Η ανακαίνιση πιο εύκολη από ποτέ!

Πολύ συχνά σκεφτόμαστε ότι ήρθε η ώρα για μεγάλες και σημαντικές επισκευές στο σπίτι μας. Από σωληνώσεις που στάζουν μέχρι την τοποθέτηση μόνωσης με σκοπό την εξοικονόμηση της ενέργειας, η ανακαίνιση σπιτιού είναι ένα έργο που απαιτεί χρόνο και επένδυση.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει μαζί με την εταιρεία να φτιάξουμε ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών και να εξασφαλίσουμε το ενδεχόμενο να χρειαστεί λίγο μεγαλύτερο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουμε ρυθμίσει τον οικονομικό προϋπολογισμό μας.

Σίγουρα, για κανέναν μας, δεν φαίνεται εύκολο όλο αυτό και αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που τις περισσότερες φορές αποφεύγουμε να πάρουμε την απόφαση και να ξεκινήσουμε μια ανακαίνιση. Όμως καταλαβαίνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν λύνει τα προβλήματα, ίσα-ίσα θα λέγαμε ότι σε βάθος χρόνου τα διογκώνει.

Τις περισσότερες φορές αυτό καταλήγει να μας κοστίζει πολύ περισσότερο στην ουσία, καθότι μας μένεις ξενοίκιαστο το ακίνητό μας, ή αναγκαζόμαστε να το νοικιάζουμε πολύ χαμηλότερα από την τιμή που θα μπορούσαμε να το δίνουμε.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το ακίνητο είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Αν δεν λάβει την φροντίδα που χρειάζεται, «πεθαίνει».

Αυτό το πρόβλημα το έχουν αντιληφθεί οι αξιόπιστες εταιρείες του χώρου των ανακαινίσεων ακινήτων και γι’ αυτό το λόγο έχουν προβεί σε ευκολίες πληρωμών για ανακαίνιση.

Τι σημαίνει αυτό;

Θα λέγαμε ότι οι εταιρείες μάς εξασφαλίζουν άριστη σχέση ποιότητας – τιμής, ενώ ταυτόχρονα μας προσφέρουν την ευκολία να πληρώσουμε με δόσεις σημαντικό μέρος του κόστους της ανακαίνισης.

Κι αν αυτό μας φαίνεται κάπως σαν παγίδα, ας μην βιαστούμε να βγάλουμε λάθος συμπεράσματα. Σίγουρα φαίνεται να μην συμφέρει το να προσφέρει κάποιος τόσο δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες και να πληρωθεί με δόσεις.

Όμως, αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, υπάρχουν εταιρείες που αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες της σημερινής εποχής και θέλουν να διευκολύνουν, να ευχαριστήσουν και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και την προτίμησή μας σε αυτούς.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται συνήθως;

Είναι σημαντικό πριν ξεκινήσουμε να ψάχνουμε για την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της ανακαίνισης του σπιτιού μας, να εντοπίσουμε και να καταγράψουμε τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί σε αυτό.

Έπειτα θα έχουμε το χρόνο να βρούμε την κατάλληλη και καλύτερη για εμάς εταιρεία και να συζητήσουμε με τους ειδικούς όλα αυτά τα προβλήματα στο σπίτι. Βεβαίως, είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθήσει και επίσκεψη στο σπίτι μας, ώστε και οι ίδιοι να βεβαιωθούν, ως επαγγελματίες, για τα υπάρχοντα προβλήματα η πιθανόν να αναδείξουν και θέματα που δεν τα είχαμε αντιληφθεί.

Αφού ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, τότε η εταιρεία θα μας προτείνει κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα πακέτα ανακαίνισης ή θα συζητήσουμε μαζί τους για τη δημιουργία ενός νέου πακέτου στα δικά μας μέτρα και στις δικές μας ανάγκες και απαιτήσεις.

Ανάλογα λοιπόν με το πακέτο ανακαίνισης που θα επιλέξουμε, ανάλογα, δηλαδή, με τις εργασίες που θα συμφωνήσουμε ότι πρέπει να γίνουν και τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν, θα καθοριστούν και τα ποσά των δόσεων.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν μπορούμε τόσο απλά και εύκολα να προχωρήσουμε στην απαραίτητη ανακαίνιση του σπιτιού μας, διασφαλίζοντας την εμπορικότητα του ακινήτου μας και την επέκταση της διάρκειας «ζωής» του.

5/5 (1 Review)
Tags: