Ανακαίνιση πολυκατοικίας για στέγαση Airbnb 4 χρήσιμα tips

Ανακαίνιση πολυκατοικίας για στέγαση Airbnb: 4 χρήσιμα tips

Με αφορμή την ανακαίνιση πολυκατοικίας που πρόκειται να πραγματοποιήσετε, αποφασίσατε πως έχει έρθει και η ώρα να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση. Και συγκεκριμένα, το δικό σας Airbnb.

Είναι, λοιπόν,  η κατάλληλη στιγμή για να αναδιαμορφώσετε και να βελτιώσετε τους χώρους του κτηρίου, ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτό που θα περίμεναν οι επισκέπτες.

Ακόμη και αν υπάρχουν άνθρωποι που νοικιάζουν ήδη κάποια από τα διαμερίσματά σας στο κτήριο, αυτό δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί. Η ανακαίνιση μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει, εφόσον οι αλλαγές θα βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία των ενοικιαστών.

Παρακάτω αναφέρουμε ορισμένα tips, τα οποία πιστεύουμε ότι θα σας φανούν χρήσιμα και θα σας δώσουν ιδέες για όσα μπορείτε να κάνετε.

Συμβουλές για ανακαίνιση πολυκατοικίας με στόχο το τέλειο Airbnb

  1. Κάντε το κτήριο προσβάσιμο

Μια πρώτη σημαντική συμβουλή και κάτι που είναι καλό να έχετε κατά νου, όπως και να έχει, σε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας, είναι το θέμα της προσβασιμότητας.

Και οι συνάνθρωποί μας, που αντιμετωπίζουν κινητικούς ή άλλους περιορισμούς, πρέπει να μπορούν να μετακινούνται αυτόνομα στην πολυκατοικία και στα διαμερίσματά τους.

Συνεπώς, πρέπει να μάθετε τους ισχύοντες κανονισμούς και να φροντίσετε το κτήριο να ανταποκρίνεται σε αυτούς.

Προσθέστε ράμπες και αναβατόρια στις σκάλες, χειρολισθήρες στον ανελκυστήρα και ό,τι άλλο απαιτείται προκειμένου να διευκολύνετε τη διαβίωση των ανθρώπων αυτών (και να εξασφαλίσετε ότι θα σας προτιμήσουν την επόμενη φορά που θα αναζητήσουν Airbnb).

  1. Δημιουργήστε όμορφους και χρήσιμους κοινόχρηστους χώρους

Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική και το ίδιο ισχύει και με τα κτήρια. Πόσο μάλλον με τα Airbnb και γενικότερα με τα ξενοδοχεία.

Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε προσοχή στο lobby της πολυκατοικίας. Φροντίστε να είναι όμορφα διακοσμημένο (επιλέξτε ένα συγκεκριμένο στυλ και εφαρμόστε το ενιαία στον χώρο), καθαρό και τακτοποιημένο.

Μερικοί χώροι, τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε με αφορμή την ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι:

Γυμναστήριο: Είναι ιδιαίτερα βολικό για τους επισκέπτες να μπορούν να ακολουθήσουν τη ρουτίνα τους ακόμα και όσο διαμένουν σε ένα Airbnb (είτε είναι σε διακοπές, είτε εργάζονται).

Φροντίστε ο χώρος να είναι αρκετά μεγάλος ώστε να χωράει τα μηχανήματα, τοποθετήστε δάπεδο γυμναστηρίου, βάψτε τους τοίχους και συμπεριλάβετε ό,τι άλλο κρίνετε πως είναι απαραίτητο για έναν τέτοιο χώρο.

Κήπος: Οι επισκέπτες σίγουρα δεν θα θέλουν να μένουν κλεισμένοι συνεχώς στα διαμερίσματά τους. Ένας όμορφος εξωτερικός χώρος, με πολλά φυτά, τα κατάλληλα έπιπλα κήπου και κατασκευές όπως πέργκολες ή σιντριβάνια, σίγουρα είναι η τέλεια εναλλακτική.

Πλυσταριό: Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι στις διακοπές ή στα επαγγελματικά ταξίδια είναι το θέμα των άπλυτων ρούχων.

Αν οι επισκέπτες σας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την μπουγάδα τους στο Airbnb, αυτό σίγουρα θα τους εξυπηρετήσει πολύ και θα δώσει στον χώρο σας πολλούς πόντους.

  1. Φτιάξτε την ομάδα σας

 Είναι προφανές πως για να πετύχει η επιχειρηματική σας κίνηση, πρέπει να έχετε και τους κατάλληλους συνεργάτες. Συγκεντρώστε, λοιπόν, μια ομάδα ανθρώπων που θα σας βοηθήσει σε κάθε βήμα.

Από τους ειδικούς που θα συνδράμουν συνολικά στην ανακαίνιση πολυκατοικίας, μέχρι τους ανθρώπους που πρόκειται να την καθαρίζουν.

Βρείτε από νωρίς ποιοι θα είναι οι μόνιμοι συνεργάτες σας και οι άνθρωποι τους οποίους θα μπορείτε να εμπιστευθείτε.

  1. Καταχωρήστε το Airbnb σας στο διαδίκτυο

Η καταχώρηση που θα κάνετε για το Airbnb πρέπει να είναι αναλυτική και περιγραφική.

Είναι κομβικής σημασίας να εξηγήσετε στους πιθανούς πελάτες σας ακριβώς ποιες θα είναι οι παροχές που θα έχουν, αν έρθουν να μείνουν στο κτήριό σας.

Πληροφορίες όπως η έλλειψη ανελκυστήρα, για παράδειγμα, είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνονται, ώστε να προλάβετε την όποια δυσαρέσκεια και τις αρνητικές κριτικές.

Extra tip: Αναφερθήκαμε παραπάνω στην ομάδα που μπορείτε να δημιουργήσετε.

Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να συμπεριλάβετε σε αυτήν και έναν έμπειρο φωτογράφο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να αναδείξετε με τον σωστό τρόπο το κτήριο και τα διαμερίσματα στην καταχώρηση που θα κάνετε.

Δείτε την ανακαίνιση ως την τέλεια ευκαιρία για να αναβαθμίσετε συνολικά την πολυκατοικία. Οι ένοικοί σας σίγουρα θα σας ευγνωμονούν, όπως και να έχει.

5/5 (7 Reviews)