Ανακαίνιση σπιτιού_Tips για να διαμορφώσετε το home studio των ονείρων σας

Ανακαίνιση σπιτιού: Tips για να διαμορφώσετε το home studio των ονείρων σας

Περιμένατε πολύ καιρό αυτή τη στιγμή, και επιτέλους ήρθε η ώρα να εκπληρώσετε το όνειρό σας προχωρώντας σε ανακαίνιση σπιτιού, και η σχέση σας με τη μουσική, το content creation ή τα podcasts να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Πώς; Φιλοξενώντας ένα studio στο σπίτι σας!

Στη συνέχεια παρουσιάζουμε τα απαραίτητα βήματα ώστε να διαμορφώσετε τον ιδανικό χώρο που θα στεγάσει όλα τα projects σας, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά.

Επιλέξτε τον χώρο με προσοχή

Ιδανικά αλλά όχι απαραίτητα στοιχεία για τον χώρο όπου θα εγκαταστήσετε το home studio είναι η ψηλή οροφή, η απρόσκοπτη πρόσβαση σε φυσικό φως και αερισμό, ενώ και η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη απόστασή του από κοινόχρηστα δωμάτια όπως η κουζίνα και το σαλόνι σίγουρα αποτελεί πλεονέκτημα. Ωστόσο, ακόμη και αν οι επιλογές σας είναι περιορισμένες, με τις κατάλληλες εργασίες όλα μπορούν να βελτιωθούν θεαματικά εξυπηρετώντας τις ανάγκες σας.

Υπολογίστε τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Κατά την ανακαίνιση σπιτιού και λαμβάνοντας υπόψη τη διαμόρφωση του studio, θα χρειαστεί να έχετε υπολογίσει –έστω και κατά προσέγγιση– τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις για υπολογιστές, μόνιτορ, μικρόφωνα, ενισχυτές και λοιπά παρελκόμενα. Δεδομένου ότι το studio θα φιλοξενεί πολλές ηλεκτρονικές συσκευές, οι περισσότερες από τις οποίες απαιτούν σταθερή τάση, ο έλεγχος της γείωσης από έμπειρο ηλεκτρολόγο κρίνεται απαραίτητος για την προστασία των πολύτιμων μηχανημάτων και gadget σας.  

Φροντίστε για την ηχομόνωση

Επειδή κάθε studio συνεπάγεται πολλά, πάρα πολλά και (συχνά) υψηλά decibel, η ανακαίνιση σπιτιού προβάλλει ως πρώτης τάξεως ευκαιρία να κρατήσετε (κυριολεκτικά!) χαμηλούς τους τόνους με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αλλά και τους γείτονες εγκαθιστώντας ηχομονωτική πόρτα, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια σε τυχόν παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, αλλά και ηχοαπορροφητικά πάνελ ή/και μπασοπαγίδες στους τοίχους – ή, τουλάχιστον, σε κάποιους από αυτούς.

Όσον αφορά το δάπεδο, οι καλύτερες λύσεις είναι το ξύλο και το τσιμέντο, αλλά και το laminate έχει αποδειχθεί άξιος ανταγωνιστής τους. Αν δεν προβείτε σε αλλαγή δαπέδου στη διαδικασία για ανακαίνιση σπιτιού, μια καλή λύση είναι μια ηχομονωτική μοκέτα ή ένα all season χαλί που, παρά το λεπτό πέλος του, συμβάλλει επαρκώς στην ελάττωση του θορύβου.

Αποθηκεύστε έξυπνα

Επειδή συχνά το δωμάτιο που μεταμορφώνεται σε studio κατά την ανακαίνιση σπιτιού είναι περιορισμένης έκτασης, αλλά τα… υπάρχοντά του αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, συστήνουμε να επενδύσετε σε έπιπλα που εξυπηρετούν περισσότερες από μία χρήσεις. Μπορείτε π.χ. να επιλέξετε ένα γραφείο που θα εκτελεί χρέη κονσόλας μεν αλλά θα διαθέτει και συρτάρια ή ντουλάπια φύλαξης, σκαμπό ή καναπέ με αποθηκευτικό χώρο, καθώς και κουτιά ή καλάθια που εντάσσονται εύκολα στον χώρο και δημιουργούν μια αίσθηση τάξης. 

Φλερτάρετε με τον κρυφό φωτισμό

Αν και οι ειδικοί του interior design διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι το εν λόγω trend πλέον έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, στην περίπτωση ενός home studio κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο ισχύει! Εγκαθιστώντας γυψοσανίδες με ledοταινίες ή χωνευτά σποτ σε στρατηγικά σημεία κατά την ανακαίνιση σπιτιού μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα ambient ατμόσφαιρα για τα καλύτερα τζαμαρίσματα ή videos!

Προσθέστε διακοσμητικές πινελιές

Αν και η λειτουργικότητα σαφέστατα θα πρέπει να αποτελεί την κύρια προτεραιότητά σας, η διακόσμηση διαδραματίζει με τη σειρά της εξίσου σημαντικό ρόλο, καθώς αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας αλλά και τα vibes που θέλετε να εκπέμπει το home studio. Ανεξαρτήτως εμβαδού, μπορείτε να παρέμβετε αισθητικά προσθέτοντας κασπό με αληθινά ή τεχνητά φυτά, κουρτίνες, διακοσμητικά στη χρωματική παλέτα της επιλογής σας, ακόμη και κάδρα ή πόστερ με διάφορα θέματα.

Εμπιστευθείτε τους ειδικούς

Η επικοινωνία με επαγγελματίες στον χώρο της ανακαίνισης σπιτιού για τον προγραμματισμό και τον προϋπολογισμό των εργασιών εγγυάται μια ομαλή, ανεμπόδιστη μετάβαση στο νέο σας περιβάλλον, συμβουλές και ιδέες από πεπειραμένους τεχνίτες που θα επιλύσουν οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί, τήρηση των χρόνων παράδοσης, και εγγυημένο τεχνικό αλλά και οπτικό αποτέλεσμα.

Μια τέτοια θεαματική προσθήκη στο σπίτι σας υπόσχεται πολλές ώρες δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας, οπότε δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να χαρείτε το νέο σας home studio!

 

5/5 (10 Reviews)