Ανοίγουμε τον χώρο της κουζίνας

Η κουζίνα του σπιτιού μας είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους, αφού εκεί προετοιμάζουμε τα γεύματα της ημέρας αλλά και γευματίζουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Είναι λοιπόν ένας χώρος που πρέπει να μας προσφέρει ευχαρίστηση και έμπνευση. Συνήθως όμως η κουζίνα αποτελεί και ένα από τα μικρότερα δωμάτια σε ένα σπίτι κι αυτό είναι κάτι που μπορεί τελικά να μας περιορίζει αρκετά.

Βέβαια, όλα διορθώνονται, το ίδιο και η χωρητικότητα και η άνεση μιας κουζίνας. Παίρνοντας ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού με φωτογραφίες από το αρχείο μας ή ακόμη και με νέα σχέδια φωτορεαλιστικής απεικόνισης, βρίσκουμε λύσεις για το πρόβλημά μας που μπορούν να εφαρμοστούν στο χώρο μας.

Ας πάρουμε λοιπόν μερικές ιδέες για να μεγαλώσουμε το χώρο της κουζίνας

  • Ένας τρόπος για να μεγαλώσουμε τον οποιοδήποτε χώρο σε ένα σπίτι, άρα και τον χώρο της κουζίνας, είναι να δημιουργήσουμε ένα εσωτερικό παράθυρο(ή και εσωτερικό αν έχουμε την δυνατότητα). Τα παράθυρα επιτρέπουν στο φως του ήλιου να περνάει μέσα στο σπίτι και το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο σε αντίθεση με τους σκοτεινούς χώρους.
  • Αν πάλι το να δημιουργήσουμε ένα παράθυρο στην κουζίνα δεν είναι εφικτό στο δικό μας σπίτι, τότε μπορούμε να ενώσουμε την κουζίνα με το διπλανό δωμάτιο. Πιο συγκεκριμένα, αν για παράδειγμα, η κουζίνα μας βρίσκεται δίπλα στο καθιστικό, μπορούμε να γκρεμίσουμε τον τοίχο που διαχωρίζει τα δυο δωμάτια και να προσθέσουμε στη θέση του ένα πάσο. Με αυτό τον τρόπο κρατάμε διαχωρισμένα τα δυο δωμάτια, αλλά ταυτόχρονα βοηθάμε την νέα μας σαλονοκουζίνα να δώσει «αέρα» και να δηνιουργήσει νέους χώρους ακεί που δεν υπήρχαν.
  • Ακόμα καλύτερα αν η κουζίνα μας βρίσκεται δίπλα στην τραπεζαρία. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορούμε να γκρεμίσουμε τον ενδιάμεσο τοίχο και να διατηρήσουμε ενιαίο τον χώρο. Εκτός του ότι η κουζίνα μας θα αποκτήσει περισσότερο χώρο, έχουμε και την ευκολία να τοποθετούμε άμεσα στο τραπέζι τα πιάτα και τα φαγητά χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουμε από το ένα δωμάτιο στο άλλο.
  • Μια καλή λύση επίσης για τις μικρές κουζίνες είναι η δημιουργία έξυπνων αποθηκευτικών χώρων. Κατασκευάζουμε λοιπόν ντουλάπια και συρτάρια, όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε να μην χρειάζεται ο πάγκος της κουζίνας μας να είναι γεμάτος με αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε συχνά. Εξάλλου, οι περισσότεροι αποθηκευτικοί χώροι μάς βοηθούν στην καλύτερη οργάνωση και τακτοποίηση.
  • Τέλος, αποφεύγουμε σε μικρά δωμάτια όπως η κουζίνα να χρησιμοποιούμε ταπετσαρίες με σχέδια και μοτίβα ή σκούρα χρώματα. Όλα αυτά οδηγούν τον χώρο μας να φαίνεται ακόμα μικρότερος. Αντ’ αυτού προτιμούμε χρώματα ανοιχτά και απαλά που θα δώσουν περισσότερο φως, κάνοντας τον χώρο μας να δείχνει μεγαλύτερος.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές είτε κατά μόνας είτε συνδυαστικά, πετυχαίνουμε τον στόχο μας που δεν ήταν άλλος από το να κάνουμε την κουζίνα μας να δείχνει ή και τελικά να είναι πράγματι μεγαλύτερη.

Εξασφαλίζοντας περισσότερο χώρο στην κουζίνα, νιώθουμε μεγαλύτερη χαρά και ευχαρίστηση τις ώρες που περνάμε εκεί μαγειρεύοντας για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

5/5 (1 Review)
Tags: