Ανακαίνιση σπιτιού Οι εργασίες που θα σας αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος στο ενοίκιο

Ανακαίνιση σπιτιού: Οι εργασίες που θα σας αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος στο ενοίκιο

Είτε έληξε το συμβόλαιο το προηγούμενου ενοικιαστή, είτε βγάζετε για πρώτη φόρα ένα ακίνητο για ενοικίαση, σύντομα θα βρεθείτε μπροστά από μια άχαρη φάση. Τη ριζική ανακαίνιση σπιτιού. Ειδικά στην περίπτωση που το ακίνητο που θέλετε να παραχωρήσετε για ενοικίαση είναι χτισμένο πολλές δεκαετίες πίσω, χρειάζεται μεταμόρφωση. Γιατί πώς θα ανταγωνιστείτε άλλα σπίτια που χαρακτηρίζονται έως και smart;

Ας δούμε κάποιες εργασίες που θα σας δώσουν το πλεονέκτημα να διεκδικήσετε στην αγορά υψηλότερο ενοίκιο.

  1. Βάψιμο τοίχων

Η ανακαίνιση σπιτιού ανανεώνει την εικόνα ενός ακινήτου ολοκληρωτικά. Και τι πιο ανανεωτικό από τις εργασίες ελαιοχρωματισμού, που δίνουν νέο αέρα με λίγες πινελιές; Ένα σπίτι που έχει καιρό να βαφτεί, είναι λογικό να έχει στους τοίχους του φθορές όπως γδαρσίματα και αποχρωματισμούς. Η σημαντικότερη «ζημιά» που διορθώνει ένας ελαιοχρωματιστής, όμως, είναι τα σημάδια από υγρασία. Η ομάδα που θα αναλάβει τη ριζική ανακαίνιση σπιτιού, θα εντοπίσει την πηγή της υγρασίας και θα την κάνει παρελθόν. Ο ελαιοχρωματιστής αυτό που θα κάνει είναι να σβήσει κάθε ίχνος αυτού του παρελθόντος.

  1. Αναβάθμιση δαπέδου

Έναν ακόμη εχθρό που έχει η υγρασία είναι το δάπεδο. Το ξύλινο πάτωμα που είναι άψογο εμφανισιακά εκπέμπει ζεστασιά και θαλπωρή. Όμως, αν είναι φθαρμένο, κάθε άλλο παρά φιλόξενο δείχνει. Ένα πάτωμα που τρίζει ή έχει ξεθωριασμένη λάμψη είναι μείον στην αρχική τιμή του ενοικίου που θα θέσετε. Ο παρκετοποιός που θα αναλάβει κατά την ανακαίνιση σπιτιού την επιδιόρθωση ή τη συνολική αλλαγή του πατώματος, θα σας ενημερώσει ακριβώς για όλες τις εργασίες που θα χρειαστούν.

Εσείς, αυτό που έχετε να επιλέξετε είναι το μοτίβο του πατώματος (αν το αντικαταστήσετε πλήρως), και την όψη του (ματ ή γυαλιστερό). Η εταιρεία που θα αναλάβει την ανακαίνιση σπιτιού, είναι αυτή που θα σας πει τη σειρά με την οποία θα γίνουν όλες οι εργασίες.

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων

Δείτε και στις ηλεκτρονικές αγγελίες ακινήτων: Υπάρχει ξεχωριστό φίλτρο για τα ακίνητα με ξύλινα κουφώματα και κουφώματα αλουμινίου. Μια ανακαίνιση σπιτιού για ένα ακίνητο που θα νοικιαστεί, πρέπει όχι μόνο να αναβαθμίσει αισθητικά το σπίτι, αλλά και ενεργειακά. Βλέπετε και από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» ότι η ενεργειακή αναβάθμιση είναι must για κάθε σπίτι. Η παράλειψη αντικατάστασης ξύλινων κουφωμάτων καθιστά το σπίτι σας μη ανταγωνιστικό στην αγορά των ακινήτων.

  1. Ανακαίνιση μπάνιου

Η συνολική εικόνα ενός σπιτιού είναι ικανή να χαλάσει από ένα παλιό, πολυκαιρισμένο μπάνιο. Σε μια ολοκληρωτική ανακαίνιση σπιτιού, το μπάνιο αποτελεί σημείο κλειδί. Σε ένα σαλόνι μπορείς να «κλέψεις» με μια απλή ανανέωση επίπλων, όμως, η εικόνα ενός μπάνιου εξαρτάται ξεκάθαρα από την πραγματική κατάστασή του.

Για αυτόν τον λόγο, η ανακαίνιση μπάνιο αποτελεί μια από τις πιο απαιτητικές εργασίες. Όμως, το αποτέλεσμά της θα σας αποφέρει ένα μη αμελητέο μηνιαίο κέρδος. Η αναβάθμιση μιας παλιού τύπου ντουζιέρας σε μια νέα, σύγχρονη μπανιέρα, σας δίνει πολλούς «πόντους» στον ανταγωνισμό της αγοράς ακινήτων.

  1. Smart home transformation κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Ακόμα κι αν δεν γνώριζες μέχρι πρόσφατα τι αποτελεί ένα smart home, το έμαθες με το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Μπορεί να μην ήταν τότε προτεραιότητά σου, όμως η ανακαίνιση σπιτιού που θα κάνεις τώρα θα πάει πολλά επίπεδα παραπάνω με αυτό. Η ομάδα που θα αναλάβει την ανακαίνιση του ακινήτου σου, θα σε συμβουλεύσει κατάλληλα για το τι χρειάζεσαι.

Πέρα από την ψυχαγωγία του ενοίκου, ένα smart home στοχεύει και στην ασφάλεια του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επωφεληθείς μόνο χρηματικά, αλλά και από άποψη ασφάλειας. Επίσης, και μόνο ο όρος “smart”, αναβαθμίζει στον υπέρτατο βαθμό τη μελλοντική αγγελία σας.

Μια και το πεδίο της αγοράς ακινήτων είναι ρευστό, δεν ξέρεις ποτέ πόσο θα διαρκέσει η διαμονή του επόμενου ενοίκου. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να έχεις προετοιμαστεί κι εξοπλιστεί, με μια ανακαίνιση σπιτιού που θα σε βγάζει εκτός συναγωνισμού.

5/5 (2 Reviews)