5+1 τάσεις σε πλακάκια για το 2023: Τι να επιλέξετε στην ανακαίνιση σπιτιού

7+1 τάσεις σε πλακάκια για το 2023: Τι να επιλέξετε στην ανακαίνιση σπιτιού

Αν σε ενδιαφέρει να προχωρήσεις σε ανακαίνιση σπιτιού, αλλά δεν επιθυμείς να προχωρήσεις σε ριζικές αλλαγές, αποξηλώσεις ή γκρεμίσματα, η τοποθέτηση πλακιδίων μπορεί να φέρει μία ισχυρή πνοή ανανέωσης στο χώρο.

Συνήθως, όταν σκεφτόμαστε πλακάκια, ο νούς μας πηγαίνει σε ένα πολύ τετριμμένο δάπεδο. Ωστόσο, ειδικά σε συνεργασία με ένα έμπειρο συνεργείο για ανακαίνιση σπιτιού, τα πλακάκια μπορούν να έχουν διακοσμητική χρήση, αλλά, επιπλέον, να προσδώσουν χρηστική αξία στο χώρο, ιδίως σε επίπεδο υγιεινής, μιας και είναι πολύ εύκολο να διατηρηθούν καθαρά.

Ασφαλώς, τα πλακάκια παραμένουν μία διαχρονική επιλογή για το πάτωμα του σπιτιού. Ιδίως σε παλαιότερα σπίτια, στα οποία κυριαρχεί το μωσαϊκό και το παρκέ, η ανανέωση των δαπέδων με πλακίδια είναι δυνατόν να μεταλλάξει εξ ολοκλήρου τη φυσιογνωμία του εσωτερικού χώρου.

Για αυτό το λόγο, άλλωστε, η τοποθέτησή τους προτιμάται κατά κόρον σε μία ανακαίνιση σπιτιού.

Αν σκέφτεσαι να εκσυγχρονίσεις τις επιφάνειες, τους τοίχους ή τα δάπεδα στο σπίτι, λοιπόν, η τοποθέτηση πλακιδίων είναι μία εξαιρετική λύση. Η επιλογή τους μπορεί να γίνει μια πολύ διασκεδαστική διαδικασία, γιατί εκτός από το ύφος των πλακιδίων και το στυλ της τοποθέτησης, θα κληθείς να τα αντιστοιχίσεις και με κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

8 τάσεις του 2023 σε πλακάκια για μια επικείμενη ανακαίνιση σπιτιού

Μπάνιο

Ο χώρος στον οποίο θα βρεις πλακάκια κατ’εξοχήν, όχι μόνο στο δάπεδο, αλλά και στα τοιχώματα, είναι το μπάνιο. Όπως ανέφερα, τα πλακάκια προσφέρουν διευκόλυνση στην καθαριότητα του πατώματος, κάτι που το μπάνιο απαιτεί συστηματικότερα από κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Δε χρειάζεται, όμως, να είναι μια καταναγκαστική επιλογή, αλλά και να ταιριάξει στο στυλ που επιθυμούμε να πετύχουμε σε μια ανακαίνιση σπιτιού.

  • Όψη ξύλου

Αν είσαι λάτρης του παρκέ, το οποίο έχει επιστρέψει στη μόδα (έφυγε, άραγε, ποτέ; ), γνωρίζεις όμως ότι δεν ενδείκνυται για έναν χώρο με τόση υγρασία όπως το μπάνιο, τότε τα νέα είναι ευχάριστα. Μπορείς να επιλέξεις κεραμικά ή πορσελάνινα πλακάκια με όψη ξύλου, τα οποία θα δώσουν ακριβώς την ίδια αίσθηση στο χώρο σου.

5+1 τάσεις σε πλακάκια για το 2023: Τι να επιλέξετε στην ανακαίνιση σπιτιού

  • Terrazzo

Αυτά τα πλακάκια είναι μία από τις πλέον σύγχρονες επιλογές για τα τοιχώματα και τις επιφάνειες του μπάνιου.

5+1 τάσεις σε πλακάκια για το 2023: Τι να επιλέξετε στην ανακαίνιση σπιτιού

Κουζίνα

Η κουζίνα είναι ένα από τα δωμάτια εκείνα τα οποία έχουν συνδεθεί με τα πλακάκια όσο και το μπάνιο. Γι’αυτό και σε μια ανακαίνιση σπιτιού προσφέρεται μία δημιουργική ευκαιρία για να προκύψουν ενδιαφέροντες και ανατρεπτικοί συνδυασμοί, σε έναν χώρο στον οποίο συγκεντρώνεται η οικογένεια για να περάσει χρόνο μαζί.

  • Μαροκινό στυλ (Zellij)

Στη Μαροκινή αρχιτεκτονική, τα πλακάκια Zellij παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, γι’αυτό και έχουν δανείσει την όψη τους – και, κυρίως, τη φήμη τους – σε ένα είδος πλακιδίων που συνηθίζεται να εφαρμόζεται στην κουζίνα.

5+1 τάσεις σε πλακάκια για το 2023: Τι να επιλέξετε στην ανακαίνιση σπιτιού

  • «Κομμένες» γωνίες

Αυτός ο τρόπος τοποθέτησης είναι ένας καλός τρόπος να ορίσεις έναν ανοιχτό χώρο, ειδικά σε περίπτωση που στην ανακαίνιση σπιτιού έχεις αποφασίσει να δημιουργήσεις έναν ενιαίο χώρο για το σαλόνι και την κουζίνα.

5+1 τάσεις σε πλακάκια για το 2023: Τι να επιλέξετε στην ανακαίνιση σπιτιού

Σαλόνι

Όσον αφορά το living room, οι επιλογές που θα κάνεις είναι αποφασιστικές για το ύφος ολόκληρου του σπιτιού, αφού το σαλόνι είναι το δωμάτιο εκείνο στο οποίο περνάμε τον περισσότερό μας χρόνο, συνήθως. Γι’αυτό και στην ανακαίνιση σπιτιού, οι επιλογές σε πλακάκια μπορούν πραγματικά να εκσυγχρονίσουν ολόκληρο το σπίτι!

  • Σκακιέρα

Ένας πολύ μοντέρνος τρόπος τοποθέτησης πλακιδίων είναι η δημιουργία ενός στυλ σκακιέρας στο πάτωμα, που αντηχεί την αισθητική των 50s με εναλλακτικό, όμως, τρόπο. Ειδικά στην περίπτωση που στο σαλόνι διατηρείς και το γραφείο σου, η επαγγελματική αίσθηση που δίνει η σκακιέρα είναι απαράμιλλη.

5+1 τάσεις σε πλακάκια για το 2023: Τι να επιλέξετε στην ανακαίνιση σπιτιού

  • Μάρμαρο

Λίγες επιλογές είναι περισσότερο διαχρονικές από τα μαρμάρινα πλακάκια. Προσδίδουν ένα ύφος πολυτέλειας και εγγυώνται ότι δε θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσεις στην επόμενη ανακαίνιση σπιτιού, επειδή, επιπλέον, είναι και πολύ ανθεκτικά! Το μάρμαρο,  έχει επιστρέψει, άλλωστε, δυναμικά στη διακόσμηση, ειδικά όταν έρχεται σε ανατρεπτικά χρώματα, επομένως είναι και μέσα στα trends.

5+1 τάσεις σε πλακάκια για το 2023: Τι να επιλέξετε στην ανακαίνιση σπιτιού

Υπνοδωμάτιο

Στο υπνοδωμάτιο οι ευκαιρίες για διακόσμηση και εξατομίκευση είναι εκατοντάδες. Ιδίως αν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν συμφωνούν πλήρως με την αισθητική των υπόλοιπων χώρων, τα υπνοδωμάτια μέσα από μία ανακαίνιση σπιτιού μπορούν να αποκτήσουν ένα διαφορετικό στυλ από τα υπόλοιπα δωμάτια, ικανοποιώντας την ανάγκη για διαφορετικό ύφος στους χώρους.

  • Γεωμετρία

Ιδανικά πλακάκια για ένα εφηβικό δωμάτιο είναι αυτά τα οποία φέρνουν μία πολύ μοντέρνα εικόνα στο χώρο, και ταυτόχρονα αποκλείουν το ενδεχόμενο οι τοίχοι να λερωθούν από μπογιές ή σπρέι (κάτι που συνηθίζεται στην επαναστατική ηλικία της εφηβείας).

5+1 τάσεις σε πλακάκια για το 2023 Τι να επιλέξετε στην ανακαίνιση σπιτιού

  • Ανάγλυφα πλακίδια

Αυτή η σοφιστικέ επιλογή μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη όψη στο υπνοδωμάτιό σου, ειδικά αν προτιμάς να διατηρήσεις μια μινιμαλιστική νοοτροπία στα υπόλοιπα στοιχεία του.

5+1 τάσεις σε πλακάκια για το 2023 Τι να επιλέξετε στην ανακαίνιση σπιτιού

Σίγουρα η επιλογή πλακιδίων δεν είναι εύκολη επιλογή, είναι όμως μια δημιουργική διαδικασία, που μπορεί να αποδειχθεί πολύ ενδιαφέρουσα, εφ’όσον δίνει μια πολύ μεγάλη ελευθερία στο πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος σου, ακόμα και αν είναι μικρός. Μη φοβηθείς να παίξεις με χρώματα και στυλ!

5/5 (8 Reviews)