Εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας: Όσα πρέπει να ξέρετε για το βάψιμο

Εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας: Όσα πρέπει να ξέρετε για το βάψιμο

Χωρίς αμφιβολία, μια εργασία που σίγουρα θα πραγματοποιηθεί σε μια εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι το βάψιμο της. Είναι μια εργασία που συχνά δημιουργεί πολλά ερωτήματα στους ιδιοκτήτες.

Ο ελαιοχρωματισμός της εξωτερικής πλευράς μιας πολυκατοικίας, είναι μια διαδικασία που ίσως φαντάζει περίπλοκη και χρονοβόρα. Αν όμως ανατεθεί σε μια έμπειρη και ειδική ομάδα επαγγελματιών, να είστε σίγουροι πως θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε γρήγορα και εύκολα.

Η συγκεκριμένη εργασία, είθισται να πραγματοποιείται περίπου κάθε δέκα χρόνια, ώστε να προλαμβάνονται φθορές και να μην επεκτείνονται οι υπάρχουσες.

Φυσικά, με τον τρόπο αυτόν, διατηρείται υψηλή και η αξία του ακινήτου.

Αν λοιπόν, σκέφτεστε να προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας και στο βάψιμό της, πρέπει να γνωρίζετε κάποια σημαντικά σημεία.

Πάμε να δούμε παρακάτω όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες.

Κανονισμό πολυκατοικίας σχετικά με τέτοιου είδους εργασίες

Αν δεν μελετήσετε σωστά τον κανονισμό του κτιρίου, δεν γίνεται να έχετε και μια πετυχημένη ανακαίνιση πολυκατοικίας.

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα, είναι να γνωρίζετε τι προβλέπει ο κανονισμός της εκάστοτε πολυκατοικίας. Καλό είναι να θυμάστε, πως δεν ισχύει ο ίδιος κανόνας, για όλες τις πολυκατοικίες. Για τον λόγο αυτόν, πρέπει να τον μελετήστε προσεκτικά πριν πάρετε αποφάσεις.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να γίνει μια συνέλευση, στην οποία θα είναι παρόντες τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι ένοικοι. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, πρέπει να αναφερθεί και να συζητηθεί ο λόγος για τον οποίο είναι αναγκαία η εργασία του ελαιοχρωματισμού.

Επίσης, πρέπει να συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα βρείτε και θα προσεγγίσετε τους αρμόδιους επαγγελματίες, αλλά και να συμφωνήσετε εξ αρχής για τον προϋπολογισμό αυτής της εργασίας.

Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη, τουλάχιστον των μισών, δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση.

Εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας: Απαραίτητες Άδειες για το βάψιμο

Για κάποιες εργασίες, όπως το βάψιμο σε μια εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας, απαιτούνται ειδικές άδειες. Για την αποφυγή λαθών, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε μια τεχνική εταιρεία.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και η σχετική νομοθεσία προβλέπουν, ότι χρειάζεται ειδική άδεια ανακαίνισης για το βάψιμο της πολυκατοικίας, εάν και εφόσον θα χρησιμοποιηθεί σκαλωσιά. Ιδιαίτερα για τον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό, τα μέτρα είναι πιο αυστηρά.

Επομένως, για μια τέτοια διαδικασία, θα χρειαστείτε μια άδεια μικρής κλίμακας, από την υπηρεσία δόμησης του Δήμου, την πολεοδομία. Η συγκεκριμένη μπορεί να κατατεθεί από τον εξουσιοδοτημένο μηχανικό, ο οποίος έχει αναλάβει το έργο.

Καλό θα είναι να μην προβείτε σε καμία εργασία, χωρίς την ειδική άδεια. Έχετε κατά νου ότι σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ή ατυχήματος σε περαστικό, το κόστος θα είναι πιο υψηλό, από ότι η έκδοση της άδειας.

Επίσης, τέτοια άδεια απαιτείται και στην περίπτωση που επιθυμείτε να εφαρμόσετε στο κτίριο θερμοπρόσοψη.

Κόστος για την άδεια ελαιοχρωματισμού της πολυκατοικίας

Η άδεια μικρής κλίμακας, έχει μικρότερο κόστος, καθώς είναι άμεσα συνυφασμένη με μικρές εργασίες, οι οποίες τείνουν να είναι και πιο οικονομικές. Επίσης, το κόστος επηρεάζεται από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε πολυκατοικίας.

Για να είστε σίγουροι πως γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες αναζητήστε τους κατάλληλους επαγγελματίες που θα σας καθοδηγήσουν.

Το τελικό κόστος είναι διαφορετικό για κάθε κτίριο. Θα χρειαστεί να οριστεί και ένας μηχανικός για τη μελέτη του χώρου.

Αναζητήστε έμπειρους και αξιόπιστους επαγγελματίες

Για μια ολοκληρωμένη και πετυχημένη ανακαίνιση πολυκατοικίας, χρειάζεστε τη βοήθεια ειδικών. Με τη βοήθεια των κατάλληλων επαγγελματιών είναι βέβαιο πως οι εργασίες θα κυλήσουν ομαλά, χωρίς λάθη και καθυστερήσεις.

Θα πρέπει να συνεργαστείτε με ειδήμονες τεχνικούς και μηχανικούς, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν με τη μελέτη, αλλά και τις άδειες των οικοδομικών εργασιών. 

Επιπροσθέτως, είναι πολύ σημαντικό να μην προσλάβετε μεμονωμένους ελαιοχρωματιστές, αλλά εξειδικευμένο συνεργείο. Με αυτόν τον τρόπο, οι εργασίες θα διεκπεραιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, στοχεύοντας πάντα στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

Και τώρα γνωρίζετε όλες τις βασικές πληροφορίες πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία για το βάψιμο της πολυκατοικίας. Με την πολύτιμη βοήθεια των ειδικών θα γλιτώσετε χρόνο και χρήματα.

5/5 (8 Reviews)