Ανακαίνιση σπιτιού: Το παιδικό δωμάτιο φέρνει τη νέα εποχή!

Παιδικό δωμάτιο: Όταν η ανακαίνιση σπιτιού σηματοδοτεί μια νέα εποχή

Η προσθήκη ενός νέου δωματίου στο σπίτι μας σίγουρα δείχνει μια νέα φάση στην οποία μπαίνουμε. Όταν ειδικά μιλάμε για την προσθήκη ενός παιδικού δωματίου, σηματοδοτείται μία νέα εποχή για τη ζωή μας. Αυτή στην οποία θα συμμετέχει ένα ακόμη μέλος. Είτε μιλάμε για ανακαίνιση σπιτιού στο οποίο ήδη μένουμε, είτε για την είσοδο μας σε ένα νέο μεγαλύτερο, το παιδικό δωμάτιο είναι ένα mini υπνοδωμάτιο το οποίο χρειάζεται μία παραπάνω φροντίδα. Ας δούμε μερικές βασικές συμβουλές για τη δημιουργία του παιδικού δωματίου, σε περίπτωση που χρειάζεται να κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού.

  1. Σκεφτείτε τις νέες σας ανάγκες πριν την ανακαίνιση σπιτιού

Το να περάσει μία μεταβατική περίοδος πριν την αναζήτηση νέου σπιτιού είναι ένας συμβιβασμός που πολλοί σκέφτονται πριν την έλευση ενός νέου μέλους. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται μία μίνι ανακαίνιση σπιτιού, η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία παραπάνω χώρου για ένα μωρό. Πριν όμως μπείτε στον πειρασμό να παραμερίσετε όλη την προηγούμενη ζωή σας για να χωρέσει η νέα ζωή, σιγουρευτείτε ότι δεν διώχνετε από τον χώρο σας βασικά για εσάς πράγματα. Μπορεί το μωρό σας να είναι η νέα σας προτεραιότητα, όμως το σπίτι είναι για όλη την οικογένεια. Δεν έχει μόνο το μωρό ανάγκες, αλλά έχετε κι εσείς νέες ανάγκες, στο πλαίσιο της νέας σας ζωής. Συνεπώς φροντίζετε, έστω κι αν ζείτε για την ώρα σε μικρό χώρο, να έχετε δίπλα σας ό,τι είναι αναγκαίο, κι ας αφορά «μόνο» εσάς. Προτεραιότητα είναι και το δικό σας well-being.

  1. Πάνω από όλα είναι το budget

Σίγουρα γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ένα παιδί δεν έρχεται χωρίς κόστος. Κι έτσι έχετε προβλέψει σε έναν βαθμό τα πρώτα έξοδα. Σε αυτά δεν ανήκουν μόνο τα αντικείμενα του μωρού, τα οποία άλλωστε μπορούν να σας προμηθεύσουν φίλοι κι συγγενείς σε κάποιο baby shower προς τιμήν σας. Ανήκει και η ανακαίνιση σπιτιού που θα γίνει στο πλαίσιο της έλευσης του νέου μέλους. Για αυτόν τον λόγο πρώτα από όλα πρέπει να έχετε βρει ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές που θα κάνετε στον χώρο σας ώστε να δεχτεί τη νέα σας καθημερινότητα, και πόσο αυτές θα σας κοστίσουν.

  1. Χτίστε κάποιο διαχωριστικό, αν δεν έχετε άλλον χώρο διαθέσιμο

Συνήθως όταν ένα σπίτι δεν διαθέτει επαρκή χώρο για να διαμορφωθεί ένα εξολοκλήρου νέο -παιδικό- δωμάτιο, τότε η λύση είναι η εύρεση χώρου ζωτικής σημασίας για τη νέα περίσταση. Έχοντας κατά νου την κάτοψη του σπιτιού, βρείτε ποιος χώρος είναι πιο προσβάσιμος και δείτε αν με την προσθήκη κάποιων γυψοσανιδών μπορεί να γίνει ένα νέο δωμάτιο. Εδώ η ανακαίνιση σπιτιού εξαρτάται από τη δική σας εφευρετικότητα, αλλά και τους σωστούς σας υπολογισμούς.

  1. Βρείτε ποιοτικά έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο

Όποια λύση κι αν διαλέξατε, είτε τη δημιουργία ενός νέου δωματίου με γυψοσανίδες, είτε την αναδιαμόρφωση ενός ήδη υπάρχοντος χώρου, ένα πράγμα πρέπει να μείνει σταθερό. Η προσήλωσή σας στην ποιότητα. Το budget για το οποίο μιλήσαμε πριν, οφείλει να περιλαμβάνει την προμήθεια ποιοτικών επίπλων και υλικών που θα εξοπλίσουν το παιδικό δωμάτιο. Ένα μωρό δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν εσείς κάνατε μία γωνία του σαλονιού σας παιδικό δωμάτιο. Σε κάθε περίπτωση η ασφάλειά του προϋποθέτει ποιοτικά υλικά κατασκευής της κούνιας του. Τα χρώματα των τοίχων του θα του είναι για αρκετό καιρό αδιάφορα. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι η ποιότητα της προίκας μωρού είναι βασική για την υγεία του. Μην κάνετε εκπτώσεις, λοιπόν, σε ό,τι αφορά τη ζωή -στην κυριολεκτική σημασία- του μωρού σας.

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι πάντα συνώνυμη μιας νέας φάσης ζωής. Με την εισαγωγή όμως ενός παιδικού δωματίου στον χάρτη του σπιτιού, μιλάμε για την προσθήκη μίας νέας ζωής. Για αυτήν οφείλουμε να κάνουμε αλλαγές, που γνώμονα θα έχουν την ασφάλειά της.

5/5 (1 Review)