Ανακαίνιση σπιτιού - 5 Συμβουλές για ανακαίνιση σε χρόνο ρεκόρ

Ανακαίνιση σπιτιού: 5 Συμβουλές για ανακαίνιση σε χρόνο ρεκόρ

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, προσοχή και θέληση φυσικά. Πολλοί από εμάς ίσως σκεφτήκαμε στο παρελθόν να αλλάξουμε την μορφή του σπιτιού μας, καθώς πλέον μπορεί να χρειάζεται μια ανανέωση.

Σίγουρα, όταν ξεκινάει μια σκέψη πρέπει να περνάει και στην πράξη. Όπως προαναφέραμε η ανακαίνιση σπιτιού χρειάζεται χρόνο και τους ειδικούς ώστε να έχουμε και το θεμιτό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο σημείο να παρατήσουμε την σκέψη για ανακαίνιση, έχουμε 5 συμβουλές ώστε να την κάνουμε πραγματικότητα σε χρόνο ρεκόρ.

Πάμε να τις δούμε αναλυτικότερα!

  1. Αναγνώριση αναγκών και προτιμήσεων

Όταν έρχεται η ώρα της ανακαίνισης, νομίζουμε ότι έχουμε ήδη στο μυαλό μας τι μας ενοχλεί στην υπάρχουσα διακόσμηση, τι θα θέλαμε να επεκτείνουμε και τι έχουμε περισσότερο ανάγκη.

Για αυτό, είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε στον εαυτό μας τις ανάγκες μας και ποιους χώρους του σπιτιού θα θέλουμε να αλλάξουμε. Αν για παράδειγμα, η κουζίνα μας είναι αρκετά μικρή και δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες μας (μπορεί να λείπουν και βασικά μηχανήματα), τότε ας αρχίσουμε την αλλαγή από εκεί.

Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε να γκρεμίσουμε τοίχους και σημεία, ώστε να μετατρέψουμε τον χώρο έτσι όπως τον θέλουμε. Ο εργολάβος είναι αυτός που θα μας βοηθήσει σε αυτό το ζήτημα με αναλυτικές πληροφορίες.

  1. Προσφορές & Παρακολούθηση Προϋπολογισμού

Ας ζητήσουμε προσφορές από αρκετούς έμπιστους επαγγελματίες για να δούμε τι μας συμφέρει περισσότερο. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειαζόμαστε και να κατανοήσουμε τις καθημερινές μας ανάγκες.

Το να έχουμε έναν προϋπολογισμό είναι το κλειδί για να ξεκινήσουμε την ανακαίνιση σπιτιού μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να επιθεωρούμε τις εβδομαδιαίες εργασίες, και να έχουμε υπογράψει ξεκάθαρο συμφωνητικό για το παραδοτέο ώστε να μην καταλήξουμε σε τιμή που υπερβαίνει τις δυνατότητές μας.

Μια κοινή υπόθεση είναι ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη ένα «μαξιλάρι» περίπου 10% από αυτό που πιστεύουμε. Η ομάδα ανακαίνισης γνωρίζει πάντα εκ των προτέρων ποιες εργασίες θα εκτελεστούν, την ποιότητα των υλικών που χρειάζονται και την ακριβή ποσότητα που πρέπει να παραγγείλει.

  1. Σχεδιασμός & ανακαίνιση σπιτιού

Μπορεί να ξέρουμε περίπου πως θέλουμε να μοιάζει το ανανεωμένο σπίτι μας… Ωστόσο δεν πρέπει να τα αφήνουμε όλα για τελευταία στιγμή. Ο εργολάβος θα μας συμβουλέψει για τα υλικά κατασκευής που θα χρειαστεί και επίσης θα πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας αν θέλουμε καινούργια έπιπλα.

Μην αφήσουμε τίποτα για τελευταία στιγμή. Ας συνεννοηθούμε με τον κάθε προμηθευτή να τα έχουμε την ώρα που πρέπει ώστε να μην αφήσουμε τις εργασίες στην μέση περιμένοντας.

  1. Παρακολούθηση κατασκευής

Ανεξάρτητα από το πόση εμπιστοσύνη έχουμε στον εργολάβο μας, ο καπετάνιος του πλοίου είμαστε εμείς. Είναι το σπίτι μας, τα χρήματά μας, και πάνω από όλα, το όνειρό μας. Επομένως είναι σημαντικό να παρακολουθούμε την κατασκευή. Να ελέγχουμε προσεκτικά τι γίνεται, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και να παρακολουθούμε τον ρυθμό κάθε εβδομάδα.

  1. Προσοχή στα μικρά πράγματα

Η ποιότητα αντικατοπτρίζεται στις λεπτομέρειες, οι οποίες δεν είναι πάντα προφανείς με την πρώτη ματιά. Είναι σύνηθες να μην δίνουμε σημασία στις μικρά πράγματα κατά την ανακαίνιση σπιτιού. Όμως, είναι αυτά που κάνουν την διαφορά.

Όταν τα παραβλέπουμε, τότε είναι η στιγμή που χάνουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά άνετο, λειτουργικό σπίτι. Ας φροντίσουμε να προσέχουμε πώς ανοίγουν οι πόρτες, τα παράθυρα, την κατανομή των ντουλαπιών, και τέλος πώς τοποθετούνται οι πρίζες (σε άνετο επίπεδο, και στις σωστές θέσεις κ.λπ.).

Επομένως, ακολουθώντας τις παραπάνω 5 χρήσιμες συμβουλές η ανακαίνιση σπιτιού θα γίνει σε χρόνο ρεκόρ. Θα μπορέσουμε πολύ γρήγορα να απολαύσουμε το σπίτι που θέλουμε να έχουμε τόσο καιρό στα όνειρα μας. Καλύτερα να αποφύγουμε και τους παρορμητισμούς. Ας μην καθυστερούμε άλλο και να ξεκινήσουμε αμέσως από την πρώτη κιόλας συμβουλή σήμερα!

5/5 (8 Reviews)