ανακαίνιση airbnb 5 συμβουλές.jpg

Ανακαίνιση Airbnb: 5 Συμβουλές για να βελτιώσετε το χώρο σας

Όπως σίγουρα γνωρίζετε, σήμερα πολλοί τουρίστες, αλλά και Έλληνες ταξιδιώτες, προτιμούν τα Airbnb για τη διαμονή τους σε διαφορετικά μέρη. Συχνά αποτελούν την πιο συμφέρουσα επιλογή για τις διακοπές τους. Αλλά υπάρχει, επίσης, τεράστια προσφορά σε Airbnb, κάτι που καθιστά δύσκολο το να ξεχωρίσει το δικό σας σπίτι. Γι’ αυτό ακριβώς η ανακαίνιση Airbnb είναι αρκετά σημαντική. Μια καλή ανακαίνιση σπιτιού μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει το χώρο και να τον καταστήσει πολύ πιο ευπαρουσίαστο και όμορφο.

Η ανακαίνιση Airbnb περιλαμβάνει πολλά, αλλά εδώ θα σας δώσουμε μερικές πρώτες βασικές συμβουλές για να βελτιώσετε το Airbnb σας.

Βασικές συμβουλές για ανακαίνιση Airbnb

Μια ανακαίνιση Airbnb περιλαμβάνει πολλά. Έχει να κάνει με αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη διαρρύθμιση του χώρου, στον εξοπλισμό, στο design κ.ο.κ. Και σίγουρα μια τέτοια κίνηση είναι μια καλή επένδυση, καθώς αν καταστήσετε το Airbnb πιο ευπαρουσίαστο, αυτό θα αποσβέσει μελλοντικά το κόστος που χρειάστηκε για να ανακαινιστεί. Ας δούμε μερικά πράγματα που μπορείτε να έχετε κατά νου:

  1. Προσέξτε τον εξοπλισμό

Θα πρέπει σίγουρα να προσέξετε τον εξοπλισμό. Τα παλιά ψυγεία, οι χαλασμένοι φούρνοι, το να μην υπάρχει σεσουάρ για τα μαλλιά κ.τ.λ. είναι όλα πράγματα που αφήνουν πολύ κακή εντύπωση στους επισκέπτες. Φροντίστε ο εξοπλισμός σας να είναι σύγχρονος, ώστε να αποφύγετε και την πιθανότητα να χαλάσει σύντομα από την καθημερινή χρήση.

  1. Το μπάνιο είναι σημαντικό

Ένα από τα πρώτα πράγματα στα οποία θα πρέπει να δώσετε βάση σε μια ανακαίνιση σπιτιού είναι το μπάνιο. Είναι σημαντικό, γιατί συνήθως είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτούν και οι επισκέπτες. Δώστε προσοχή στο να δημιουργηθεί μια διαρρύθμιση που δεν θα περιορίζει το χώρο (ειδικά αν είναι ήδη μικρός), ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συμπεριλάβετε μια μπανιέρα σε αυτόν. Ακόμη και ένα σύγχρονο ντους, αλλά και καινούργια πλακάκια απαλού χρώματος αρκούν.

  1. Σκεφτείτε μια open plan διαρρύθμιση

Αν δεν υπάρχει ήδη, είναι καλή ευκαιρία να αξιοποιήσετε την ανακαίνιση Airbnb για να κάνετε μια open plan διαρρύθμιση. Αν η κουζίνα χωρίζεται με τοίχο από το σαλόνι αφαιρέστε τον. Τα περισσότερα σπίτια, εξάλλου, έχουν πια αυτήν τη διαρρύθμιση. Αν την υιοθετήσετε, το Airbnb θα φαίνεται σίγουρα πολύ πιο μοντέρνο και ευρύχωρο. Παράλληλα, ο περισσότερος χώρος σας εξυπηρετεί και σε ό,τι αφορά την ενοικίαση, εφόσον θα μπορούν να συγκατοικήσουν εύκολα περισσότεροι άνθρωποι μαζί.

  1. Το χρώμα των τοίχων κάνει τη διαφορά

Το χρώμα των τοίχων παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από αυτό που μπορεί να υποθέτετε. Κάθε χρώμα δημιουργεί και μια διαφορετική ατμόσφαιρα στο χώρο και, επομένως, μια διαφορετική διάθεση στους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτόν. Για παράδειγμα, το πράσινο δίνει ενέργεια, ενώ το λευκό είναι μια απλή και ασφαλής επιλογή, η οποία ανοίγει παράλληλα τους χώρους. Από την άλλη πλευρά, το μπλε είναι ένα χρώμα που εμπνέει χαλάρωση και γι’ αυτό ταιριάζει καλύτερα στις κρεβατοκάμαρες. Για να δημιουργήσετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε έναν χώρο, μπορείτε να βάψετε όλους τους τοίχους ένα ουδέτερο χρώμα και να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο έντονο, και μια διαφορετική υφή ίσως, για έναν τοίχο που θα λειτουργήσει ως statement wall.

  1. Δώστε βάση στο πάτωμα

Θα ξαφνιαζόσασταν με το πόσο μπορεί να αλλάξει το πάτωμα την αίσθηση ενός χώρου. Γι’ αυτό και πρέπει να του δίνετε βάση. Το ξύλο καθιστά το χώρο πολύ πιο ζεστό, ενώ το παρκέ του δίνει μια πιο χλιδάτη εμφάνιση. Μια οικονομική επιλογή, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να συντηρήσετε ή να ενσωματώσετε παρκέ κατά την ανακαίνιση του σπιτιού, είναι το laminate.

Extra tip: Οι μοκέτες λεκιάζουν και δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινές, οπότε μην τις προτιμήσετε.

Ως τελευταίες συμβουλές για την ανακαίνιση Airbnb σας θα τονίζαμε τα εξής: επιλέξτε ένα συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης, αναζητήστε έμπνευση στα social media ή όπου αλλού θέλετε και διακοσμήστε το χώρο σας με βάση αυτό. Επίσης, σχεδιάστε το Airbnb με βάση το κοινό-στόχο σας. Διαφορετικά θα διακοσμήσετε αν θέλετε να προσελκύσετε οικογένειες με παιδιά και διαφορετικά αν ο στόχος σας είναι τα ζευγάρια.

5/5 (1 Review)