Ανακαίνιση σπιτιού: 5 trends για το 2022

5 Trends για την ανακαίνιση σπιτιού που θα επικρατήσουν το 2022

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια τέλεια ευκαιρία για να εφαρμόσετε στο σπίτι σας μερικά από τα trends που επικρατούν για το 2022. Εφόσον έχετε αποφασίσει ότι μια ανακαίνιση είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, είναι καιρός να αρχίσετε να οργανώνεστε και να μελετήσετε τα trends που θα αναβαθμίσουν πραγματικά το σπίτι σας.

Εδώ θα αναφέρουμε μερικά από αυτά τα trends τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και να εφαρμοστούν σε μια ανακαίνιση σπιτιού.

Ανακαίνιση σπιτιού και τα trends για το design

Προτού αναφερθούμε, όμως, στα trends, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε το εξής: όταν θα πραγματοποιείτε την ανακαίνιση σπιτιού που θέλετε να κάνετε, να θυμάστε πως πρέπει να επιλέξετε trends τα οποία θα μπορούν να ενσωματωθούν στο χώρο σας. Το πιο σημαντικό είναι το περιβάλλον του σπιτιού σας είναι άνετο και λειτουργικό. Γι’ αυτό και οι συμβουλές των ειδικών είναι απαραίτητες προκειμένου να αποφασίσετε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε στο σπίτι.

Ας δούμε τώρα μερικά trends:

  1. Οικολογία

Αυτό είναι ένα από τα πιο θετικά trends που παρατηρούμε. Ωστόσο, δεν είναι καινούργιο. Βεβαίως, παραμένει πολύ σημαντικό, καθώς η προστασία του πλανήτη είναι κάτι που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ό,τι και αν κάνουμε. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται πως θα αρχίσουν να επιλέγουν οικολογικά υλικά για τα σπίτια τους, αλλά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις συσκευές τους.

Παράλληλα, θα αρχίσουν να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη μόνωση και τον εξαερισμό, δημιουργώντας σπίτια που δεν έχουν τεράστιες ανάγκες για θέρμανση ή ψύξη, κάτι που επίσης δύναται να επηρεάσει θετικά το περιβάλλον.

  1. Γραφείο στο σπίτι

Εξαιτίας της πανδημίας η απομακρυσμένη εργασία και δη η εργασία από το σπίτι έγινε η καινούργια πραγματικότητα για πολλούς εργαζόμενους. Το θέμα είναι ότι φαίνεται πως η τάση για απομακρυσμένη εργασία θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά το πέρας της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι ένα γραφείο στο σπίτι είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει.

Αν υπάρχει δωμάτιο το οποίο μπορείτε να αναδιαμορφώσετε κατά την ανακαίνιση σπιτιού να φιλοξενήσει το γραφείο σας, αυτό είναι ιδανικό. Ανακαινίστε το χώρο κατάλληλα ώστε να υπάρχει αρκετό φυσικό φως σε αυτόν, αρκετός αποθηκευτικός χώρος και ηχομόνωση, και χρησιμοποιήστε χρώματα για τους τοίχους που εμπνέουν τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα.

  1. Ανοιχτοί και πολυλειτουργικοί χώροι

Οι χώροι των σπιτιών θα γίνονται όλο και πιο ανοιχτοί. Τα open plan σπίτια φαίνεται πως θα παραμείνουν ως trend και μελλοντικά, καθώς επικρατεί η τάση τα διάφορα δωμάτια να συνδυάζονται (χαρακτηριστικό παράδειγμα το γραφείο στο σαλόνι ή η σύνδεση κουζίνας-σαλονιού). Αυτό εξυπηρετεί την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που ζουν σε αυτά και τις εύκολες μετακινήσεις από τον ένα χώρο στον άλλο. Παράλληλα, αυτοί οι χώροι γίνονται αυτόματα και πολυλειτουργικοί. Μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς.

Tip: Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, όπως το υλικό του πατώματος για παράδειγμα, μπορούν να λειτουργήσουν ως συνδετικοί κρίκοι για τα διάφορα σημεία του μεγαλύτερου και πιο ανοιχτού πια χώρου.

  1. Ανανεωμένες κουζίνες

Αν στην κουζίνα σας κυριαρχεί το λευκό, τότε έχετε στα χέρια σας ένα κλασικό design που θα είναι πάντα επίκαιρο. Ωστόσο, οι ανανεωμένες κουζίνες φαίνεται πως θα χαρακτηρίζονται από περισσότερο και πιο έντονο χρώμα. Συνεπώς, μέσα από την ανακαίνιση σπιτιού που θα κάνετε έχετε την κατάλληλη ευκαιρία  για να αποφασίσετε αν θα ξεφύγετε από την ευκολία του λευκού.

  1. Το μπάνιο έχει την τιμητική του

Το μπάνιο έχει την τιμητική του στις τάσεις, όπως εξάλλου και γενικότερα στις ανακαινίσεις. Ομολογουμένως, είναι μια κατασκευαστική πρόκληση. Φαίνεται πως σιγά σιγά αποκτά μεγαλύτερη σημασία ως χώρος στον οποίο χαλαρώνει κανείς. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν μικρές οάσεις στο μπάνιο τους. Συχνά συναντάμε πλέον γυάλινες ντουζιέρες, μοντέρνες βρύσες, απαλά χρώματα και ό,τι άλλο χρειάζεται για να διαμορφώσουν ένα χαλαρωτικό περιβάλλον.

Και όπως είπαμε! Μην ακολουθήσετε τυφλά τα trends. Είναι πιο σημαντικό να βρείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο.

5/5 (1 Review)