Ανακαίνιση πολυκατοικίας και διαμόρφωση κήπου

Ανακαίνιση πολυκατοικίας & διαμόρφωση κήπου

Σήμερα, παρατηρείται αύξηση της κατασκευής καινούργιων πολυκατοικιών με νέες αρχιτεκτονικές προτάσεις, δείχνοντας μια μοντέρνα πρόταση για το μέλλον. Ωστόσο, τι γίνεται με τις παλιές και υπάρχουσες; Η ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι μια σκέψη που ενδιαφέρει ακόμη περισσότερους ανθρώπους, καθώς μέσω αυτής της διαδικασίας αλλάζει και η συνολική αξία της.

Η ανακαίνιση πολυκατοικίας μπορεί να προσδώσει αξία στο εσωτερικό. Αλλά για το εξωτερικό σημείο τι γίνεται; Για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο μια πολυκατοικία χρειάζεται και ένα κήπο που μπορεί να ομορφαίνει το περιβάλλον. Τι καλύτερο για τους ενοίκους της να μπορούν να περάσουν ποιοτικό χρόνο τις ημέρες που βρίσκονται στην οικεία τους.

Παρακάτω αναφέρονται μερικά βήματα για να δημιουργήσουμε τον κατάλληλο επιθυμητό κήπο που θα αποτελεί το διαμάντι της πολυκατοικίας.

Ανακαίνιση πολυκατοικίας & Διαμόρφωση κήπου

  1. Προσδιορισμός χώρου

Όταν ξεκινάει η ανακαίνιση πολυκατοικίας θα πρέπει να υπολογιστεί και ο χώρος που θα μπει ο κήπος. Άρα, ο εργολάβος θα ενημερώσει τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας για τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις πιθανές θέσεις γύρω από το ακίνητο.

Όλα θα αλλάξουν αν υπάρχει ήδη κάποιος κήπος και απλά θα χρειαστεί μόνο η αναδιαμόρφωση ή ανανέωσή του.

  1. Καθαρισμός του εδάφους

Το σημείο που θα επιλεγεί για τον κήπο της πολυκατοικίας χρειάζεται να καθαριστεί. Σίγουρα θα υπάρχουν ξεραμένα φυτά, ζιζάνια και ίσως αποδυναμωμένα δέντρα. Με το κατάλληλο συνεργείο, το έδαφος που θα ξεκινήσουν οι εργασίες, θα «αναζωογονηθεί» και δεν θα θυμίζει τίποτα την προηγούμενη κατάσταση του κήπου.

  1. Στρώσιμο καινούργιου χώματος

Αφού γίνει πλήρης καθαρισμός του χώρου από τα ανεπιθύμητα ζιζάνια και φυτά, σειρά έχει η «υγεία» του εδάφους. Το υγιές έδαφος είναι το θεμέλιο που κάνει κάθε κήπο επιτυχημένο και τα περισσότερα φυτά έχουν τα βέλτιστα επίπεδα για να ευδοκιμήσουν. Τα κοινά προβλήματα με το έδαφος που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των φυτών.

  1. Επιλογή φυτών

Καθώς γίνεται η επιλογή φυτών για τον κήπο, πρέπει να μάθετε για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις ενός φυτού για να διασφαλιστεί ότι ανήκουν και στην σωστή τοποθεσία του χώρου. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός για την επιλογή των σωστών φυτών είναι η αντοχή τους στο κρύο. Εκτός από το κλίμα, τα φυτά έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σε ηλιακό φως και υγρασία για βέλτιστη ανάπτυξη και υγεία. Είναι ιδανικό να γίνει ομαδοποίηση φυτών με παρόμοιες ανάγκες σε ηλιακό φως και υγρασία για να τους παραχθούν οι σωστές ποσότητες ήλιου και νερού.

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα κατά την επιλογή των φυτών είναι το χρώμα τους, τόσο του φυλλώματος όσο και των λουλουδιών. Η  θεωρία χρωμάτων (ζεστών & ψυχρών) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός κατάλληλου κήπου για τον συγκεκριμένο σκοπό.

  1. Συσκευές και έπιπλα

Θα ήταν τέλειο να υπάρχει η δυνατότητα ενός κοινόχρηστου μπάρμπεκιου, όπου οι οικογένειες και μη να συναντιούνται σε ένα τέτοιο όμορφο περιβάλλον και να απολαμβάνουν μια υπέροχη ημέρα με φαγητό. Η τοποθέτηση γκαζόν μπορεί να προσφέρει την δυνατότητα για αγορά ενός αναπαυτικού καθιστικού για τις απολαυστικές κουβέντες με τον καφέ. Το γκαζόν ή συνθετικού χλοοτάπητα επιτρέπει στους μικρούς φίλους ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού χωρίς να λερωθούν από το χώμα. Και εννοείται δεν μπορεί να μην συμπεριληφθούν τα κατάλληλα φωτιστικά, ώστε να μπορούν οι ένοικοι της πολυκατοικίας να απολαμβάνουν τον κήπο και τις νυχτερινές ώρες.

Επομένως, στην ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι σημαντικό να συμπεριληφθούν στα αρχιτεκτονικά σχέδια και ο χώρος ενός μαγευτικού κήπου. Τα οφέλη που θα προσφέρει ένας καλοφτιαγμένος και προσεγμένος κήπος είναι ανεκτίμητα για όλους.

5/5 (8 Reviews)