Ανακαίνιση σπιτιού Πως θα ομορφύνουμε τον εξωτερικό μας χώρο

Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου: Μην την αμελήσεις στην ανακαίνιση σπιτού

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, ο χρόνος που θα περάσουμε στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας θα αυξηθεί κατακόρυφα. Το μεταίχμιο της Άνοιξης και του Καλοκαιριού, είναι μια αρκετά καλή περίοδος, για την ανακαίνιση σπιτιού και την διαμόρφωση εξωτερικού χώρου. Τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν βεράντα, ενώ κάποια έχουν και κήπο. Αν απευθυνθούμε σε μια ομάδα ειδικών, θα απολαύσουμε την δική μας “Εδέμ”.

Διαμόρφωση βεράντας στην ανακαίνιση σπιτιού

Νέο δάπεδο

Μια από τις συχνότερες διορθωτικές κινήσεις, όσον αφορά την βεράντα, κατά την ανακαίνιση σπιτιού, είναι η αλλαγή του δαπέδου. Η πιο εύκολη επιλογή, είναι το να στρώσουμε ξύλινο δάπεδο ή συνθετικό χλοοτάπητα, πάνω από το ήδη υπάρχον πάτωμα. Κανείς δεν θέλει να βλέπει αυτό το απαρχαιωμένο μωσαϊκό την ώρα που χαλαρώνει στη βεράντα του. Έτσι, γρήγορα και απλά θα αλλάξει ριζικά η εικόνα της βεράντας μας.

Σκίαση βεράντας

Το καλοκαίρι, ο ήλιος είναι ανυπόφορος, ειδικά το μεσημέρι. Δεν πρέπει να τον αφήσουμε να μας αποτρέψει, από το να απολαύσουμε την βεράντα μας. Προφανώς, η καλύτερη επιλογή σκίασης είναι μια τέντα. Έχει την δυνατότητα, να μας απαλλάξει και από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Πλέον στο εμπόριο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία που αφορούν και τους αυτοματισμούς στις τέντες. Μηχανισμοί που τις ανοίγουν όταν έχει έντονη ηλιοφάνεια, ή που τις κλείνουν όταν πιάνει αέρας και πολλά άλλα. Υπάρχουν, φυσικά, και άλλες επιλογές. Παρόμοιο με μια τέντα, χωρίς τον μηχανισμό της, είναι ένα τεντόπανο. Κοινή λύση, είναι και η τοποθέτηση μιας ομπρέλας. Οι ομπρέλες έχουν διάφορα σχέδια και μεγέθη, οπότε οφείλουμε να επιλέξουμε με βάση τις δυνατότητες του χώρου μας.

Δίνουμε χρώμα στην βεράντα

Για να αναδιαμορφώσουμε γρήγορα την βεράντα μας, συνιστάται το βάψιμο των τοίχων. Για τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού, τα πιο συνηθισμένα και safe χρώματα, είναι το λευκό και το απαλό γκρι. Αν θέλουμε ένα πιο μοντέρνο ύφος, μπορούμε να παίξουμε με συνδυασμούς χρωμάτων. Να χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή, το χρώμα των τοίχων, για να τονίσουμε άλλα στοιχεία του σπιτιού, όπως τα παραθυρόφυλλα.

Στον χρωματισμό της βεράντας, μπορούν να βοηθήσουν και τα έπιπλα. Αν έχουμε παλιούς καναπέδες, μπορούμε να αλλάξουμε τα παλιά μαξιλάρια με νέα πολύχρωμα. Μπορούμε να επενδύσουμε σε ξύλινα έπιπλα ή ανοιχτόχρωμες (π.χ. κόκκινες) μεταλλικές καρέκλες. Με την ανακαίνιση σπιτιού, μας δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την βεράντα μας και να μπορέσουμε να την χαρούμε όπως της αξίζει.

Γλάστρες και λουλούδια

Αν θέλουμε η βεράντα μας να ανθίσει, μεταφορικά και κυριολεκτικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα μικρό κήπο στο μπαλκόνι μας. Η πόλη μάς έχει αποξενώσει σε μεγάλο βαθμό από την φύση. Με διάφορες γλάστρες και πολύχρωμα λουλούδια, μπορούμε να την φέρουμε στο σπίτι μας.

Διαμόρφωση κήπου στην ανακαίνιση σπιτιού

Η διαμόρφωση εξωτερικού χώρου, κατά την ανακαίνιση σπιτιού, δεν περιορίζεται στην βεράντα. Διάφορες διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν και στον κήπο μας.

Φωτισμός

Ο σωστός φωτισμός, είναι αναζωογονητικός και απαραίτητος για τον κήπο μας. Μια ιδιαίτερη επιλογή, είναι να τοποθετήσουμε φαναράκια κατά μήκος του κήπου, δίνοντας του μια πιο ρομαντική εμφάνιση. Η πιο διαδεδομένη, ίσως, επιλογή είναι τα φώτα LED. Δεν χρειάζεται καν να χαλάμε ρεύμα γι αυτό. Υπάρχουν πολλές επιλογές στο εμπόριο που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Μπορούμε να τα βρούμε σε στύλους, στο έδαφος κτλ.. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον επιτοίχιο φωτισμό. Το θετικό του επιτοίχιου φωτισμού είναι ότι δεν μπορούμε να σκοντάψουμε πάνω του, ενώ φωτίζει σημαντικό μέρος του κήπου μας.

Χτιστό μπάρμπεκιου

Εφόσον έχουμε κήπο, πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε. Υπάρχει καλύτερος τρόπος από ένα BBQ party;  Τα χτιστά BBQ, πέρα από την ωραία εμφάνιση, είναι και μία άριστη αφορμή για συναθροίσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Καλό είναι να είναι αρκετά κοντά στο σπίτι και σε πηγές νερού, αλλά και μακριά από δέντρα, για αποφυγή ατυχημάτων.

Περίφραξη κήπου

Για να διατηρήσουμε την ιδιωτικότητά μας, θα χρειαστούμε μια καλή περίφραξη. Η πλέον κοινή επιλογή, είναι οι ξύλινοι φράχτες, οι οποίοι ταιριάζουν “γάντι” με όλους τους κήπους και μας φέρνουν αισθητικά πιο κοντά με την φύση. Μια, ακόμα, πρακτική ιδέα για μπαλκόνια και βεράντες είναι τα καφασωτά. Όχι μόνο παρέχουν ιδιωτικότητα, αλλά και σκίαση.

Κιόσκι ή ομπρέλα

Χρειαζόμαστε έναν χώρο, όπου θα απολαύσουμε την σκιά. Ένα κιόσκι ή μια ομπρέλα, μπορούν να μας λυτρώσουν από την ηλιακή ακτινοβολία. Ταυτόχρονα αποτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο εστίασης στον κήπο μας.

Η ανακαίνιση σπιτιού, δεν περιορίζεται στο εσωτερικό του. Η εξωτερική όψη του σπιτιού μας, είναι αυτή που θα δημιουργήσει τις πρώτες εντυπώσεις. Δεν πρέπει να την παραμελήσουμε.

4/5 (3 Reviews)