Ανακαίνιση σπιτιού 10 τάσεις design στο μπάνιο

Ανακαίνιση σπιτιού: 10 νέες τάσεις στο design για το καινούριο σας μπάνιο

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια διαδικασία που μπορεί να δώσει νέα ζωή στον χώρο σας και το έναυσμα για να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που αντανακλά το προσωπικό σας στιλ. Όταν πρόκειται για την ανακαίνιση του μπάνιου, δε, ο σχεδιασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το μπάνιο είναι ένας χώρος που θέλουμε να είναι ταυτόχρονα λειτουργικός και αισθητικά ελκυστικός.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις νέες τάσεις design και ανανέωσης του μπάνιου.

Ανακαίνιση σπιτιού: 10 τάσεις design στο μπάνιο

  1. Υπερυψωμένες λεκάνες τουαλέτας

Μια από τις νέες τάσεις στον σχεδιασμό των μπάνιων είναι οι υπερυψωμένες λεκάνες τουαλέτας. Αυτές οι λεκάνες διαθέτουν ένα στυλ μοντέρνου και μινιμαλιστικού σχεδιασμού που δίνει μια αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας στο μπάνιο. Επιπλέον, ο υπερυψωμένος σχεδιασμός τους καθιστά πιο άνετες για τους χρήστες και πιο εύκολες στη χρήση.

  1. Διακοσμητικά πλακάκια

Τα πλακάκια είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του design και οι νέες τάσεις στην ανακαίνιση σπιτιού φέρνουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για τα στοιχεία αυτά. Τα πλακάκια τα οποία χρησιμοποιούνται με σκοπό να διακοσμήσουν εμπνέονται από το μαροκινό στυλ. Προσθέτουν μια πινελιά τέχνης και χρώματος στο μπάνιο και μπορούν να δημιουργήσουν ένα κέντρο ενδιαφέροντος σε μια περιοχή που συνήθως είναι μονόχρωμη και, καμιά φορά, ανιαρή.

  1. Μαύρες και μπρονζέ λεπτομέρειες

Η χρήση μαύρων και μπρονζέ λεπτομερειών είναι μια άλλη τάση στο μπάνιο που διαμορφώνεται κατά την ανακαίνιση σπιτιού. Αυτές οι λεπτομέρειες δίνουν μια εκλεπτυσμένη και μοντέρνα αίσθηση στο χώρο και μπορούν να δημιουργήσουν μία εντυπωσιακή αντίθεση με το λευκό και το γκρι που συνήθως χρησιμοποιούνται στα μπάνια.

  1. Ανοιχτές ντουζιέρες

Οι ανοιχτές ντουζιέρες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή trends στον σχεδιασμό μπάνιου. Αυτές οι ντουζιέρες δε διαθέτουν συρόμενη πόρτα ή/και καμπίνα, και δημιουργούν ένα ανοιχτό και ευρύχωρο περιβάλλον στο μπάνιο. Είναι ιδανικές για μικρά μπάνια που χρειάζονται μια εναλλακτική λύση για έναν χώρο ντουζ.

Η ίδια η ντουζιέρα, επίσης, αρχίζει να αντικαθίσταται από μια βροχή ντους, που δημιουργεί ένα ευχάριστο ντους από μια μεγάλη κεφαλή που περιβάλλει το χρήστη με νερό. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται μια πιο μοντέρνα και πολυτελής αίσθηση στο μπάνιο, στόχος που επιτυγχάνεται κατά την ανακαίνιση σπιτιού.

  1. Ζώνες χαλάρωσης

Τα μπάνια δεν είναι πλέον μόνο ένας χώρος για γρήγορα ντουζ. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να δημιουργήσουν μια οαση χαλάρωσης και ευεξίας στο μπάνιο τους κατά την ανακαίνιση σπιτιού. Γεμίζουν τον χώρο με φυτά, κεριά, αρωματικά λάδια και άλλα αξεσουάρ που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και χαλάρωσης, αλλά και -γιατί όχι;- μια σάουνα ή ένα σημείο στο οποίο μπορούν να διαλογιστούν με τη χαλαρωτική συμβολή του τρεχούμενου νερού και των υδρατμών.

  1. Βιώσιμα υλικά

Η τάση στην ανακαίνιση σπιτιού της βιωσιμότητας και των αειφόρων υλικών επεκτείνεται και στην ανακαίνιση μπάνιου. Οι πέτρινες επιφάνειες, τα υλικά από ανακυκλώσιμα υλικά και η χρήση νεροφιλών προϊόντων είναι μερικές από τις επιλογές που ενισχύουν την προστασία του περιβάλλοντος και δημιουργούν ένα πιο βιώσιμο μπάνιο.

  1. Μινιμαλιστικός σχεδιασμός

Ο μινιμαλισμός είναι μια τάση που χαρακτηρίζεται από απλότητα και καθαρές γραμμές. Στον σχεδιασμό των μπάνιων, αυτό σημαίνει απλά χρώματα, λειτουργικές συνθέσεις και ελάχιστες διακοσμητικές λεπτομέρειες. Οι μινιμαλιστικοί νιπτήρες και τα ντουλάπια μπορούν να δημιουργήσουν έναν αρμονικό και λιτό χώρο που προσθέτει μια αίσθηση ευρυχωρίας, και δίνει έμφαση στην οργάνωση και την αίσθηση της λιτότητας.

  1. Ανοιχτά χρώματα

Οι μπεζ, λευκές και γκρι αποχρώσεις στο μπάνιο είναι πάντα δημοφιλείς για την ανακαίνιση σπιτιού. Αυτά τα ανοιχτά χρώματα δημιουργούν μια ευχάριστη αισθητική, ενώ παράλληλα δίνουν και μια αίσθηση ενός πιο ανοικτού χώρου. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα έντονο χρώμα για να προσθέσετε λίγο ενδιαφέρον και ζωντάνια στο χώρο.

  1. Υπερμεγέθη πλακάκια

Οι μεγάλες πλάκες μεγιστοποιούν τον χώρο και δημιουργούν μια αίσθηση πολυτέλειας. Είναι συνήθως μεγαλύτερες από τα παραδοσιακά πλακάκια, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ενός ομοιογενούς και λείου δαπέδου ή για να καλύψουν τους τοίχους ολόκληρου του μπάνιου.

  1. Smart τεχνολογία

Ο σχεδιασμός των μπανιών έχει επηρεαστεί και από τις νέες τεχνολογίες, όπως και συνολικά η σύγχρονη ανακαίνιση σπιτιού. Φωτισμός LED, αισθητήρες νερού και θερμότητας, συστήματα ψυχαγωγίας και ενσωματωμένες συσκευές είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που μπορούν να προστεθούν στο μπάνιο για να κάνουν την εμπειρία σας ακόμα πιο άνετη, ανανεωμένη αλλά και πρακτική.

Ο σχεδιασμός και η ανακαίνιση του μπάνιου είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα χώρο που συνδυάζει λειτουργικότητα και αισθητική κατά την ανακαίνιση σπιτιού. Οι νέες τάσεις φέρνουν πρωτοποριακές ιδέες που μπορούν να ενισχύσουν τον χαρακτήρα του μπάνιου και να δημιουργήσουν έναν εξαιρετικό χώρο για χαλάρωση και ανανέωση. Επιλέξτε αυτές που σας αρέσουν και ανακαινίστε το μπάνιο σας με στυλ και κομψότητα.

5/5 (10 Reviews)