Κατασκευή σπιτιού με έναν ή δύο ορόφους; Ιδού η απορία

Κατασκευή σπιτιού με έναν ή δύο ορόφους; Ιδού η απορία

Μια κατασκευή σπιτιού συνοδεύεται από πολλά ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν σχετικά νωρίς κατά τη διαδικασία.

Αν φαντάζεστε εδώ και πολύ καιρό πώς θα είναι το σπίτι των ονείρων σας, σίγουρα κάποια από αυτά σας έχουν απασχολήσει ήδη αρκετά.

Κομβικό ερώτημα είναι το αν το νέο σας σπίτι είναι καλύτερο να έχει έναν ή δύο ορόφους. Ουσιαστικά, το θέμα είναι τι είναι καλύτερο για εσάς και τι προτιμάτε.

Εδώ θα δούμε μερικά θετικά και μερικά αρνητικά στοιχεία και για τις δύο αυτές περιπτώσεις.

Κατασκευή σπιτιού με έναν όροφο

Τα θετικά

  1. Περισσότερος χώρος

Οι σκάλες πιάνουν χώρο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη σε μια κατασκευή σπιτιού. Ένα μονώροφο σπίτι σας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε κάθε τετραγωνικό μέτρο του.

Ειδικά αν έχει open plan διαρρύθμιση, φαίνεται ακόμα πιο ευρύχωρο, εφόσον δεν υπάρχουν και διάδρομοι.

  1. Η συντήρησή του είναι εύκολη

Σε σύγκριση με ένα πολυώροφο σπίτι, ένα μονώροφο δεν απαιτεί υπερ-προσπάθεια για να παραμείνει καθαρό και τακτοποιημένο. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πως δεν θα χρειάζεται να ανεβοκατεβάζετε την ηλεκτρική σκούπα στα σκαλιά, ούτε να κουβαλάτε την μπουγάδα.

  1. Είναι ασφαλές

Αρκετά ατυχήματα συμβαίνουν στις σκάλες. Τα μικρά παιδιά είναι απρόσεκτα και το να χρησιμοποιούν τη σκάλα είναι πιο επικίνδυνο για εκείνα.

Φυσικά, αν υπάρχουν ηλικιωμένοι στην οικογένειά σας, οι σκάλες θα είναι σοβαρό εμπόδιο για εκείνους και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ενσωματώσετε αναβατόριο σε ένα πολυώροφο σπίτι.

Τα αρνητικά

  1. Περιορισμένος εξωτερικός χώρος

Εφόσον το σπίτι δεν εκτείνεται προς τα πάνω, θα πρέπει να επεκταθεί οριζόντια.

Έτσι, αν δεν έχετε φροντίσει να αγοράσετε ένα αρκετά μεγάλο κτήμα, το πιο πιθανό είναι ότι θα έχετε περιορισμένο χώρο για μια αυλή, έναν κήπο, ένα πάρκινγκ ή ό,τι άλλο θα θέλατε να υπάρχει έξω και γύρω από το σπίτι σας.

  1. Λιγότερη ιδιωτικότητα

Όταν τα παράθυρα του σπιτιού βρίσκονται στο ύψος του δρόμου, οι περαστικοί μπορούν πολύ εύκολα να δουν το εσωτερικό του σπιτιού.

Αν σας ενοχλεί το να πρέπει να έχετε καθημερινά τις κουρτίνες κλειστές ή τα παντζούρια χαμηλωμένα, τότε η ιδιωτικότητα είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την κατασκευή σπιτιού.

Κατασκευή σπιτιού με δύο ορόφους

Τα θετικά

  1. Περισσότερη ιδιωτικότητα

Στην περίπτωση ενός διώροφου σπιτιού, η ιδιωτικότητα δεν αποτελεί πρόβλημα. Είναι πολύ πιο εύκολο να διαχωρίσετε όσα αντικείμενα ή δωμάτια συνολικά θα θέλατε να παραμείνουν ιδιωτικά, από όσα χαίρεστε να μοιράζεστε με τους καλεσμένους σας.

  1. Καλύτερη θέα

Ανάλογα και με το πού θα επιλέξετε να χτίσετε το σπίτι των ονείρων σας, ένας δεύτερος όροφος σας προσφέρει καλύτερη θέα.

Ειδικά αν το σπίτι σας βλέπει τη θάλασσα, έχετε μια υπέροχη ευκαιρία να φτιάξετε μια βεράντα, στην οποία θα απολαμβάνετε ήσυχα απογεύματα με τους αγαπημένους σας.

  1. Περισσότερες ευκαιρίες για διακόσμηση

Με ένα διώροφο σπίτι έχετε περισσότερες ευκαιρίες για μια καλύτερη διακόσμηση, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Εκτός του ότι μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά στυλ για τους δύο διαφορετικούς ορόφους, μπορείτε να ενσωματώσετε φεγγίτες, καμάρες και ό,τι άλλο νιώθετε πως θα ταίριαζε.

Τα αρνητικά

  1. Απαιτείται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί

Αν θέλετε η κατασκευή σπιτιού να διαρκέσει το μικρότερο εφικτό χρονικό διάστημα, τότε ίσως ένα διώροφο σπίτι να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Υπάρχουν περισσότερα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την κατασκευή του, η οποία συνολικά απαιτεί περισσότερο χρόνο.

  1. Περισσότερη φασαρία

Αν δεν σκοπεύετε να ηχομονώσετε το διώροφο σπίτι, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για αρκετή φασαρία. Η ύπαρξη δύο ορόφων εγγυάται ότι θα υπάρχει δραστηριότητα και στους δύο.

Αν, λοιπόν, το δωμάτιό σας ή το γραφείο σας βρίσκεται στο λάθος σημείο, θα ακούτε τα βήματα και τις συνομιλίες των άλλων συνεχώς.

Σκεφτείτε τις ανάγκες σας. Αυτός είναι ο μόνος σίγουρος οδηγός για να κάνετε τη σωστή επιλογή για εσάς.

5/5 (7 Reviews)