Όταν το μπάνιο μας χρειάζεται ανακαίνιση

Ο χώρος του μπάνιου σε ένα σπίτι είναι αυτός που ταλαιπωρείται πολύ και γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται συχνή συντήρηση, ενώ με το πέρασμα κάποιων χρόνων είναι απαραίτητη και η ανακαίνιση.

Ο σκοπός εδώ δεν είναι απλά να αντικαταστήσουμε τα έπιπλα του μπάνιου ή τα πλακάκια με πιο μοντέρνα, αλλά πολύ περισσότερο να ελέγξουμε λειτουργίες που μπορεί να κρύβουν συχνά κινδύνους για την υγεία μας.

Για τον λόγο αυτό, παίρνουμε σημαντικές συμβουλές για ανακαίνιση σπιτιού από αξιόπιστους επαγγελματίες για μια σωστή και ολοκληρωμένη ανακαίνιση μπάνιου.

  • Αλλάζουμε αποχέτευση, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Ξεκινώντας την ανακαίνιση του μπάνιου, αυτό είναι το σημαντικότερο βήμα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Συχνά αυτές οι εγκαταστάσεις είναι παλιές και δημιουργούν προβλήματα αναγκάζοντάς μας να προχωράμε σε διάφορα μερεμέτια. Αφού λοιπόν πρόκειται να ανακαινίσουμε το μπάνιο μας, ξεκινάμε από την αντικατάσταση των παραπάνω με καινούριες και νέας τεχνολογίας εγκαταστάσεις που θα έχουν και μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

  • Δημιουργούμε παράθυρο ή σύστημα εξαερισμού

Το μπάνιο είναι ίσως και ο πιο μικρός χώρος σε ένα σπίτι και συχνά λόγω των λειτουργιών του διατηρεί για αρκετές ώρες τις ημέρας υγρασία. Η υγρασία αυτή κάθε άλλο παρά ωφέλιμη είναι για την υγεία μας. Πολύ περισσότερο μάλιστα οδηγεί στη δημιουργία μούχλας και στο φούσκωμα των πλακιδίων με τα χρόνια. Για να αποφύγουμε τέτοια δυσάρεστα αποτελέσματα, μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο ή, αν δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα, να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα εξαερισμού, ώστε να καταπολεμάτε η υγρασία στον χώρο.

  • Προσέχουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε

Γενικώς στον χώρο του μπάνιου είναι προτιμότερη η χρήση πλακιδίων αντί της βαφής των τοίχων που έχει μικρότερη διάρκεια ζωής. Αν πάλι δεν προτιμούμε να τοποθετήσουμε πλακάκια, που είναι αρκετά συνηθισμένα στα μπάνια, τότε μπορούμε να επιλέξουμε την πατητή τσιμεντοκονία, δηλαδή το υλικό της θηραϊκής γης, που χρησιμοποιείται στις κατασκευές των σπιτιών ιδιαίτερα στις Κυκλάδες και που έχει γίνει περιζήτητο τα τελευταία χρόνια και στις πόλεις για τις κατασκευές των μπάνιων.

  • Επιλέγουμε τα κατάλληλα είδη υγιεινής

Επειδή στο μπάνιο κάθε τετραγωνικό μετράει, όπως ήδη αναφέραμε, είναι καλό να προτιμήσουμε είδη υγιεινής της ίδιας σειράς με παρόμοιες γραμμές, ώστε να δημιουργήσουμε αρμονία. Επιπλέον, προτιμούμε ένα έπιπλο με ντουλάπι για τον νιπτήρα μας, ώστε να έχουμε ταυτόχρονα και αποθηκευτικούς χώρους που θα μας παρέχουν άνεση και ευκολία στη χρήση του μπάνιου.

  • Αποφασίζουμε με βάση το μέγεθος του μπάνιου

Τέλος, σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας είναι το μέγεθος του μπάνιου, ώστε να πετύχουμε την τέλεια διαρρύθμιση. Για παράδειγμα, αν το μπάνιο μας έχει ιδιαίτερα περιορισμένο χώρο, θα πρέπει να προτιμήσουμε τη λύση της ντουζιέρας, αντί για μπανιέρα, ώστε να μην περιοριστεί ακόμα περισσότερο ο χώρος.

Με αυτές τις ιδέες και λύσεις, η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα και γρήγορα παρέχοντάς μας ένα άρτιο και άριστο αποτέλεσμα με διάρκεια μέσα στον χρόνο.

5/5 (1 Review)
Tags: