Όλα τα βήματα για μια σωστή Ανακαίνιση πολυκατοικίας

O 9λογος για μια σωστή ανακαίνιση πολυκατοικίας

Αν αποφασίσατε να προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση πολυκατοικίας, είναι απαραίτητο να οργανώσετε σωστά και προσεκτικά όλα τα βήματα.

Η εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι μια πολύ σημαντική κίνηση, καθώς περιλαμβάνει κάποιες εργασίες οι οποίες είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν σωστά εξ αρχής.

Αν έχετε άγχος για το πως θα το σχεδιάσετε ή θέλετε να ξέρετε ακριβώς τι εργασίες περιλαμβάνει η ανακαίνιση, πολύ απλά μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Πάμε λοιπόν να δούμε, όλες τις εργασίες που απαιτούνται, αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε εσείς.

Ανακαίνιση πολυκατοικίας: απαιτούμενες εργασίες

  1. Απαραίτητες άδειες

Εννοείται ότι το πρώτο ζητούμενο σε μια εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι να εκδοθούν όλες οι αναγκαίες άδειας. Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες πρέπει να εξασφαλιστεί η νομιμότητα.

Αρχικά, πρέπει να εκδώσετε άδεια από την πολεοδομία, καθώς και άδεια κατάληψης του πεζοδρομίου από τον δήμο της περιοχής σας. Για την εύρυθμη πορεία των εργασιών, αλλά και την ορθή ολοκλήρωσή τους, το καλύτερο είναι να αναθέσετε το έργο σε μια έμπειρη και αξιόπιστη εταιρεία ανακαινίσεων.

Επιπλέον, φροντίστε ο πολιτικός μηχανικός που θα εμπιστευτείτε να έχει εμπειρία στις ανακαινίσεις πολυκατοικιών, διότι αυτός θα είναι και ο αρμόδιος για την έκδοση των αδειών (εργατικές εισφορές στο ΙΚΑ και άνοιγμα καρτέλας).

  1. Τοποθέτηση σκαλωσιάς και κάδου για τα μπάζα

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν σε μια εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας φυσικά απαιτούν την τοποθέτηση σκαλωσιάς.

Τα ικριώματα θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ώστε να είναι ασφαλή για τους εργάτες. Επίσης, μαζί πρέπει να τοποθετηθεί κι ένας κάδος για την συλλογή όλων των οικοδομικών μπαζών.

Με τον τρόπο αυτόν, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους γείτονες και την ευρύτερη περιοχή.

  1. Προετοιμασία όψεων της πολυκατοικίας.

Στη συνέχεια, το ειδικό συνεργείο που έχει αναλάβει την ανακαίνιση, προετοιμάζει τις όψεις της οικοδομής για τις εργασίες. Η αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει το ξύσιμο των τοίχων για να φύγει η παλαιότερη βαφή και ο σοβάς.

Σε αυτό το στάδιο των εργασιών, είναι απαραίτητο να ελεγχθεί το σκυρόδεμα σε αρκετά μεγάλο βάθος για να διαπιστωθεί η διάβρωσή του.

  1. Αποκατάσταση φθορών σκυροδέματος

Ο βασικότερος λόγος που θα γίνει μια εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι η αποκατάσταση του σκυροδέματος. Με την πάροδο των χρόνων οι φθορές είναι μεγάλες και σε κάποιες περιπτώσεις πραγματικά σοβαρές.

Κατά τις εργασίες για την αποκατάσταση, τα προβληματικά σημεία θα τριφτούν και θα εφαρμοστούν σε αυτά αντιδιαβρωτικά υλικά.

  1. Βάψιμο τοίχων

Η απόχρωση και η τεχνοτροπία που θα βαφτούν οι τοίχοι πρέπει να είναι σύμφωνοι με την εικόνα της πολυκατοικίας. Το αποτέλεσμα πρέπει δημιουργεί χρηματική ισορροπία σε όλα τα διαμερίσματα.

Φυσικά, σημαντική είναι και το είδος του χρώματος. Ο μηχανικός που θα αναλάβει την ανακαίνιση, θα επιλέξει κάποιο ακρυλικό χρώμα που θα είναι ανθεκτικό στη διάβρωση.

  1. Στεγανοποίηση και μόνωση ταράτσας

Άλλη μια πολύ κρίσιμη εργασία σε μια εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας. Η υγρασία από την ταράτσα πλήττει τους τοίχους της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα ανάλογα προβλήματα.

Η συσσώρευση της υγρασίας στους τοίχους επιβαρύνει και την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της πολυκατοικίας (κρύοι χώροι που δεν ζεσταίνονται εύκολα).

  1. Εγκατάσταση θερμομόνωσης

Παράλληλα, η ενεργειακή απόδοση της πολυκατοικίας θα αυξηθεί με την εγκατάσταση θερμομόνωσης. Η εφαρμογή της μόνωσης θα φέρει τεράστια διαφορά στο εσωτερικό του κτηρίου η οποία θα διατηρείται στην επιθυμητή ευκολότερα.

Μετά τη θερμομόνωση, σύντομα θα διαπιστώσετε πως το κόστος για τη θέρμανση και την ψύξη του εσωτερικού έχει πέσει.

  1. Αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων

Ακόμα μια εργασία που περιλαμβάνει η εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι η αλλαγή των κάγκελων – κιγκλιδωμάτων. Αυτά μπορεί να είναι τα κάγκελα στα μπαλκόνια ή και αυτά της αυλής (εάν υπάρχει).

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων

Τέλος, κατά την εξωτερική ανακαίνιση μια πολυκατοικίας, μπορούν να αντικατασταθούν τα κουφώματα. Οι πόρτες και τα παράθυρα, όχι μόνο θα μειώσουν την υγρασία στον χώρο, αλλά θα κάνουν την οικοδομή πιο ασφαλή.

Και τώρα γνωρίζετε ακριβώς τι περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη, αλλά και πετυχημένη ανακαίνιση στο εξωτερικό μέρος μιας πολυκατοικίας! Η διαδικασία αυτή θα αλλάξει οριστικά προς το θετικό την όψη της πολυκατοικίας σας!

5/5 (8 Reviews)