Ανακαίνιση σπιτιού και επιδιώρθωση αποχέτευσης

Ανακαίνιση σπιτιού & επισκευή των σωλήνων αποχέτευσης

Ετοιμάζεστε για μια ανακαίνιση σπιτιού, αλλά το κύριο πρόβλημά σας είναι οι σωλήνες της αποχέτευσης; Υπάρχουν πλέον σύγχρονες μέθοδοι να διαχειριστείτε το πρόβλημα που δεν περιλαμβάνουν καθόλου σκάψιμο, και είναι πιο αποτελεσματικές από τις παραδοσιακές λύσεις. Μια σπασμένη γραμμή αποχέτευσης είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλετε να αγνοήσετε, καθώς υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να παρατηρήσετε ζημιές στο σπίτι, αλλά και προβλήματα υγείας.

Η γραμμή αποχέτευσης είναι ο σωλήνας που μεταφέρει τα λύματα από το σπίτι σας, στο αποχετευτικό σύστημα. Υπάρχουν διάφορα σημάδια τα οποία σας προειδοποιούν για την πιθανή ζημιά, αν και τα υδραυλικά προβλήματα είναι δυσκολότερο να εντοπιστούν έγκαιρα, σε σχέση με άλλα πιο εξωτερικά ζητήματα.

Πώς θα καταλάβετε πως υπάρχει πρόβλημα

Το να αντιληφθείτε ένα εσωτερικό πρόβλημα στις σωληνώσεις δεν είναι εύκολο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια, τα οποία προδίδουν κάποια δυσλειτουργία. Αυτά είναι συνήθως τα εξής:

  1. Αργή αποστράγγιση. Μία αργή αποστράγγιση των υδάτων συνήθως σημαίνει πως χρειάζεστε μια απλή απόφραξη. Όμως αν βλέπετε πως σε πολλά σημεία του σπιτιού το νερό ή τα λύματα δεν στραγγίζουν με την ταχύτητα που θα έπρεπε, τότε ίσως υπάρχει μεγαλύτερο υδραυλικό πρόβλημα, που το πιο πιθανό είναι να σχετίζεται με το σύστημα αποχέτευσης.
  2. Άσχημη οσμή. Αν έχει σπάσει κάποιο σημείο στην σωλήνα αποχέτευσης, τότε πολύ πιθανό να το καταλάβετε μόνο από την μυρωδιά. Όπως φαντάζεστε, μια πολύ αντιπαθητική και ενοχλητική μυρωδιά μπορεί να αναδυθεί από τα σιφώνια, η οποία μάλιστα μπορεί να εισχωρήσει και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Τα σιφώνια κανονικά δεν πρέπει να αναδύουν καμία οσμή, και έτσι αν έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο στο δικό σας σπίτι, πρέπει οπωσδήποτε να το κοιτάξετε.
  3. Μούχλα. Η μούχλα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, και κατά την ανακαίνιση σπιτιού είναι ένα ζήτημα που οφείλετε να διευθετήσετε διότι έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, όπως προβλήματα στο αναπνευστικό και αλλεργίες. Ένας από τους λόγους που μπορεί να εμφανιστεί η μούχλα, ειδικά στα υπόγεια, είναι τα λιμνάζοντα νερά λόγω σπασμένης γραμμής αποχέτευσης.
  4. Ζωύφια. Η αυξημένη κινητικότητα σε ζωύφια μπορεί να είναι σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά με την αποχέτευση. Τρωκτικά, αλλά και έντομα, θεωρούν τις σπασμένες σωληνώσεις και τα λιμνάζοντα νερά το τέλειο μέρος αναπαραγωγής. Πέρα από τυχόν απολύμανση στην ανακαίνιση σπιτιού, καλό είναι να διευθετηθούν τα προβλήματα ριζικά, από την πηγή.

Ανακαίνιση σπιτιού & διόρθωση αποχέτευσης

Πλέον έχουμε την δυνατότητα να αποκαταστήσουμε τις βλάβες στις σωληνώσεις χωρίς να χρειαστεί να σκάψουμε. Με το πέρασμα των χρόνων, αλλά και με τις αλλαγές στην θερμοκρασία, οι σωλήνες διαβρώνονται, και αυτό είναι λογικό. Οι περισσότεροι, φοβόμαστε για το χειρότερο, πως θα χρειαστεί να αρχίσουμε να σκάβουμε στα τυφλά, μέχρι να πετύχουμε την ζημιά.

Αυτό είναι πολύ ξεπερασμένο. Οι σύγχρονες μέθοδοι περιλαμβάνουν εξοπλισμό με κάμερα, που εισχωρεί στους σωλήνες και πραγματοποιείται ανάλυση της κατάστασης. Στην συνέχεια γίνεται αξιολόγηση, και βρίσκουμε τον κατάλληλο τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Μια ανακαίνιση σπιτιού, και συγκεκριμένα η επισκευή των εκκρεμοτήτων, χωρίς να δημιουργηθεί χάος, είναι πιθανή.

Τα βήματα που ακολουθούνται για την επισκευή είναι η πλύση του σωλήνα με νερό για να αφαιρεθούν λάσπες, άλατα και άλλα σκουπίδια, και στη συνέχεια εισχώρηση ρητίνης, η οποία στεγνώνει, παίρνει την μορφή του σωλήνα και σφραγίζει την ζημιά.

Στην ανακαίνιση σπιτιού, πρέπει να μεριμνήσετε για την επισκευή τυχών εκκρεμοτήτων. Μια βλάβη στις σωλήνες αποχέτευσης, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στην υγεία, αλλά και σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον γεμάτο μούχλα και ζωύφια. Τα πιο σύγχρονα εργαλεία, βοηθάνε να γίνει αποκατάσταση γρήγορα, εύκολα, με ακρίβεια, και πάνω από όλα, χωρίς να χαλάσει ολόκληρο το σπίτι κατά την διάρκεια.

Αν έχετε υποψίες πως η αποχέτευση δεν λειτουργεί άριστα στο σπίτι σας, δεν έχετε παρά να κλείσετε ένα ραντεβού με ειδικούς που θα σας καθοδηγήσουν και θα διαγνώσουν την σοβαρότητα της κατάστασης.

5/5 (7 Reviews)