Φάκελος Υπνοδωμάτιο Η ανακαίνιση σπιτιού έχει πρωταγωνιστή

Φάκελος Υπνοδωμάτιο: Η ανακαίνιση σπιτιού έχει πρωταγωνιστή

Η βιτρίνα ενός σπιτιού μπορεί να είναι το σαλόνι του, όμως, σπίτι μας αισθανόμαστε τον χώρο που περικλείει το κρεβάτι μας. Αυτός δεν είναι άλλος από αυτόν του υπνοδωματίου μας. Όταν θέλουμε η ανακαίνιση σπιτιού να θεωρηθεί «ριζική», τότε σίγουρα πρέπει να εντάξουμε το υπνοδωμάτιο στα πλάνα μας.

Από πού μπορούμε να ξεκινήσουμε και πώς μπορούμε να κάνουμε μια αλλαγή που ναι μεν θα ανανεώσει τον χώρο μας, αλλά παράλληλα θα μας δώσει την εργονομία που έχουμε τόσο ανάγκη; Η ανακαίνιση σπιτιού, ειδικά όταν αφορά το υπνοδωμάτιο, πρέπει να γίνει όσο πιο οργανωμένα και συνειδητά γίνεται.

Ας δούμε, λοιπόν, κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε κατά την ανανέωση του υπνοδωματίου, του πρωταγωνιστή σε μια ανακαίνιση σπιτιού.

  1. It’s all about inspo

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά και σίγουρα δεν υπάρχει θέληση για ανανέωση χωρίς να έχουμε ήδη κάτι κατά νου. Στην περίπτωση, όμως, που νιώθουμε ότι έχουμε «ξεμείνει» από ιδέες, βοηθός μας είναι το internet.

Για την καλύτερη δυνατή έμπνευση πριν ξεκινήσουμε με την ανακαίνιση σπιτιού, ιδανικός οδηγός μας μπορεί να γίνει μια πλατφόρμα όπως το Pinterest. Εκεί, μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις εικόνες που μας κάνουν εντύπωση και μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για το νέο μας υπνοδωμάτιο.

Αν είμαστε στην αναζήτηση ενός προσωπικού στυλ, λογαριασμοί σε social media μπορούν να μας καθοδηγήσουν κατάλληλα. Ειδικά στο Instagram που ειδικεύονται στο interior design. Αν η ανακαίνιση σπιτιού γίνεται με τη βοήθεια επαγγελματιών, σίγουρα οι ενδεικτικές εικόνες θα λειτουργήσουν ως reference. Έχοντας αυτές ως οδηγό, δεν θα ξεφύγουμε και πολύ.

  1. Κάνουμε τη σωστή έρευνα για το συνεργείο που θα αναλάβει τις εργασίες ανακαίνισης

Ωραία η έμπνευση και ωραίες οι εικόνες που μαζέψαμε από το Pinterest, όμως, πώς μπορούμε να τις μεταφέρουμε και στην πραγματικότητα; Η ανακαίνιση σπιτιού, σε όποιο δωμάτιο κι αν εστιάζεται, θα πρέπει να έχει την υπογραφή ενός συνεργείου, ειδικού στις ανακαινίσεις χώρων. Το συνεργείο που θα αναζητήσουμε, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, πρέπει να προσφέρει και ιδέες εκεί που χρειάζεται. Για παράδειγμα, μπορεί το συνεργείο να μας προτείνει τη δημιουργία μιας εντοιχισμένης ντουλάπας, ώστε να εξοικονομήσουμε χώρο και χρήματα από την αγορά ενός νέου επίπλου.

Η ευελιξία και ο επαγγελματισμός είναι αυτό που ψάχνουμε από το συνεργείο που θα αναλάβει την ανακαίνιση σπιτιού. Μην ξεχνάτε, ότι η ομάδα που θα αναλάβει τις εργασίες ανακαίνισης είναι μια ομάδα που θα μπαινοβγαίνει στο σπίτι μας για ένα διάστημα. Αυτό σημαίνει πως ψάχνουμε, πέρα από την κατάρτιση, τη συνέπεια και την ευγένεια στην ομάδα αυτή.

  1. Όχι εκπτώσεις στην ποιότητα

Ένας πειρασμός στον οποίο κάνουν πολλοί το λάθος να πέσουν, λαμβάνει χώρα λίγο μετά τον καθορισμό του budget για την ανακαίνιση σπιτιού. Τι συμβαίνει τότε; Στην προσπάθειά τους να «χωρέσουν» όσο το δυνατόν περισσότερες εργασίες, πολλοί ψάχνουν την οικονομικότερη λύση. Το κακό είναι ότι παραβλέπουν την ανταπόκριση με όρους ποιότητας. Ακόμα κι αν πρόκειται να ανακαινίσουμε μόνο τον χώρο του υπνοδωματίου, «τσιγκουνιές» στην ανακαίνιση σπιτιού δεν χωράνε.

Ένα έμπειρο συνεργείο θα μας προτείνει όλες τις βασικές εργασίες ανακαίνισης που χρειάζεται να κάνουμε, όπως και τις extra που θα αναβαθμίσουν τον χώρο μας. Δύσκολα ένας μεμονωμένος επαγγελματίας μπορεί να προσφέρει τέτοιο εύρος συμβουλών. Έστω κι αν μας φαίνεται αρχικά ως η πιο οικονομική λύση. Η εμπιστοσύνη σε έμπειρα χέρια μάς γλιτώνει πολύ χρόνο -αλλά και χρήμα- από τις όποιες μετέπειτα διορθώσεις που μπορεί να χρειαστούν. Π.χ. μία πιθανή διόρθωση που μπορεί να χρειαστεί αν υπάρχει κακοτεχνία στην τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου.

Με λίγα λόγια, το στυλ που θα ακολουθήσουμε και η ομάδα επαγγελματιών που θα εμπιστευτούμε σε αυτήν την αναβάθμιση, εξαρτάται από εμάς. Η ανακαίνιση σπιτιού δεν θα πρέπει να καθορίζεται μόνο από οικονομικούς όρους. Στόχος μας, άλλωστε, είναι η βελτιστοποίηση του χώρου μας για το δικό μας well-being. Όχι η απλή μετατροπή του σε σκηνικό για φωτογράφιση.

5/5 (2 Reviews)