Ανακαίνιση σπιτιού Εκσυγχρονίζοντας το παλιό μας σπίτι

Ανακαίνιση σπιτιού: Εκσυγχρονίζοντας το παλιό μας σπίτι

Αν το σπίτι σας είναι παλιό, με παραδοσιακή διαρρύθμιση (χωρισμένα δωμάτια), παλιά υδραυλικά, παλιά πατώματα και απαρχαιωμένες πόρτες και παράθυρα, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα για μια ανακαίνιση σπιτιού.

Εδώ θα αναφερθούμε κυρίως στο αισθητικό κομμάτι, το οποίο θα βελτιωθεί σημαντικά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε και το ζήτημα της ασφάλειας, ειδικά αν μένετε σε ένα σπίτι που χτίστηκε πολλά χρόνια πριν.

Μια ανακαίνιση σπιτιού είναι η καλύτερη ευκαιρία για να εκσυγχρονίσετε τους χώρους σας και να τους κάνετε πιο μοντέρνους, ώστε να ανταποκρίνονται και στη μόδα.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικές ιδέες σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε:

Ανακαίνιση σπιτιού: Πώς θα εκσυγχρονίσετε τους χώρους

  1. Open plan

Πολύ σύγχρονο και μια λύση που προτιμούν πολλοί, το open plan είναι ένας τέλειος τρόπος για να ανανεώσετε αποτελεσματικά το σπίτι.

Όταν τα δωμάτια δεν διαχωρίζονται από τοίχους, δημιουργείται περισσότερος χώρος, διαχέεται περισσότερο φως στο σπίτι και υπάρχει καλύτερη και περισσότερη επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν σε αυτό.

Επειδή, όμως, σε μια ανακαίνιση σπιτιού το γκρέμισμα ενός τοίχου είναι μια μεγάλη απόφαση (και τίθεται και το ερώτημα του αν είναι ασφαλές), είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτείτε τους ειδικούς, που μπορούν να σας συμβουλεύσουν κατάλληλα επ’ αυτού.

  1. Κάντε το σπίτι σας «έξυπνο»

Τι πιο σύγχρονο από τις έξυπνες συσκευές; Δώστε ζωή στο σπίτι σας, ενσωματώνοντας αυτοματοποιημένα συστήματα και συσκευές που συνδέονται με το κινητό σας.

Έτσι, θα μπορείτε να διαχειρίζεστε τα πάντα από απόσταση και θα νιώθετε και μεγαλύτερη ασφάλεια, έχοντας τον έλεγχο στο χέρι σας.

  1. Ανανεώστε τις πόρτες και τα παράθυρα

Ειδικά αν οι πόρτες είναι ξύλινες και τα παράθυρα έχουν επίσης ξύλινα κουφώματα και παντζούρια, είναι σίγουρα μια καλή στιγμή να σκεφτείτε να τα αλλάξετε.

Πέραν του ότι οι πόρτες αλουμινίου φαίνονται πιο μοντέρνες, είναι παράλληλα και πιο ασφαλείς. Το ίδιο ισχύει και για τα παράθυρα.

  1. Χρησιμοποιήστε πολύ το γυαλί

Το γυαλί είναι κομβικό στοιχείο σε έναν μοντέρνο σχεδιασμό. Είτε πρόκειται για τις επιφάνειες, είτε για τα διαχωριστικά, είτε ακόμη και για τα διακοσμητικά ενός χώρου, το γυαλί είναι η πιο σίγουρη επιλογή για να εκσυγχρονίσετε το σπίτι.

Το φως αντανακλάται στις γυάλινες επιφάνειες, οι οποίες δημιουργούν την αίσθηση (ειδικά όταν πρόκειται για διαχωριστικά) ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

  1. Αφήστε τις μοκέτες και επιλέξτε ξύλο

Μπορεί οι μοκέτες να είναι ζεστές και μαλακές, αλλά μην ξεχνάτε πως είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν και ξεφτίζουν με τον καιρό.

Τα ξύλινα πατώματα είναι και πιο μοντέρνα και καθαρίζονται πιο εύκολα και είναι πιο ανθεκτικά. Το χρώμα που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του χώρου σας και από την υπόλοιπη διακόσμηση.

Οι πιο σκοτεινές αποχρώσεις δίνουν μια πιο ρουστίκ αίσθηση, ενώ οι πιο ανοιχτές κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος και πιο φωτεινός.

  1. Ανανεώστε τους τοίχους

Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να εκσυγχρονίσετε ένα παλιό σπίτι από το να ανανεώσετε τους τοίχους του. Ένα καλό βάψιμο επιβάλλεται, αλλά να έχετε στο μυαλό σας και την ιδέα του να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία.

Ναι, μπορεί η ταπετσαρία να ακούγεται πιο «παραδοσιακή», αλλά σήμερα υπάρχουν αμέτρητα σχέδια που μπορούν να συμβάλλουν πολύ θετικά στη συνολική αισθητική του χώρου.

Επιλέξτε έναν τοίχο για να γίνει statement wall και χρησιμοποιήστε το σχέδιο που ταιριάζει καλύτερα στο αποτέλεσμα που έχετε στο μυαλό σας!

  1. Αλλάξτε τις βρύσες και τα πόμολα

Και αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ανανεώσετε τους χώρους. Μπορεί να μην χρειάζεται να αλλάξετε εντελώς τον νεροχύτη ή την ντουζιέρα σας, αλλά το να αντικαταστήσετε τις παλιές βρύσες με νέες, πιο γωνιώδεις, για παράδειγμα, να είναι αρκετό.

Το ίδιο ισχύει και για τις πόρτες, στις οποίες η αλλαγή του πόμολου μπορεί αμέσως να τους δώσει άλλον αέρα.

Σκεφτείτε, λοιπόν, τις παραπάνω επιλογές κατά την ανακαίνιση σπιτιού, που προετοιμάζεστε να κάνετε. Ακόμη και οι πιο μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

5/5 (7 Reviews)