Ανακαίνιση σπιτιού Μεταμορφώστε την ταράτσα του σπιτιού σας

Μεταμορφώστε και την ταράτσα του σπιτιού κατά ανακαίνιση σπιτιού

Πως σας φαίνεται η ιδέα να βγαίνετε για καφέ στην ταράτσα του σπιτιού σας; Μήπως έχετε στο σπίτι σας μια διαθέσιμη και ψάχνετε έναν τρόπο να την αξιοποιήσετε; Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια πανέμορφη αυλή-κήπο στην ταράτσα!

Μια καλή ιδέα για την ανακαίνιση σπιτιού είναι να φτιάξετε μια όμορφη κατάσταση στην ταράτσα σας.

Αναμφισβήτητα, θα αποτελέσει το «ησυχαστήριό» σας και ένα ιδανικό spot για καλοκαιρινά parties και συναθροίσεις. Οι φίλοι σας θα σας λατρέψουν!

Μια τέτοιαπροσέγγιση κατά την ανακαίνιση σπιτιού θα είναι χρήσιμη από πολλές απόψεις. Πάμε λοιπόν, να δούμε παρακάτω, αυτά που πρέπει να προσέξετε σε αυτήν τη διαδικασία.

Συμβουλές για την αξιοποίηση της ταράτσας κατά την ανακαίνιση σπιτιού

 1. Μόνωση ταράτσας

Καταρχάς, για να φτιάξετε έναν όμορφο χώρο στην ταράτσα σας πρέπει να προχωρήσετε στη μόνωσή της. Ενδεχομένως, να ήταν κάτι που θέλατε καιρό να κάνετε, αλλά το αναβάλατε. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Καθορίστε το χρηματικό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε και βγείτε να αναζητήσετε προσφορές.

Η μόνωση της ταράτσας, όχι μόνο θα θέσει τις σωστές και κατάλληλες βάσεις για να φτιάξετε έναν όμορφο «κήπο» στην ταράτσα σας, αλλά θα προσφέρει και στο σπίτι σας προστασία με τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας.

 1. Επιλογή δαπέδου ταράτσας

Το δάπεδο που θα επιλέξετε για την ταράτσα σας είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν κάποιες επιλογές στην αγορά που μπορείτε να διαλέξετε, ανάλογα με το γούστο και το budget σας. Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω:

 • Deck: ένα είδος για την επένδυση δαπέδων εξωτερικών χώρων που επιλέγεται αρκετά συχνά τον τελευταίο καιρό είναι το deck. Με την επένδυση αυτή η αισθητική της ταράτσας σας θα ανέβει σε άλλο level. Η τοποθέτηση είναι εύκολη και το υλικό ανθεκτικό. Αναζητήστε συνεργεία που ασχολούνται με αυτό.
 • Πλακάκι: μια πιο κλασική και safe επιλογή είναι το πλακάκι. Μπορείτε να ομορφύνετε και να προστατέψετε την ταράτσα σας επιλέγοντας ένα μοντέρνο πλακάκι.
 • Τεχνητό γρασίδι: για μια πιο εναλλακτική επιλογή που θα δώσει ένα πιο σύγχρονο ύφος και θα παραπέμπει στη φύση, μπορείτε να επιλέξετε το τεχνητό γρασίδι. Είναι μια ακόμα πιο οικονομική και γρήγορη λύση.

 

 1. Δημιουργία στέγης – σκίαστρου

Εννοείται, ότι αυτό που δεν πρέπει να λείπει είναι ένα γερό σκίαστρο. Ειδικά στην Ελλάδα, που οι μέρες ηλιοφάνειας είναι οι περισσότερες μέσα στο χρόνο, απαιτεί την κατασκευή ενός σκίαστρου.

Η πιο αξιόπιστη λύση που μπορείτε να επιλέξετε είναι οι πέργκολες. Με τη συγκεκριμένη κίνηση κατά την  ανακαίνιση σπιτιού, η συνολική αισθητικής του σπιτιού σας θα αναβαθμιστεί.

Οι πέργκολες είναι απόλυτα ανθεκτικές σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τοποθετούνται εύκολα. Είναι η απόλυτη value for money επιλογή.  

 1. Περίφραξη – προστασία

Καλό θα ήταν, τόσο για την προστασία της ιδιωτικότητάς σας, αλλά και για τη γενικότερη ασφάλεια (αντικειμένων, σπιτιού κ.λπ.) να φροντίσετε να δημιουργήσετε μια υποτυπώδη περίφραξη.

Μπορείτε να επιλέξετε περίφραξη με φυσικά υλικά, όπως μπαμπού, ξύλο ή με ψηλά φυτά.

 1. Ζαρντινιέρες και φυτά

Γεμίστε την ταράτσα σας με καλαίσθητες ζαρντινιέρες (ξύλινες, πλαστικές κ.λπ.) και βάλτε λουλούδια παντού. Τι κήπος θα ήταν αν δεν είναι γεμάτος πρασινάδα!

Αυτό, εκτός του ότι δίνει μια αίσθηση εξοχής, είναι πολύ χρήσιμο για το ίδιο το σπίτι, αφού τα φυτά απορροφούν τον ήλιο και το νερό. Φυσικά βοηθά και το περιβάλλον!

 1. Χτίσιμο BBQ ή εξωτερικού bar

Ένας τρόπος να απογειωθεί ακόμα περισσότερο η αισθητική της ταράτσας, είναι να χτίσετε είτε ένα BBQ είτε ένα εξωτερικό bar.

Θα αποκτήσετε τον ιδανικό χώρο για να περνάτε όμορφες στιγμές με τους φίλους σας! Η ανακαίνιση σπιτιού θα «αγγίξει» την κορυφή!

 1. Επιλογή ωραίων επίπλων εξωτερικού χώρου

Φυσικά, την ταράτσα πρέπει να εξοπλίσετε με τα κατάλληλα έπιπλα. Βγείτε στην αγορά και θα βρείτε μια τεράστια γκάμα από καναπέδες, μαξιλάρες, κούνιες, καρέκλες, τραπέζια κ.λπ. για όλα τα γούστα.

Επιλέξτε όμορφα έπιπλα, αλλά και ποιοτικά.

 1. Συμβουλευτείτε επαγγελματίες

Τέλος, είναι πολύ χρήσιμο να βρείτε τους κατάλληλους επαγγελματίες να σας συμβουλέψουν, να σας δώσουν ιδέες, αλλά και να αναλάβουν την υλοποίηση του έργου αυτού. Επίσης, θα σας ενημερώσουν αν κάποια από τις εργασίες που επιθυμείτε να κάνετε απαιτεί άδεια από την πολεοδομία και πιθανόν να μπορούν να την αναλάβουν για εσάς.

Η ομάδα των ειδικών θα σας γλιτώσει από πολλές δυσάρεστες εξελίξεις.

Το να ανακαινίσετε το σπίτι σας με αυτόν τον τρόπο θα σας ανανεώσει και θα σας προσφέρει πολλές στιγμές χαλάρωσης. Ταυτόχρονα, μια τέτοια ανακαίνιση θα αυξήσει και την αξία του ακινήτου σας.

5/5 (6 Reviews)