Ανακαίνιση με Διακανονισμό, γίνεται;

Δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που το σπίτι μας ξεκινάει να παρουσιάζει προβλήματα. Προβλήματα που αρχικά φαίνονται μικρά ή ασήμαντα, αλλά που όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά πως εάν τα αγνοήσουμε θα μεγαλώσουν και θα μας ταλαιπωρήσουν πολύ.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές αναγκαζόμαστε να πάρουμε την απόφαση να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση σπιτιού. Είναι μια απόφαση αναπόφευκτη εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να νιώθουμε ασφάλεια και άνεση στο σπίτι μας, όσο και να διατηρήσουμε την εμπορική του αξία.

Βέβαια, όταν μιλάμε για ανακαίνιση, μάλλον το πρώτο πράγμα που έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό μας, δεν είναι το αποτέλεσμα μετά το πέρας των εργασιών, αλλά τα έξοδα που θα πρέπει να κάνουμε για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί επιτυχώς ένα τέτοιο έργο.

Σίγουρα θα έχουν υπάρξει φορές που προσπαθήσαμε να αναβάλουμε και να καθυστερήσουμε την ανακαίνιση, μέχρι τουλάχιστον να συγκεντρώσουμε, αν όχι όλο, το μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων χρημάτων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντοτε εφικτό και υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν χωράει καμία αναβολή στην ανακαίνιση είτε αυτό είναι η ανάγκη να νοικιάσουμε άμεσα το ακίνητο, είτε να το κάνουμε γονική παροχή στο παιδί μας που προχωράει στη ζωή του.

Τι κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση λοιπόν;

Είμαστε τυχεροί, καθώς τη σημερινή εποχή είναι δυνατόν να ανακαινίσουμε τους διάφορους χώρους του σπιτιού μας χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε εξαρχής ολόκληρο το ποσό.

Οι αξιόπιστες εταιρείες αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν ανακαίνιση με διακανονισμό, ώστε και να ανακαινίσουμε το σπίτι μας, αλλά και να διευκολυνθούμε οικονομικά, απλά πληρώνοντας με δόσεις μέρος του κόστους.

Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Φυσικά, πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή με εταιρείες που αναλαμβάνουν ανακαινίσεις με δόσεις και να συζητήσουμε μαζί τους τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στους χώρους του σπιτιού μας, ώστε να κατατοπίσουμε τους ειδικούς και να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα πακέτο εργασιών που θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε.

Μάλιστα, πολλές εταιρείες έχουν δημιουργήσει και κάποια πακέτα ανακαίνισης σπιτιών με συγκεκριμένες τιμές, ανάλογα με τις επισκευές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση. Κάτι τέτοιο φανταζόμαστε ότι είναι πολύ πιο οικονομικό, από το να χρειαστεί να κοστολογηθεί η κάθε εργασία χωριστά από τις υπόλοιπες.

Βέβαια, θα πρέπει οι ειδικοί να κάνουν και μια αυτοψία στους χώρους του σπιτιού μας, να μελετήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εν τέλει να μας προτείνουν το καλύτερο πακέτο ανακαίνισης. Επαγγελματίες του χώρου, μάλιστα, προς διευκόλυνση του κοινού πραγματοποιούν αυτοψία και μέσω βίντεο κλήσης όπου μπορείτε να τους υποδείξετε τα προβληματικά σημεία, να τους κάνετε μία εικονική περιήγηση στον χώρο και δίνοντάς του τα τρέχοντα μέτρα των χώρων σας να σας κάνουν μία εκτίμηση κόστους βάσει των επιλογών σας.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να ζητήσουμε κάποιο διακανονισμό, δηλαδή την πληρωμή μέρους του κόστους της ανακαίνισης σε δόσεις. Εδώ είναι σημαντικό να έχουμε υπ’ όψη μας, ότι οι δόσεις και τα ποσά καθορίζονται ανάλογα πάντα με τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν και τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Ωστόσο, μια τέτοια λύση είναι ιδανική, αφού μας βοηθά να προχωρήσουμε στην απαραίτητη ανακαίνιση και στις όποιες επισκευές πρέπει να γίνουν και μάλιστα με μια πολύ σημαντική οικονομική ευκολία, αυτή των δόσεων.

0/5 (0 Reviews)
Tags: