Ανακαινίζουμε το σπίτι μας με τον πιο οικονομικό τρόπο

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια διαδικασία που όλοι αγαπάμε. Ο λόγος απλός. Καινούρια έπιπλα μπανιου/κουζίνας, διαρύθμιση και χρώματα σε όλους τους χώρους του σπιτιού μας που μας κάνουν να αισθανόμαστε σαν να βρισκόμαστε σε ένα ολοκαίνουριο σπίτι.

Ένας ακόμα λόγος που μας αρέσουν οι ανακαινίσεις φυσικά είναι διότι αρπάζουμε την ευκαιρία να κάνουμε και πάλι το ακίνητό μας επίκαιρο με την εποχή που διανύουμε και να το διατηρήσουμε έτσι με μία προοπτική 20-30 χρόνων.

Ωστόσο, μια γενική ανακαίνιση ισοδυναμεί με σημαντικά έξοδα. Χρειαζόμαστε νέες εγκαταστάσεις για τα ηλεκτρικά – ένα από τα σοβαρότερα θέματα ασφαλείας, για την κουζίνα και το μπάνιο, καινούρια πλακάκια, πατώματα και χρώματα στους τοίχους.

Όλα αυτά μεταφράζονται σε ποσά συσσορεύονται και που τις περισσότερες φορές αδυνατούμε να πληρώσουμε, οπότε καταλήγουμε να αποφεύγουμε και να αναβάλλουμε επ’ αόριστον το όνειρο της ολικής ανακαίνισης.

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ξεκινήσουμε την πολυπόθητη ανακαίνιση;

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο με το σωστό πλάνο και τον κατάλληλο σχεδιασμό. Έτσι, αν επείγει να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση του σπιτιού μας, τόσο ώστε δεν έχουμε το περιθώριο να αποταμιεύσουμε χρήματα και να την πραγματοποιήσουμε λίγα χρόνια αργότερα, μπορούμε να ζητήσουμε τραπεζικό δάνειο για ανακαίνιση.

Ίσως αν ακούμε τη λέξη «δάνειο» να μας καταβάλει μια μικρή ανησυχία, ωστόσο δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε. Υπάρχουν διάφοροι τύποι δανείων που παρέχονται από τις τράπεζες ανάλογα με τις εργασίες που χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε στο σπίτι μας.

Έτσι, λοιπόν, με τη σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση των τραπεζών, είναι δυνατόν να βρούμε τον τύπο του δανείου που ταιριάζει στα οικονομικά δεδομένα μας και τις περισσότερες φορές μάλιστα με σταθερά επιτόκια. Η ανακαίνιση την σωστή στιγμή θα μας κοστίσει σίγουρα λιγότερο από το να διορθώσουμε μία σοβαρή ζημιά που μπορεί να προκύψει στο υποστατικό μας αν δεν γίνει εγκαίρως.

Τι πρέπει να προσέξουμε;

Το ότι υπάρχει η ευκολία του δανεισμού δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εφησυχάσουμε. Αφού αποφασίσουμε ποιο είναι το κατάλληλο και καλύτερο δάνειο για τη δική μας περίπτωση, το επόμενο βήμα που πρέπει απαραιτήτως να κάνουμε είναι να βρούμε την εταιρεία εκείνη που θα καλύψει το έργο της ανακαίνισης.

Κάθε δανεισμός τραπέζης συνοδεύεται και από κάποιες βασικές προϋποθέσεις οι οποίες φυσικά και πρέπει να τηρηθούν. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να ενημερώσουμε την εταιρεία που θα συνεργαστούμε για το δάνειο που έχουμε αιτηθεί και τις προϋποθέσεις του και να συμφωνήσουμε ότι θα ακολουθηθούν όλες οι προαπαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Η εταιρεία λοιπόν που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας την ανακαίνιση θα πρέπει να είναι αξιόλογη και αξιόπιστη και γι’ αυτό το λόγο είναι καλό να βρίσκουμε εταιρείες που έχουν αναλάβει παρόμοια έργα και διακατέχονται από συνέπεια και επαγγελματισμό.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε εύκολα και άμεσα, κάτω από τις καλύτερες συνθήκες την ανακαίνιση στους διάφορους χώρους του σπιτιού μας χωρίς να πιεστούμε οικονομικά ή να βγούμε εκτός του προϋπολογισμού μας.

5/5 (1 Review)
Tags: