Ανακαινίζουμε το σπίτι μας με χρηματοδότηση

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και χρήματα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί σωστά και με επιτυχία. Ανακαίνιση δεν είναι μόνο τα καινούρια έπιπλα και η σύγχρονη διακόσμηση των δωματίων του σπιτιού μας, αλλά είναι πολλές περισσότερες και σπουδαίες εργασίες που εξασφαλίζουν ακόμα και την ασφάλειά μας μέσα στο σπίτι μας.

Πιο συγκεκριμένα, και ειδικά για παλιότερες κατασκευές κτηρίων και διαμερισμάτων είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τις διάφορες σωληνώσεις, όπως αυτές του μπάνιου ή να προβούμε σε στεγανοποιήσεις και μονώσεις με στόχο τον περιορισμό και την εξάλειψη της υγρασίας από το εσωτερικό του σπιτιού μας.

Όσο κι αν θα θέλαμε να αποφύγουμε τέτοιες εργασίες, η αλήθεια είναι ότι είναι απαραίτητες, αφού το σπίτι μας είναι ο χώρος στον οποίο μένουμε, περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας και φυσικά, όλη μας τη ζωή. Επομένως, οι συνθήκες διαβίωσης θέλουμε να είναι άψογες.

Φυσικά, το να ανακαινίσουμε ολόκληρο το σπίτι μας και να ξεκινήσουμε εργασίες όπως οι παραπάνω φανταζόμαστε ότι απαιτεί όχι μόνο χρόνο αλλά και αρκετά χρήματα που ενδεχομένως να μην μπορούμε να αφιερώσουμε τη δεδομένη στιγμή, αλλά ας μην γελιόμαστε, πότε δεν θεωρούμε ότι ήρθε η κατάλληλή στιγμή και στο τέλος καλούμαστε να επισκευάσουμε ζημιές αφού έχουν συμβεί και αφού το κόστος έχει ανέβει σημαντικά.

Πώς μπορούμε λοιπόν να υλοποιήσουμε την ανακαίνιση του σπιτιού μας;

Η λύση είναι απλή και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αιτηθούμε για χρηματοδότηση ανακαίνισης. Σήμερα, «τρέχουν» αρκετά προγράμματα ΕΣΠΑ, δηλαδή προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σκοπό έχουν να χρηματοδοτήσουν όχι μόνο επιχειρήσεις, αλλά και ιδιώτες με σκοπό την εξοικονόμηση της ενέργειας.

Μια τέτοια κίνηση είναι ιδιαιτέρως σημαντική πρώτα απ’ όλα για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ ταυτόχρονα με την εξοικονόμηση της ενέργειας, εξοικονομούμε και χρήματα.

Το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται έως 70% ενώ το υπόλοιπο 30% μπορούμε να το λάβουμε με δανεισμό με επιδοτούμενο επιτόκιο από τραπεζικό ίδρυμα. 

Σίγουρα με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούμε να καλύψουμε την ανακαίνισή μας ολοκληρωτικά, είναι όμως ένα μεγάλο βοήθημα που θα μας γλιτώσει από έξοδα, ενώ παράλληλα ένα ισχυρό κίνητρο για να ακολουθήσουμε ένα νέο τρόπο ζωής, περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον και τον οργανισμό μας.

Με αυτό τον τρόπο, μάλιστα, η εταιρεία που επιλέγουμε να αναλάβει το έργο της ανακαίνισης είναι δυνατόν να μας προσφέρει ένα περιθώριο, ώστε να διακανονίσουμε ένα μέρος του ποσού.

Μια τέτοια πρακτική φαίνεται να μας λύνει τα χέρια, αφού δεν θα χρειαστεί να πληρώσουμε μαζεμένα μεγάλα ποσά, αλλά με δόσεις, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες της ανακαίνισης.

Καταλαβαίνουμε τώρα πόσο εύκολο μπορεί να είναι το να ξεκινήσουμε μια ανακαίνιση στο σπίτι μας και πόσοι πολλοί τρόποι υπάρχουν, ώστε να καταφέρουμε να σηκώσουμε το οικονομικό βάρος.

Εξάλλου, μια ανακαίνιση δεν γίνεται πάντα και μόνο για να αλλάξουμε τα παλιά μας έπιπλα με καινούρια, αλλά πολύ περισσότερο για να κάνουμε τον χώρο μας περισσότερο λειτουργικό και ασφαλή για όλους όσοι κατοικούν και μεγαλώνουν σε αυτόν.

0/5 (0 Reviews)
Tags: