Ανακαίνιση σπιτιού για ενοικίαση 5 λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις

Ανακαίνιση σπιτιού για ενοικίαση: 5 λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις

Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να ενοικιάζεις την ιδιοκτησία σου, είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί και μία ανακαίνιση σπιτιού. Μπορεί να προσανατολίζεσαι στην επισκευή ορατών φθορών και στην ανανέωση παλαιότερων επίπλων, αλλά υπάρχουν και ορισμένες μικρότερες λεπτομέρειες, οι οποίες μπορούν να κάνουν το σπίτι σου πολύ πιο ελκυστικό και να ανεβάσουν την αξία του.

Τι να προσέξεις σε μία ανακαίνιση σπιτιού για ενοικίαση;

  1. Φωτισμός

Απόφυγε τον χαμηλό φωτισμό στα κύρια φώτα του σπιτιού, και προσπάθησε να προσθέσεις φως όπου αισθάνεσαι ότι χρειάζεται.

Ένας καλά φωτισμένος χώρος μπορεί να επιτευχθεί κατά την ανακαίνιση σπιτιού, και είναι δυνατόν να μεταμορφώσει εντελώς το σπίτι, αναδεικνύοντας περισσότερο τα δυνατά του σημεία.

Αντίστοιχα, μπορείς να προσθέσεις και καθρέφτες, οι οποίοι αντανακλούν το φως, για να δώσουν την αίσθηση της ευρυχωρίας.

Επιπλέον, ένας φωτεινός χώρος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ζεστό καλωσόρισμα, κάτι που μπορεί να κάνει τους ενδιαφερόμενους να φανταστούν το σπίτι αυτό σαν το δικό τους σπιτικό.

  1. Οροφές

Σε πολλά σπίτια, ιδίως παλαιότερης κατασκευής, βλέπουμε ταβάνια τα οποία είναι βαμμένα με πολύ ξεπερασμένες τεχνοτροπίες, όπως αυτή του ποπκορν, αλλά και οροφές οι οποίες δεν έχουν βαφτεί ποτέ.

Μία τέτοια λεπτομέρεια μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά, γιατί, όπως και οι τοίχοι, οι καλοβαμμένες οροφές έχουν τη δύναμη να κάνουν ένα χώρο να φαντάζει ανανεωμένος και προσεγμένος, κάτι που φυσικά πλαισιώνεται από το συνεργείο που αναλαμβάνει την ανακαίνιση σπιτιού.

  1. Επιφάνειες που καθαρίζονται εύκολα

Τα παλαιότερα σπίτια συνηθιζόταν να κατοικούνται από οικογένειες στις οποίες ένα, τουλάχιστον, μέλος δεν εργαζόταν συμβατικά, αλλά παρέμενε στο σπίτι για να το φροντίζει.

Αυτό οδήγησε σε εγκαταστάσεις δαπέδων και επιφανειών οι οποίες είχαν υψηλή αισθητική αξία, αλλά καθαρίζονταν πολύ δύσκολα, όπως για παράδειγμα το παρκέ ή οι ξύλινοι πάγκοι στην κουζίνα.

Ένας ενοικιαστής πραγματικά θα εκτιμήσει και πιθανώς θα αποτιμήσει υψηλότερα ένα σπίτι το οποίο φαίνεται ότι καθαρίζεται εύκολα και γρήγορα, κάτι που οι ρυθμοί της σημερινής ζωής σχεδόν απαιτούν.

Όταν κάνεις, λοιπόν, μία ανακαίνιση σπιτιού, έχεις και τη δυνατότητα να αντικαταστήσεις, να επισκευάσεις ή να ανανεώσεις με επαγγελματικό τρόπο τα πατώματα και τις επιφάνειες.

Εργασίες όπως το γυάλισμα των μαρμάρων ή η αλλαγή του παρκέ σε laminate είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε πολύ σύντομη απόσβεση, αφού αυξάνουν την αξία του ενοικίου.

  1. Πόρτες & Πόμολα

Η εγκατάσταση πόρτας ασφαλείας αποτελεί πλέον το «χρυσό standard» στην ανακαίνιση σπιτιού, και θεωρείται ένα δεδομένο χαρακτηριστικό από πάσης φύσεως ενοικιαστές, διότι ανταποκρίνεται στο ύψιστο αγαθό της προστασίας.

Όμως, και οι εσωτερικές πόρτες δεν πρέπει να παραμελούνται. Είναι, άλλωστε, επιρρεπείς σε φθορές, εκδορές και φουσκώματα εξ αιτίας της υγρασίας, ενώ επιπλέον είναι από τις λεπτομέρειες εκείνες που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην αίσθηση που αφήνει ένα σπίτι.

Ακόμα πιο συγκεκριμένα, τα πόμολα είναι άλλο ένα στοιχείο του σπιτιού που μπορεί να προσθέσει ένα κομμάτι στο παζλ της επιτυχούς και ικανοποιητικής ενοικίασης. Με τις επιλογές να είναι πολλές, αυτό το μικρό αλλά σημαντικό διακοσμητικό στοιχείο μπορεί να προσδώσει διαφορετικά στυλ στο σπίτι.

Επιλέγοντας μεταξύ πόμολων με πολυτελή, funky, βιομηχανικό ή κλασικό χαρακτήρα μπορείς, μάλιστα, να γλιτώσεις την αντικατάσταση μιας πόρτας, και απλά να την επισκευάσεις όσο θα πραγματοποιείται η ανακαίνιση σπιτιού.

  1. Σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές

Ακόμα και αν δεν έχεις έναν μεγάλο προϋπολογισμό να διαθέσεις, το να τοποθετήσεις μοντέρνες μικρές συσκευές όπου χρειάζεται, μπορεί να δώσει την αίσθηση ενός πολύ σύγχρονου σπιτιού.

Για παράδειγμα, μία μηχανή για καφέ τελευταίας τεχνολογίας ή ένας μικρός αφυγραντήρας δείχνουν ότι έχεις προνοήσει για την άνεση των ενοικιαστών.

Επιπλέον, έχεις πάντα τη δυνατότητα να επισκευάσεις τις ήδη υπάρχουσες συσκευές του σπιτιού, και να προχωρήσεις σε επαγγελματικό καθαρισμό!

Η αγορά αυτή την περίοδο βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο ευνοεί τον ιδιοκτήτη. Έχοντας τη δυνατότητα να προσελκύσεις εσύ το κοινό σου, είναι σημαντικό να στοχεύσεις σε ενοικιαστές υψηλής ποιότητας, που θα συμπεριφερθούν στο σπίτι με σεβασμό, σαν να ήταν δικό τους.

Δεν μπορώ, λοιπόν, παρά να τονίσω πόσο χρήσιμη θα σου φανεί στ’αλήθεια η ανακαίνιση σπιτιού. Είναι η κατάλληλη στιγμή!

5/5 (8 Reviews)