οργανισμό του.
  3. Safety first: Εξασφαλίστε ότι το σπίτι σας είναι ασφαλές για το νέο μέλος: Μπορείτε να συμβουλευθείτε έναν ειδικό, σε συνεργασία με την ομάδα που θα πραγματοποιήσει την ανακαίνιση σπιτιού.
  4. Δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον ύπνου και για εσάς: Το νέο μέλος της οικογένειάς σας είναι πιθανό να σας κρατήσει ξύπνιους οικογενειακώς. Ανανεώστε το υπνοδωμάτιο σας με ένα άνετο κρεβάτι και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, ώστε να ελαχιστοποιήσετε την ανάγκη για συνεχείς δουλειές του σπιτιού, και κάντε το χώρο να είναι ήρεμος και γαλήνιος, με ζεστές αποχρώσεις στους τοίχους και χαλαρωτική διακόσμηση.
  5. Ζήτημα λειτουργικότητας: Αναβαθμίστε το σπίτι σας με λειτουργικές λύσεις για το νέο μέλος. Προσθέστε περισσότερες αποθηκευτικές λύσεις, σταθμό αλλαγής πάνας και έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο για τα παιχνίδια του.
  6. Υιοθετήστε μία ρουτίνα: Κατά την ανακαίνιση σπιτιού, δημιουργήστε ένα σύστημα που θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε στις ανάγκες του νέου μέλους. Οργανώστε τα αντικείμενα του σπιτιού σας έτσι ώστε να είναι προσιτά και εύκολα προσβάσιμα, και πραγματοποιήστε τις εργασίες κομμένες και ραμμένες σε αυτές τις ανάγκες του συστήματος οργάνωσης της οικογένειας.
  7. Επιλέξτε φωτεινά χρώματα: Οι απαλές, φωτεινές αποχρώσεις κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και φιλόξενος. Χρησιμοποιήστε αυτά τα χρώματα στην ανακαίνιση σπιτιού για να καλωσορίσετε το νέο μέλος.
  8. Κάντε τον χώρο child-proof: Ενσωματώστε υλικά και διακοσμητικά στοιχεία που είναι ασφαλή για τα μικρά παιδιά. Έχετε στον νου σας ότι το μωρό σας δε θα αργήσει να εξερευνά το περιβάλλον γύρω του, και προχωρήστε στην ανακαίνιση σπιτιού με γνώμονα τις ανάγκες ενός μωρού, όχι αποκλειστικά ενός βρέφους.
  9. Προσθέστε στοιχεία με συναισθηματική αξία: Βάλτε προσωπικότητα και αγάπη στον ανανεωμένο χώρο σας. Διακοσμήστε το με φωτογραφίες και παιχνίδια.
  10. Απολαύστε την ανακαίνιση σπιτιού: Το τελικό βήμα είναι να απολαύσετε τον ανανεωμένο χώρο σας με το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Αφεθείτε στη χαρά της νέας ζωής και απολαύστε τις στιγμές με το νέο μέλος της οικογένειάς σας!
5/5 (10 Reviews)